Az 1990-es években is beleszámított a jutalom, törzsgárda jutalom összege a nyugdíjba? (tudásbázis)
Ez érdekes. Nem gondolnám, hogy így van. Ezt meg fogom kérdezni még nem tudom, hogy kitől.
Mert ugye ez nekem csak 4 év, de még nem is mentem nyugdíjba, de mi van azokkal, akik sokkal több évet dolgoztak 88. előtt?
Lehet, hogy már ezért is kevés a nyugdíjuk?
Ezt nagyon piszok dolognak gondolom, ha valóban nem számít bele egy bizonyos szorzóval sem...
Most szólj hozzá...)
Inflálódunk..-)
Szegénykém.
Az a nyomorult euró.......
:)
Nagyon rendesek voltak a németek.
A 14. évemtől elismerték amit valaha csináltam, most a német nyugdíjasok nyomorult kenyerét kell eszegetnem..-)
Nincsenek elveszett éveim.
csak viccecske akart lenni a beírásom..-)
Ha van 20 ledolgozott éved, akkor jár a nyugdíj.
Ha kevesebb, akkor "résznyugdíjra" vagy jogosult.
Havi egy-két zsemlére talán elég lesz....
Az évek beszámítódnak. (nekem benne volt a 14 éves koromban nyári szünetben 1 hónapos munkavégzésem is)
Csak a kereseteknél igaz, hogy az 1988 óta elérteket veszik figyelembe, a megfelelő valorizációs szorzóval.
ecccer azért vettél el a régit mert a Mutter odavitt, aztán meg azért mert elmentem engedély nélkül.
nem nagyon érdekel az amnesztiájuk..-)
dolgozgattam én, de az a baj, hogy még az állampolgárságomat is anno elvették..-)
gyüttment lett belőlem..-)de nem bánom.
Ha dolgoztál, akkor jár neked is!
Igaz, nem lesz túl sok, de néhány ezer lenne:DDDD
Én 1988 előtt, 1976-ban megléptem onnan, akkor én semmire se számíthatok a magyaroktól? ..-)
nem komoly kérdés..-)
AZ előtte lévők is beleszámítanak. Szép is lenne, ha az a 4 évem csak úgy eltűnne.
Csak ugye akkor még nem vontak nyugdíj, TB és egyéb járulékot és más szorzóval.
További ajánlott fórumok:
- A szolgálatiidőbe eddig is beszámították a Gyes-en töltött időt, járulékot is vontak belőle. Most a 40 év szolgálatiidőbe is beleszámít?
- 11.000 Ft-os (1990-ben szerzett) bérrel 1990-ben nyugdíjba vonuló férfinak lehet 180.000 Ft nyugdíja 2023-ban?
- Mindenki visszalép az állami nyugdíjba?
- Aki magánnyugdíjpénztári tag volt 1990-es években és fizette a 1,5%-2%-ot az az összeg is beleszámít a nyugdíjba?
- Ha van 2 gyermek és gyest kaptál mert elötte nem volt munkaviszonyod akkor az beleszámít a nyugdíjba vagy nem?
- A bejelentett túlórák is beleszámítanak a nyugdíjba?