Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Mennyi esély van arra, hogy tenger gyümölcsei allergiám van? fórum

Mennyi esély van arra, hogy tenger gyümölcsei allergiám van? (beszélgetés)

ápr. 10. 04:20
miert gondolod,hogy allergias lennere ilyesmire?
10. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 9. 20:36

Akkor van nagyobb esély rá, ha másra már voltál allergiás, vagy a családodban előfordult már a herkentyűkre allergia.

A Food Detective ételintolerancia teszt Magyarországon több helyen is elérhető, de ez nem kimondottan allergiára való.

Cetirizin HEXAL 10 mg filmtabletta

Loratadin HEXAL 10 mg tabletta:

Ezeket lehet recept nélkül kapni, de nem egy allergiás sokkra való.

ápr. 9. 13:03
Egész életemben ettem mindenféle rákot, imádtam. Sose volt tőle bajom. Most meg 3 éve hirtelen allergiás lettem rá, olyan rohamom van tőle, hogy a közelébe nem merek menni. Úgyhogy ki kell próbálnod. Legyen kéznél allergia gyógyszer, hogyha rohamod van, legyen mit bevenni.
ápr. 9. 12:47
Nekem sem jutna eszembe ezen előre aggódni. Ugye tudod hogy az allergia bármikor elő jöhet. Pl a mogyoróra nagyon gyakori, gondolom nem kerülöd csak ezért, mert mi van ha épp most leszel rá allergiás, eddig hiába nem voltál. Kóstold meg nyugodtan.
ápr. 9. 12:39

Nem nulla az esélye, ahogy mások is írták, de ezeket a legtöbben felnőttként kóstoljuk meg először és szerintem a többség nem tesztel előtte. Maximum legyél körültekintő és ne a 40db-os osztriga tálat rendeld, hanem valami kisebb adagot. Az anafilaxia is viszonylag ritka reakció, nagyobb az esélye, hogy kiütéses leszel vagy viszketsz vagy kihányod, azt meg azért egyszer ki lehet bírni, ha nagyon muszáj.

Plusz kár ezektől félni, simán kialakulhat allergia bármikor olyasmire is, amire eddig nem voltál allergiás. Gondolom, ez megnyugtat. :D

ápr. 9. 12:03

Szerintem elég nagy az esély rá, hogy van valamiféle kisebb allergiád rá, mert elég gyakori. Viszont ezek általában nagyon gyenge tüneteket produkálnak. Ha nem eszel egyszerre két kilót belőle, akkor lehet, hogy észre sem veszel semmit. Arra meg elég kevés esély van, hogy annyira érzékeny vagy rá, hogy egy falattól feldobod a pacskert.

Minden más új allergén étel előtt is csinálsz tesztet? Hogy kóstoltál először dióféléket?

5. srcrss (válaszként erre: 4. - Srcrss)
ápr. 9. 11:55
De én szeretek veszélyesen élni, hátha meghalok. 😄
4. srcrss (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 9. 11:45
Eszembe nem jutna előre aggódni. Megenném, és utánam az özönvíz.
3. Amaunet (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 9. 11:39

Rendelj egy tenger gyümölcsei pizzát! Vagy egyél néhány ruszlit! Ha az megmarad benned, akkor bármit.:)

Halat sem ettél még soha?

Ha attól tartasz, hogy allergiás vagy, akkor ki kéne vizsgáltatni.

2. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ápr. 9. 11:37
Én ezt a gyógyszertárban kérdezném meg. Lehet hogy az allergia esélyéjére is jobban tudná egy gyógyszerész a választ, mivel hozzájuk fordulnak az emberek ha baj van.
ápr. 9. 11:24
Mennyi esély van arra, hogy tenger gyümölcsei allergiám van? Még soha nem ettem tenger gyümölcsét, de úgy megenném a garnélát és a tintahalat, ami abban az étteremben is van, ahová fogok menni. Viszont félek, hogy bajom lesz tőlük. Létezik otthoni gyors teszt ezekre?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook

Adataid védelme fontos számunkra!

Mint a weboldalak többsége az interneten, honlapunk működéséhez és célzott hirdetések megjelenítéséhez mi és hirdetési partnereink is cookie-kat tárolunk az általad használt eszközön. Ahhoz, hogy ezt megtehessük, a hozzájárulásod szükséges. Erről az adatvédelmi tájékoztatónkban részletes információkhoz juthatsz, illetve bizonyos cookie-k használatával kapcsolatban további lehetőségeid vannak.