Kerüljem a szűrővizsgálatot cukorbetegségre, jobb, ha nem tudok róla és békésen élek, jobb a struccpolitika? (beszélgetés)
Változtass életmódot, nézz utána, hogy kell és legyél kitartó. Életmódváltás után 3-6 hónappal menj el szűrővizsgálatra, jobbak lesznek az eredményeid.
Igen, nehéz, de az életünkről van szó. (bár sokmindenkit ez se érdekel, anyósomék 120 kgosak és azt mondják nem esznek sokat xddd)
Valóban vannak olyan laboreredmények, amelyeknél a referenciatartományból való kismértékű kilógásoktól nem kell megijedni. Vagy azért, mert nem létfontosságú adatok, vagy azért, mert befolyásolhatja az aktuális alakulásukat ilyen-olyan, de nem tartósan fennálló tényező, vagy mert az adott személyre mindig is jellemző (pl. a koleszterin szint kismértékű + eltérése jellemzően ilyen adat).
Ezt meg kell tudni beszélni a háziorvossal, és nem azonnal megrendelni a sírhelyet :)
Ha az orvos úgy értékel egy-egy eltérést, hogy az fontos, akkor egy hónap múlva új labor, és elemzés. Hacsak nem kíván azonnali beavatkozást, pl. egy akut gyulladásos esetben.
A cukorbetegség gyanúja estén viszont mindent komolyan kell venni, de abba sem kell azonnal belehalni, ha igazolódik a gyanú, mert nagyon jó hatásfokúak a kezelési módszerei. Ha viszont nem törődik vele a páciens, hanem homokba dudja a fejét, na akkor lesz majd mitől komolyan megijednie. Egy barátunk pl. így vesztette el a lábát, mert a súlyos érszűkület miatt le kellett vágni. De évekig nem volt hajlandó foglalkozni a nyilvánvaló cukorbetegségével.
Szóval érdemes ésszel élni, és értelmesen foglalkozni a bajainkkal.
Itt a korábbi fórum, uyan azzal a címmel januárból.
Nekem a koleszterinem fixen magas, levinni meg felvinni sem tudom. A nagynenemnek es az oreganyamnak is ilyen volt.
A cukrom el tudom qrni, ha ket napig pialok, es nem eszek.
De normalis esetben en reggelivel kezdek, legyen az 5, 8 vagy 10. Aztan rendesen eszek. A marathon shifteknel meg fel kezzel eszek. Nem ehezek. Ugy kidolok.
Azért csak aggályoskodsz miatta.
Legrosszabb a bizonytalanság. Igenis tudd meg, hogy mi van, aztán majd eldöntöd, hogy foglalkozol-e vele vagy sem. Más betegségről sem szeretnél tudni?
Ez nem teljesen igaz sokkal gyakoribb a cukorbetegség esetén a hirtelen szívfalál főleg férfiaknál
Strucpolitikában az a kellemetlen hogy miközben fejed a homokban, segged a magasban és jól belerúghatnak,hogy mást ne említsek
Éhhomri cukor 8.3 és adtak rá gyógyszert
Aztán lett egy műtétem és az előzetes vizsgálatnál 5.6 glukoz volt
Kontroll gyógyszer nélkül egy hónap múlva
és azóta nem szedem a cukor elleni gyógyszert
ezt a kerdest par hete vagy 1-2 honapja tok ugyanigy feltette vki.
a cukorbetegseg sajnos nem olyan egyszeru, hogy egyszer csak meghalsz es kesz vege, bekesen eltel addig. :) az sajnos rohadtul faj, kellemetlen, a kezeletlen cukorbetegseg amputacioval is jarhat, a szovetek elhalasaval.
en a helyedben elmennek a leghamarabb szurovizsgalatra, de nyilvan azt teszel amit akarsz. de ez nem egy bekes betegseg sajnos.
Rájöttem hogy sokszor csak egy felesleges stressz factor nem elég hogy előtte is idegeskedsz hogy milyen lesz az eredmény de nekem sokszor volt olyan hogy kijött valami hogy hoppá arra már vigyázni kéne, hoppá van egy kis egfr csökkenésed, hoppá van egy pici cukor emelkedésed, kicsi koleszterin emelkedésed, múltkor emlékszem feritin volt magas és azt vizsgálták és hogy hát nem tudják mitől vigyázzak magamra, kontroll kell időnként és teljesen stresszben voltam hogy mikor leszek ilyen olyan beteg utána hónapokig tiszta ideg voltam emiatt, nem tudtam úgy élni mint azelőtt nem biztos hogy ez megéri és sokszor nem is nagy problémák ezek csak az orvos csinált belőle problémát...
Aztán csak az életminőséget rontják azzal hogy diétázzál járjál kontrollra és társai és lehet közben semmi bajod nem lesz vagy elüt a villamos és társai
További ajánlott fórumok:
- Terhességi cukorbetegség
- Terhességi cukorbetegség tapasztalatok
- Mi a véleményed a szűrővizsgálatok kötelezővé tételéről?
- Válaszolnátok pár kérdésemre a cukorbetegséggel kapcsolatban?
- Terhesség alatti cukorbetegségnél miket szabad enni?
- Kerüljem a szűrővizsgálatot cukorbetegségre, jobb ha nem tudok róla és békésen élek vagy jobb a struccpolitika?