Kerüljem a szűrővizsgálatot cukorbetegségre, jobb ha nem tudok róla és békésen élek vagy jobb a struccpolitika? (tudásbázis)
A bátyám cukor beteg. Kínjai akkor voltak, mielőtt kiderült.
Ugyan is nagyon magas lett a vércukra, fájtak a lábujjai, nagyon sokat ivott, mert állandóan szomjas volt, stb.
24 volt a cukra. Az orvosok a csodájára jártak, hogy nem esett még kómába.
1 hét alatt állították be a cukrát, ugyan ebben az 1 hétben a napi 20 liter vízzel kimosott vitaminokat és nyomelemeket pótolták a szervezetében.
Azóta naponta 5x szúrja magát, sajnos a diétát nem nagyon tudja tartani, bár próbálkozik.
Tudomásom szerint, nincs semmi kínja a cukorbetegség miatt, csak a fogai, mert azok sajnos rosszabbak lettek. Állandóan fogorvoshoz jár, de simán lehet, hogy enélkül is így járt volna. 50 évig gyönyörű fogai voltak, amik most sem csúnyák, de ehhez az kell, hogy havonta több alkalommal fogorvosnál üljön.
Egyéb betegségei, mint mozgásszervi, nem a cukorbetegségtől vannak.
Van még több cukorbeteg rokonom. Úgy látom, hogy vígan élnek, nincs több bajuk, mint a korosztályukban a többieknek.
És vannak fiatal cukorbeteg ismerőseim is. Ők sem kínlódnak, de mindet kezelik.
Azt szokták mondani, hogy a kezeletlen betegségek okoznak kínokat. És, ha pl. a cukorbetegséget nem kezelik, akkor jöhet a vakság, az amputációk, a szív és érrendszeri betegségek, sztrók, szívinfarktus és társai.
"diétázom kell szenvedek emiatt"
Vannak más örömforrások arra a plusz pár évtizedre, amennyivel hosszabbítani lehet. Azokról lemondasz?
Élj a mának. Bármi lehet akár holnap, akár holnapután.
Légy boldog, lásd meg a szépet amiben lehet.
Ha diagnosztizálják a cukorbetegséged akkor sem kötelező a kezelést felvenned, gyógyszert szedni, az inzulinról nem is beszélve.
A cukorbetegség szövődményei minden szervre kihatnak. Eljuthat a beteg akár a vakságig vagy a lábai amputálásáig is.
Pusztán diétával egy kialakult cukorbetegséget nem lehet kezelni.
A cukorbetegség kezelhető, bár nem gyógyítható.
A cukorbetegségek miatti szövődményeket, simán összeszeded cukorbetegség nélkül is, és azokat is kezelik.
Hogy mibe halunk bele egyszer csak majd meglátjuk, de ha már van lehetőség szűrővizsgálatokra, kezelésekre, akkor igen is, igénybe kell venni!
Ne haragudj, de ezt honnan tudhatnánk? Egyrészt semmi garancia, hogy a holnapot megérjük, nemhogy 40 évet. Másrészt lehet hogy a cukorbetegséged kordában tartod, de rákos leszel és abba halsz bele. Harmadrészt szerintem nem olyan békések a cukorbetegség szövődményei, hogy olyan kellemes legyen belehalni (bár semmi másba sem az) és főleg nem úgy hogy nem is tudsz róla hogy beteg vagy. Végezetül miért NE kezeltetnél egy olyan betegséget, amire van elérhető, normális kezelés?
Végezetül, ha mi azt mondjuk, ne menj orvoshoz ha valami bajod van, akkor nem mész? A fórum fogja eldönteni?
Ha kiderül hogy cukorbeteg vagyok például és tartom a diétát ès szedem a gyógyszereket akkor fájdalom és szövődmény nélkül fogok meghalni ágyban párnák között?
Melyik a jobb? Meghalok szövőtményekkel 10-15 év múlva békésen mert nem tudtam a betegségemről vagy tudtam a betegségről diétázom kell szenvedek emiatt és meghalok 40 év múlva ugyanúgy szövődményekkel..