Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mennyire érezni, ha a macska bent végzi a dolgát? fórum

Mennyire érezni, ha a macska bent végzi a dolgát? (beszélgetés)

16. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Liebe*)
ma 12:50

Kettő benti cicám van. Ha naponta takarítom az almot, nem igazán érződik, csak amikor éppen akciózik.

Ha elfelejtem/fáradt vagyok hozzá, akkor azért második napon már érződik.

Nekem fedett alomtálcák vannak, DM-es almot használok, ami csomósodik.

15. tumbo2
ma 12:44
kutya,macska be nem teszi a lábát.
14. Enissa
ma 12:39

A cica emésztésétől is függ.

Volt egy Maine Coon cicánk, naponta többször kellett cserélni az álmot, a mostani cicának elég hetente, és semmi szag.

Természetesen a székletet kiszedem az alomból,és ahogy írták az alom is számít milyen.

Egy cica nagyon jó dolog.

ma 12:29

Ha teheted, menhelyről hozzál cicát.❤️

Sokaknak van cicájuk. Sőt több is.

12. Alnisa (válaszként erre: 1. - Liebe*)
ma 11:51

Ez alom függő.

Pl a penny macskaalom pár nap után nagyon büdös és nem azért, mert bent marad a pisi. Napi kétszer takarítom.

Az aldi saját márkása viszont jó.

Egy cicánál akár szilikon almost is vehetsz, az még jobb.

Nem lesz büdös a lakásban.

Az ablakra, erkélyre kell macskaháló, mert kiesik, bukóra sem szabad ablakot nyitva hagyni, mert felugrik és belecsúszhat a résbe és meghal.

A cica 2 napot (1 éj) el van magában, annyi időre azért magára lehet hagyni. Több napra ha elmész, családot, ismerőst meg lehet kérni, hogy menjen át etetni, almot takarítani. Illetve vannak olyanok akik ezzel foglalkoznak. Náluk az utolsó nyaralásunkkor volt macskasitter.

Egy kutyával ezt nem tudod eljátszani, neki naponta többször kell sétálni, pisilni, kakilni stb. Ott vagy viszed magaddal vagy beadod panzióba.

11. Ruslan (válaszként erre: 1. - Liebe*)
ma 11:47
Nagy kádat megtöltöttem korpával, aztán abba csinálja az előtérben. Naponta cserélem.
ma 11:01
Van az a zárt alomdoboz, és lehet kapni szagelfedő almot, és így nagyon jó. Ha rendszeresen van takarítva észre se lehet venni hogy macska van a háznál.
9. libikóka (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 10:48
Igen ez a lényeges,,az alomtálca csak utolsó szempont:)
8. 55Judit (válaszként erre: 6. - Libikóka)
ma 10:45

Bizony! Én elég sokat vittem orvoshoz az enyémet. Főleg öreg korában, amikor már sokasodnak a problémák. A komolyabb kezelések, ne adj Isten műtét annyiba kerül, mintha ember menne privát orvoshoz.

Nekem már ezért is nincs se kutyám, se macskám. na meg a korom miatt. nem szeretném egyedül hagyni. Ha viszont ő menne el előbb, azt a lelki fájdalmat már nem akarom többször átélni. Inkább a szeretetről mondok le.

7. 55Judit (válaszként erre: 1. - Liebe*)
ma 10:41
Vannak illatosított vagy friss illatú almok. Gondolni kell arra hogy nem biztos hogy szeretni fogja cica a szagát. van olyan alom is ami magába zárja a szagokat. Csak írd a keresőbe, rengeteg fajtát találsz. A cica tüneményes, ha olyat kapsz ami nem pusztítja le a lakást, még szerencséd is lesz vele. Jó cicázást!🙂
6. libikóka (válaszként erre: 1. - Liebe*)
ma 10:39

Szerintem nyugodtan,,van zárt alomtálca is,,azt is tisztítani kell,,de jobb mint a nyitott.

Nem ez a sarkalatos pont.Védve legyen,,magyarán ne potyogjon ki az ablakon,erkélyen,ne legyen egésznap egyedül.Tudd állni az állatorvosi költségeket akármi is van.

Aztán ha ezek megvannak akkor 😻😻😻

5. 55Judit (válaszként erre: 3. - Bnedora)
ma 10:38
Egy Budapeasti családnak az én településemen van nyaralója. Sokszor lejönnek többnyire 2 napra. 2 cicát hagynak otthon. 2 napra tesznek ki elegendő száraz eledelt. Ha több napra jönnek, a cicákat elviszik valakihez, vagy barátnő látja el őket otthon. Semmilyen állatot nem szabad huzamos időre magára hagyni.
ma 10:37
Az eddig írtak igazak, de nekem eddig még semmi más mem tudta helyettesíteni a macskát.
ma 10:32

Nekünk volt több évig is lakásban cica. Van olyan alom, ami nem büdös. Amúgy nem ajánlom a lakásba a cicát, még akkor sem, ha ő jól érzi magát. Nem tudsz tőle sehová elmenni hosszabb időre. Nekem már esett le a 4. emeletről cicám, igaz, kertes házban is vannak veszélyforrások.

Javaslom, inkább más állatot tarts.

ma 10:23

Elírtam a címet :)

Macskatartóktól kérdezném

ma 10:23

Panelban lakom és nagyon szeretnék egy cicát, de mindig lebeszélnek, hogy a macska alom nagyon büdös..

Cserélném persze naponta akár többször is.

Mi a tapasztalat akinek van cicája? "élhető" a lakás, ha a civa bent végzi a dolgát? Köszönöm..

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook