Főoldal » Fórumok » Diéta & Fitness fórumok » Gyomorszűkítő műtétek ellen vagyok fórum

Gyomorszűkítő műtétek ellen vagyok (beszélgetés)

18. michelle.r (válaszként erre: 8. - Brigileo)
ma 11:31

Ezt speciel pont nem mondtad el. Ellenben lefikáztad azokat akik ezt választják, és veregeted a válladat. A teljesítményedhez egyébként gratulálok, de rád se a szél fújta azt a 30 kilót, amitől most megszabadultál.

Két emberről tudok, akinek volt ilyen műtétje, egyik sem 30 kiló felesleggel bírt. Kicsit óvatosabban a minősítésekkel.

17. globus (válaszként erre: 1. - Brigileo)
ma 11:29

Gratulálok!

Kitartást továbbra is, őrizd meg a szép eredményt.

16. michelle.r (válaszként erre: 1. - Brigileo)
ma 11:26

Mi a különbség aközött, hogy neked kellett elmenned has plasztikára, vagy egy gyomorszűkítés miatt?

Miből gondolod, hogy ezek az emberek hülyék? Hogy utána is folytatják a korábbi életmódjukat?

Itt is van egy tag, aki így fogyott le, mert másképpen nem ment. Évekkel ezelőtt történt a műtétje, ma is ésszel eszik és él.

Ellenezheted, de a lőtéri kutyát sem érdekli a véleményed. Gondolom nem úgy csinálják ezeket a műtéteket, hogy a délutáni kávé és egy manikűr között beugrom egy gyomorműtétre. Hosszú felkészülés testileg, lelkileg és akkor sem szórakozásból.

15. levarosbukta (válaszként erre: 1. - Brigileo)
ma 11:12

Én meg azt kérdezem tőled hogy a fenébe lehet majd 100 kilósra felhizlalnia magát valakinek? Hogy-hogy nem az első felszaladt 10 kg után kap észbe? Szerintem csak maradj csendben és ne akard, hogy a válladat veregessék milyen klafa gyerek vagy hogy megszabadultál a felesleges kilóktól. Akkor lennél klafa gyerek ha fel sem mentek volna. Az hogy meg ki hogyan és milyen segítséggel fogy le az mindenkinek a saját döntése.

Ami neked jó azt támogatod - pl. hasplasztika -, amit nem tudsz megfizetni az nem jó.

14. elbb (válaszként erre: 8. - Brigileo)
ma 10:54
Ez így van. Lelkileg is muszáj rendben lennünk. De kifizethetek én milliókat egy pszichológusnak, tanácsadónak, trénernek, akárkinek,attól még nem biztos hogy le tudok fogyni. És amikor az ember eljut oda, hogy nem 20-30 kilóktól kell megszabadulni, hanem teszem azt két ember súlyától, akkor inkább a műtét és utána a pszichológus.
13. elbb (válaszként erre: 5. - Brigileo)
ma 10:51
Hát nézd. Az egyik legnagyobb bypass csoport tagjaként, én azt tudom neked mondani, hogy akik bevállalják a műtétet, azok minimum 80 %-a tudatos megfontolás alapján teszik, leginkább mert az addigi életüket a túlsúly megkeserítette, és nem valami divathóbort miatt.
12. semleges (válaszként erre: 5. - Brigileo)
ma 10:46
De téged az miért érdekel. Te most lefogytál. Nekik lehet, hogy ez a megoldás.
ma 10:44
Jó, legyél ellene. Ami ellen vagyok vagy nem tetszik nem foglalkozom vele. Ahhoz képest te sokat foglalkozol azzal ami nem tetszik. Pedig te is műtőasztalra feküdtél a hasplasztika miatt. Semmi köze, hozzá senkinek ki mit csinál.
10. Érdekes73 (válaszként erre: 8. - Brigileo)
ma 10:36
Az emberek egy része még önmagával se őszinte. A villámdiéták után meg még többet szednek fel.
9. libikóka (válaszként erre: 5. - Brigileo)
ma 10:32

Azt mondhatnám hogy mindenben igazad van,,és mégsem.

A miérteket Kacsahercegnő jól leírta.

ma 10:29

Csak azt szerettem volna elmondani, hogy mennyire fontos, hogy a lelki okaival foglalkozzunk az elhízásnak.

Fontos, hogy lelkileg rendben legyünk, ez az alapja mindennek, és betegágya minden betegségnek, ha valami nem oké.

Merjünk segítséget kérni, és rendbe hozni lelki világunkat :)

7. Kacsahercegno (válaszként erre: 5. - Brigileo)
ma 10:28
Egyébként akkor mi van? A te életedre ez valamilyen hatással van? Van ilyen az ismerettségi körödben? Vagy szerinted ettől hogy ide kiírtad ezt most, valaki lemondja a bypass műtétjét, mert elgondolkodik hogy ja igen, ez én vagyok, inkább egy szobabiciklit veszek? Persze bármiről lehet fórumot nyitni, vagy beszélgetni, meg nem beszólásnak szánom ezt most, de szerintem ez tipikusan olyan téma amiben nagyon könnyű a magas lóról osztani az észt úgy, hogy nem élsz benne, és nulla hatással van a te életedre, hogy más mit csinál.
6. Kacsahercegno (válaszként erre: 1. - Brigileo)
ma 10:26
Akkor ne csináltass gyomorszűkítő műtétet. Amúgy én sem feltétlen "értek egyet" vele, mert tényleg lehetnek veszélyei, de nem tudjuk megakadályozni, hogy más emberek azt csináljanak a saját testükkel, amit szeretnének. (Ahogy valaki a teljesen szép arcával is kés alá fekszik, feltölteti a száját, stb. ez mindenkinek a magánügye.) Ezen kár arcon pörögni... Lehet hogy a bypass műtétre bejelentkezők között van olyan, aki egész életében a túlsúllyal küzdött, nem lát más kiutat, mittudomén. Ítélkezni mindig könnyű, nagyon ügyes vagy, hogy lefogytál, de lehet hogy valakinek már akkora terhet ró a túlsúly a szívére, a szerveire, hogy vagy az egészségtelen bypass, vagy egy szívbetegség, ha nem sikerül lefogyni. Vagy eleve ott tart hogy nem 30 kilót kellene fogynia, hanem 70-et vagy 100-at és nem megy segítség nélkül... A kajafüggőség szerintem ugyanolyan kb. mint egy alkohol- vagy drogfüggőség, van aki már gyerekkorából hozza a rossz mintákat, és nem tud rajta túllendülni stb. szerintem aki ilyenre adja a fejét, az tisztában van a veszélyeivel is. Legalábbis nem gondolom én sem, hogy poénból csináltatja meg valaki, mert nem akar megdolgozni az eredményért, és így mennyivel könnyebb lesz...
5. Brigileo (válaszként erre: 2. - Elbb)
ma 10:23

Megcsinálhatják a műtétet, de szerintem nem ez a megoldás. Külsőleg igen, változásokat fog hozni, de belsőleg nem. És szerintem fontosabb azon dolgozni :)

Nem mondom, hogy nincs olyan eset, hogy a műtét ne lenne megoldás.

De én főleg olyanoknál látom, hogy bevállalják, akik előtte otthon tömik magukat és egy fikarcnyit sem akarnak dolgozni magukon, csak a kifogásokat keresik. De valóban van olyan eset, hogy tényleg a műtét a leghasznosabb, ezt elismerem. Sajnos ők a ritkábbik eset.

ma 10:21
Életmentő műtét lehet extrém elhízottaknak.
3. Enissa (válaszként erre: 1. - Brigileo)
ma 10:21

Felőlem mindenki azt csinál a testével, egészségével amit akar.

Te sem örömködnél, ha valaki azt mondaná, ne plasztikáztass, magadnak csináltad.

Gratulálok a fogyásodhoz! Szép teljesítmény.

2. elbb
ma 10:09

Nem kövezlek meg, ez a te véleményed. De miért kell eszetlennek nevezni azt, aki mégis vállalja?

Nem azért népszerű, mert divat, hanem azért, mert valós segítséget nyújt egy olyan út elindulásán, ami az életét megváltoztatja az embernek. Az, hogy utána hogyan él ezzel a megoldással, na ott már van munka is, nyilván elsősorban mentális, és majd a fizikális.

Le a kalappal előtted, hogy ügyesen legfogytál kemény, kitartó munkával!

Akinek ez nem megy, az meg szerintem éljen az általa választott lehetőséggel, ami akár a műtét is lehet.

ma 09:45

Sziasztok,

muszáj kiírnom magamból.

Egyre többet látom Tiktokon és más felületeken, hogy reklámozzák a gyomorbypass-t és hasonló műtéteket.

Nem értek velük egyet.. Lehet, hogy gyors megoldást kínál, mert utána napi 800kcal-t tudsz csak bevinni, persze, hogy fogysz, de az még nem egészséges! Az ok, amiért elhíztál továbbra is fenn áll. Tudom miről beszélek..

1 évvel ezelőtt 97 kg voltam, kemény munkával, diétával, és persze a hízásom okainak feltárásával sikerült lefogynom. 69kg vagyok.

Azért, mert elvégeztetitek a műtétet (népszerű Törökországban ugye), attól még lehet, hogy csokifüggő vagy, hogy továbbra is zsíros ételeket eszel, ezzel fojtva el a depressziód, stb. Ha nem kezeled a lelki okait az elhízásnak, továbbra is depressziós leszel, stb, csak vékonyan..

Melyik a jobb?

Persze, mindenki a csodát várja a fogyástól, de az nem fog eljönni.

Mindenki odavan pl Tóth Verától mennyit fogyott.. Persze, mert megcsinálták a műtétet, és utána alig tudott enni. Ettől mindenki lefogyna. De abban nincs munka, nincs benne a saját akaraterő.

Kövezettek meg, de ellene vagyok a gyomorszűkítő műtéteknek.

A hasplasztikát viszont támogatom (magam is épp gyógyulófélben vagyok műtét után). Kemény munkával leadtam majdnem 30kg-ot, ez már csak a folyamat vége, hogy a felesleges bőrtől megszabadultam.

Szóval ne legyetek eszetlenek és dőljetek be a különböző reklámoknak, hogy milyen VIP szolgáltatást kaphatsz Törökországban a műtét mellé. Dolgozz meg érte, és utána alakíttasd az alakod :)

Mivel a gyomor bypass miatt hirtelen fogynál sokat, utána ugyanúgy el kell menni hasplasztikára, hogy eltávolítsák a felesleges bőrt.

Nézzetek szembe magatokkal és tárjátok fel az okokat!

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook