Hogyan készítitek a tenger gyümölcseit? (beszélgetés)
Most vettem észre, azt írtam: "egy veleg" :DDD
Ez "egyveleg" akart lenni :)
Én a köv. képpen készítem és nagyon szereti a család. :)
Többfélét is lehet kapni a boltokban. Az az igazán finom, amiben a kagyló kisméretű és több minden van benne: rák és polip is.
Teszek fel zsiradékra kockára vágott hagymát sülni, mint amikor pörköltet akarok készíteni, s arányaiban is annyit. Amikor már üveges, hozzáadok ugyanolyan kicsire összekockázott zöldpaprikát, kb. ugyanannyit. Amikor ezt is kellően megpuhítottam, rádobom a tenger gyümölcseit és megsózom. Nem egészen takarék lángon, fedő nélkül főzöm. Ha szükséges, teszek alá vizet, de csak annyit mindig, hogy ne legyen szaftos, csak ne süljön, hanem puhuljon.
Külön edényben pici kockákra vágott pulykamellet zsiradékon megsütöm. Ez is kb. annyi, mint a tenger gyümölcse egy veleg.
Amikor a tenger gyümölcsei megpuhultak, rádobom a megsütött pulykamellet, felöntöm főzőtejszínnel, annyival, hogy ellepje az anyagot. Összerottyantom egy 3-4 percig, utánasózok és összeaprított kaprot dobok rá, majd elzárom a gázt és ráteszem a fedőt.
Mialatt fő, külön rizst készítek hozzá köretnek és azzal tálalom.
További ajánlott fórumok:
- Tenger gyümölcsei:)))
- Töltött káposztát hogyan készítitek?
- Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el?
- Tenger gyümölcsei tejszines spagettit hogyan tudnám elkésziteni?
- Tenger gyümölcseinek otthoni elkészítési módja érdekelne.
- Sziasztok! Tud valaki egy Tenger gyümölcse leves receptet? Előre is köszi.