Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Orvosok életkora, mikor kéne nyugdíjba menniük? fórum

Orvosok életkora, mikor kéne nyugdíjba menniük? (beszélgetés)

17. semleges (válaszként erre: 15. - Boldogzokni)
tegnap 09:15
Embere válogatja.
16. globus (válaszként erre: 15. - Boldogzokni)
tegnap 08:34
Inkább a hasznosság tudata.
tegnap 08:13
Ha félretesszük az egészségügy helyzetét és a lelkiismeretfurdalást, akkor szerintetek a fontosság tudata nem engedi őket nyugdíjba? Ha egy ember egész életében nagyon fontos beosztásban dolgozik, akkor is könnyedén félre tudja tenni, hogy pihenjen? Vagy neki sokkal nehezebb, mint olyan embereknek, akiknek kevésbé döntő a munkaköre?
tegnapelőtt 22:57
Rengeteg mindentől függ. Egy érsebésztől krzdve akinek jó szemek, reflexek, és állóképesség kell, egy olyan kutatódoktorig aki beteggel nem érintkezik elég szélsőséges a skála. 62 és 85 között kéne, szakosodástól függően
13. jooeva
tegnapelőtt 20:45
...az életemet mentette 34 éve
12. jooeva
tegnapelőtt 20:44

A mi háziorvosunk 84 éves és lepipál egy tucat fiatal dokit tudásban és emberségben is.

Üzemorvosunk is 80 feletti, most ment nyugdíjba, mert beteges a férje. Kiváló belgyógyász, nekem

11. fincsi5 (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnapelőtt 17:58
Imádom az idős orvosokat, jobban bízom bennük, mint egy mai 50 évesben. 80 éves volt a kedvencem, még heti 1 napot volt a Klinikán, úgy senki nem mert, tudott gerincbe injekciót adni, mint ő. Még él, de 90 felett van. Ha lenne magánrendelése, eskü, elmennék hozzá!
10. alinka01 (válaszként erre: 9. - Globus)
tegnapelőtt 13:03
Nem szeretnék átcsúszni a téma politikai területére! De egyébként is úgy látom, a háziorvosi praxisok ügye ma már nem pénz kérdés, mert akkor viszonylag könnyen meg lehetne oldani. Ennél összetettebb!
9. globus (válaszként erre: 4. - Michelle.r)
tegnapelőtt 12:56

Pont ez jutott eszembe.

Nálunk 5-ből 4 nyugdíjas korú. Kényszervállalkozók. Nemhogy eladni nem tudják, amibe az életüket beletették, még ingyen sem kell senkinek. Helyettesítését neki kell megoldania.

Nemrég lett volna fiatal a betöltetlenre, ingyen megkapta volna, még meg is kínálták volna pénzzel szerződésért cserébe. Nem fogadta el, mert szülni akart, és azon idő alatt az ő problémája a praxis működtetése. Jól döntött, üreset mindig talál.

tegnapelőtt 11:26

Tudok olyan kisvárosi kórházról, ahol csak azért tud működni a szülészet, mert egy 75 éves nőgyógyász vállalta a főorvosi státuszt. Tökéletes szellemi állapotban van. De mert ő is szeretne már kicsit lazítani, a lehetséges kisebb munkaidőben dolgozik. A kórházigazgató meg imádkozik, hogy ez még így is legyen egy ideig.

A továbbiak már átmennének az itt joggal tiltott politika területére, ezért ennyi.

tegnapelőtt 10:16
Ha van kedve, energiája és még józan esze dolgozzon.
tegnapelőtt 10:14
SOK EMBER DIREKT IDOS ORVOSOKAT KERES,KEDVEL,MERT NEKIK FELBECSULHETETLEN TUDASUK VAN.
tegnapelőtt 09:52

A mi sebészeti szakrendelőnkben 84 éves orvos műt, biztos kézzel és tudással.

Minden tiszteletem az övé !

tegnapelőtt 09:38
Pont tegnap beszéltem egy ismerősömmel, aki most vásárolt egy praxist a 13. kerületben Budapesten. Az elődje beleunt és 60 évesen kiszállt. Ebből a beszélgetésből tudom, hogy 900 praxis üres, és ez évről évre emelkedik. Egy ismerősöm háziorvosa 80 éves, menne már nyugdíjba, de nincs aki átvenné a praxist, ő pedig úgy érzi, nem hagyhatja cserben a pácienseit. Na ő elképzelhető, hogy a rendelőjében fejezi be az életét. 🙄
3. timycat (válaszként erre: 1. - Boldogzokni)
tegnapelőtt 09:32

A rutinjuk az felbecsülhetetlen. Tök jól alkalmazhatóak olyan munkakörben ami a diagnózis felállításhoz kell, a beteg iránybaállításához, ami fizikailag megterhelő, finom motorikus mozgást igénylő beavatkozások is már megterhelőek, ne adj Isten kivitelezhetetlenek, de amíg ép agyilag hasznos a pályán.

Nálunk még van a családban egy doki aki 89 éves és még praktizál, igaz évtizedek óta már csak háziorvosként. Agyilag ép, követi az eseményeket, és még benne van az a rutin, amit már az egyetemen nem feltétlen tanítanak, pl eszköz és laborok nélkül is diagnózist felállítani, alaposabb a beteg kivizsgálása, beszéltetése, ez nyilván több idő és erre ma már nincs idő, ember. Hiába van a panasz, a beteget nem hallgatják meg, elküldik egy rutinlaborra ha az rendben van akkor hazazavarják. 😕 Nem biztos hogy ez a jó irány. A kettőt ötvözni kellene, de ahogy fent írtam erre se idő, se ember, se pénz.

tegnapelőtt 09:20
hiany van otthon orvosokbol es ezertis dolgozik sok nyugdijaskoru.
tegnapelőtt 08:46

Olvastam, hogy van egy amerikai orvos, aki 100 évesen is praktizált. Erről jutott eszembe, hogy én is találkoztam már olyan idős orvossal betegként, hogy azt gondoltam, hogy hűűűű... már nem biztos, hogy dolgoznia kellene. Bár agyban még nagyon ott volt a doktor úr, az igaz, de le volt lassulva és nem hiszem, hogy az új dolgokat követte volna a szakmai területén.

Nem voltam rest és felmentem a statisztikai hivatal oldalára is, hogy megnézzem, Magyaországon amúgy mennyi az annyi.

2023-as adatot találtam:

Több mint 5000 fő a 70 év feletti praktizáló orvos. Nem sok a különbség a nők és a férfiak között, csak kb. 200-zal több nő van.

60+os kb. 13500 orvos.

Nektek mi a véleményetek erről, hogy nagyon sok orvos nem megy nyugdíjba? Sokan a halálukig dolgoznak?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook