A laparoszkópiás nőgyógyászati műtéteknél mindig tesznek be hólyagkatétert? (tudásbázis)
Megkérdezhetem, hogy mennyi ido telt el a két mutéted kozott?
A mutétek után megszuntek, vagy csokkentek a tuneteid?
Szeretném megkérdezni,hogy ki műtött miomával és mekkora volt?Laparral műtöttek?Engem is fognak műteni de nekem elég nagy az egyik majdnem 7 cm és nagyon izgulok hétfőn megyek orvoshoz.
Egyébként,hogy a kérdésre is válaszoljak engem műtöttek laparral régen és nem volt katéterem császárnál igen.
Nálam nem. Többször voltam már katéterezve. Én nagyon pisilős vagyok és akartam is a katétert. Nem is örültem amikor 2 nappal később kivették mert alig bírtam a mosdóig elvánszorogni.
Viszont amit megtanultam: csak akkor tegyék be amikor már altatva vagyok és ne előtte. Megszenvedtem egyszer, hogy 4 órával a műtét előtt már becsöveztek és az nagyon kellemetlen volt.
Gondolom ezt is meg lehet beszélni a dokival.
És nem okozott nálatok késobb valamilyen gyulladást a katéter?
Mikor vették ki?
Engem mióma miatt, de nem volt katéterem.
Beszéld meg az orvossal, hogy oké a műtét, de nem kell katéter. Ha normális az orvosod, akkor elfogadja, hogy nem szeretnéd.
Igazából tünetem nem nagyon volt, a vérzésem kimaradt egy fogamzásgátlótól és ezután jöttek a műtétek. Szerencsére nálam nincs fájdalom.
Oda kell figyelnem nagyon magamra azóta. Próbálok egészségesen élni, teljesen gyógyszermentesen.
Koszonom.
Milyen tuneteket okozott nálad a ciszta?
Most vannak fájdalmaid?
Te szegényke. :( Ennyi betegséget egy rakáson...
Nekem ciszta miatt a petefészkemet vették ki, akkor volt katéterem mert nagy műtét volt.
De amikor csak kiszúrták a cisztát akkor nem volt sőt semmi bajom nem volt utána.
Gyors gyógyulást kívánok!!!!
Sziasztok!
Koszonom a válaszokat.
Ez lesz a harmadik nogyógyászati mutétem.
Az elso 2010-ben volt egy nagy megcsavarodott petefészekciszta miatt, a második 2012-ben endometriózis, osszenovések és pcos miatt, itt méhtukrozés és petefészek átjárhatósági vizsgálat is volt. A mutét után jobban voltam, de utána tobbszor volt kismedence gyulladásom, azt mondták, hogy a mutét után trauma érte a szervezetem, és ezért. Rengeteg antibiotikumot szedtem, aminek a kovetkezménye fekélyes vastagbélgyulladás-colitis ulcerosa lett. Azóta még elviselhetetlenebbek a fájdalmaim, mint voltak.
A mostani mutét során az osszenovéseket fogják oldani, amik a sok gyulladástól alakultak ki,a polycisztákat eltávolítani, és gondolom vannak újra endometriózisos csomóim is, amiket majd eltávolítanak.
További ajánlott fórumok:
- Sopronban terhesgondozás és nőgyógyászat
- Vélemények szombathelyi nőgyógyászokról
- Debrecenben szeretnék igazán jó nőgyógyászt találni
- Szegedi nőgyógyászok! Kit ajánlotok, kit nem, tapasztalatok?
- A nőgyógyászati műtéteknél minden esetben csinálnak petevezeték átjárhatósági vizsgálatot?
- A SOTE I.-en végzett nőgyógyászati műtéteknél hogyan lehet átvenni a szövettani eredményt (postán küldik/személyesen)?