Szemüvegesektől kérdezném:látják a keretet is állandóan, vagy az "eltűnik" egy idő után? (tudásbázis)
Igen,nekem teljes keretem van. -7-es,vékonyított lencsém van.Aminek ráadásul a szélén vastagsága is van,még a vékonyítás ellenére is és mégsem zavar semmi.Maga a keretem azért nem nagy,de nem is az a mai divatos nagyon keskeny,amiből kilátnék és nem mellesleg én nem is látnék semmit. :D
Ha lefelé nézek,látom a keretem alját,mellé is látok,de no problem,fel sem veszem.
szemüvegcserét hogy érted? Keretet cserélsz vagy másik dioptriát a lencsédben?Mindig direkt ilyen damilosat veszel,mert ez a kényelmes?
Ezek tényleg pici dioptriák,nekem ennél talán még szemüvegem sem volt :)De ez még engem nem zavart anno,csak mikor erősebb kellett már.
Persze ez gondolom mindenkinél más,van aki szereti a tű éles látást,van aki kevésbé.Először nekem is fura volt,hogy olyan éles minden,főleg a színek,minden falevelet külön látok,nemcsak egy zöld foltot stb :))Ez a kellemes része a dolognak,abszolút megszokható :)
Én gyakorlatilag születésemtől fogva szemüveges vagyok.Soha nem okozott problémát ez a kérdés.Ha odakoncentrálok,akkor persze,hogy látom a keret szélét,de viselés közben nem.Vagyis persze,hogy ott van,de ahogy nézek bármerre,a szem nem arra koncentrál,tehát ez az érzés eltűnik.Sőt,nekem az a fura,hogy van,akiket ez zavar.El se tudom képzelni,hogy hogyan és miért.Lehet nekem már annyira természetes,hogy fel sem veszem az egészet,nemtudom.
Viszont szerintem baromi sok múlik a keret nagyságán.Manapság nagyon divatosak a hangyafaroknyi méretű keretek,amikből az emberek szeme kint van.Na ott simán elképzelhető,hogy látja a keretet.Ilyenkor már csak azon csodálkozom,hogy minek nekik szemüveg,mikor felette vagy alatta néznek ki.Szerintem állandó viselésnél azok a keskeny keretek baromi rossz választás.
A lencse vastagsága nem befolyásolhatja ezt? Azért lehet egy vékonyat könnyebben megszokik az ember.Van olyan akinek esetleg a telekeretes is észrevétlen?
Itt vegyesek a hozzászólások,ki megszokta az észrevétlenségig,ki nem,és sajna a munkatársaim között végzett kis közvélemény kutatásnál is erre jutottam.
Főleg a most divatos vastag szárrészes keretek zavarnak, és nem tudtam megszokni... sajnos el is estem a lépcsőn, szerencsére kicserélték, a lencse ára "bánta".
Csatlakozom az előttem szólóhoz, nekem is a fém + damil vált be, vékonyabb szárrésszel.
Szerintem, ha a szár zavaróan vastag, széles, az nem jó, mert takarja a látófelület egy jelentős részét, nem hinném, hogy egészséges lenne.
Én evésnél mindig leveszem, mert zavar, hogy a tányér felénél ott a keret.
Egyébként tényleg komfort fokozat esés a látásban a szemüveg viselése.
Viszont meg lehet szokni, pl utcán nem zavar.
Esőben, tömegközlekedésnél a párásodás, ez még fog zavarni.
Műttesd meg, ha már nem romlik tovább, és slussz passz, nem kell szemüveg.
A szemednek viszont most idő kell, amíg megszokja.
Ne viseld folyton, csak fokozatosan, és akkor könnyebben átáll.
Kb 6 éve hordom,de már hozzámnőtt.Eleinte ugyanezt éreztem én is,mint Te,de már reggel a szemüveg az első nem a kávé. :)
Megszokod,és észre sem fogod venni,de sajnos kell hozzá legalább 2 hét folyamatos viselés.
További ajánlott fórumok:
- Vékony, vagy átlagos testalkatú lányok! Zavar titeket, hogy állandóan anorexiásnak neveznek?
- Hogyan lehet valakit elfelejteni, ha állandóan rá gondolunk?
- Kérhetek-e kártérítést, ha rossz szemüveget csináltak?
- Kislányomnak IV-es fokú VUR-ja van, állandóan visszatérő húgyúti fertőzései.Van, aki hasonló "cipőben jár"?Beszélgessünk!
- Te is látszólag ok nélkül állandóan fáradt, rosszkedvű és aluszékony vagy?
- Hol tehetek panaszt a szomszéd kutyája ellen, átmászik a kerítésünkön, és sok kárt tesz a kertben és itt zabál állandóan.