Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Mosás 90 fokon tönkreteheti a ruhákat? fórum

Mosás 90 fokon tönkreteheti a ruhákat? (tudásbázis)

tegnap 20:05
Köszönöm a vákaszokat. Azt hiszem,nem fogok én sem 90 fokon mosni,mások is mondták már,hogy elég a 60 , jó minőségű mosószer kell és kész.Hogy ennyire káros a ruhára meg a mosógépre ,azt végképp nem tudtam.
15. Lady Lavender (válaszként erre: 14. - Lady Lavender)
tegnap 18:55
Ezt nem igy voltam meg, ha nem rigyal
14. Lady Lavender (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 18:54

A feheret, feketet/szurket kulon, de kimosom minimum 60-al ami agynemu vagy torolkozo, vagy a padlon volt. Inkabb 90-nel. Kicsi a lakas ket bejaratal, mindent osszemaszkalunk. Nem ebbe a koltsegbe halunk bele.

A ruhakaem teszem ilyen homersekletre. Azok 1 orara mennek be, ha a Draga nincs itthon 40 fok eco. Csak o tinyal miert hosszu a program.. De vitatkozik azert is "minek ennyi kaja" - mert felzabalod.

Minek az a tarolo/polc, de bele/rateszi a cuccat.

13. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 18:18

Ha baciktól aggódsz lehet kapni fertőtlenítő mosószer adalékot. Ágyneműt, törölközőt, fehérneműt azzal mosok. Mindenhova is bejáró, befekvő macskáink vannak. Csak emiatt használom.

A másik a kapszula. Teljesen leszoktam róla, a folyékony mosószerekről is, azt tapasztaltam hogy a mosóporok (ugyanabban a márkában) hatékonyabbak a kosszal szemben.

12. globus
tegnap 18:17
A Gorenje Sensocarén nincs is 90 fokos program...
11. timycat (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 18:13

Nem mosnám újra.

Mondjuk 90 fokon se mosnék.

Akkor mostam 90 fokon mikor a macskáknál felütötte a fejét a microsporum. Minden tönkrement néhány mosás után, pár hónap után a mosógép is, de az akkor tényleg muszáj helyzet volt.

10. Tai (válaszként erre: 9. - Fokhagyma)
tegnap 16:46
:-)
9. fokhagyma (válaszként erre: 8. - Tai)
tegnap 16:22
Te vagy az én emberem!!! Én se mosok 90 fokon, sőt, nem is vasalok. A házimunkák közül a legutolsó helyen van.
8. Tai (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 16:17
Soha nem mosok 90 fokon, és nem is mosnám újra. Ha a baciktól aggódsz akkor marad a vasaló, bár én nem vasalok semmit! Na az az egy házimunka amit már nem....
tegnap 16:05

Én szoktam 90 fokon mosni. Konyharuha és törölköző. Ágyneműt nem.

Szerintem moshatod újra, ha úgy gondolod, hogy kell, mert mosószer nélkül mostál, de nem a bacik miatt, mert azok elpusztultak.

Ha csak a mosószer miatt teszed, akkor elég 40 fokon újramosni.

tegnap 15:50

1. Még soha semmit nem mostam 90 fokon . Kb. 40 éve mosok.

2. Biztos, hogy nem . Velem is előfordult már.

5. tien
tegnap 15:40

Max.60 fokon mosok.

Nem mosnám újra.

Említették a vasalót,elpusztítja a baktériumokat.

tegnap 15:26

1. Semmilyen ruhafélét nem mosok 90 °C hőmérsékleten.

Mivel soha nem is mostam, nem tudom, csak gondolom, hogy hosszú távon nem tesz jót a ruháknak ilyen magas hőmérsékleten mosni. De - szerintem - felesleges is. Hosszabb mosási idő, több energia.

2. Biztos, hogy nem mosnám újra a ruhákat.

Megint csak szerintem: nem kell "kifőzni" sem az ágyneműt, sem a törölközőket. Ha a baciktól félsz, a helyedben inkább vasalnám az ágyneműt és a törölközőket is.

Én csak a hideg vízben történő mosásban nem hiszek. Ha szinte csak egy átöblítés, frissítés kell a ruháimnak, akkor megy a 30 °C hőmérsékletű mosás. Többnyire a 40°C a nyerő. Nálam.

3. Shya (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:53

Sosem mosok semmit 90 fokon. Nem mosnám újra. Nem tartom szükségesnek a 90 fokos mosást és van rá sansz h hosszú távon tönkreteszi a ruhákat.

Nem használok mosókapszulát.

(Kivétel volt exem munkás ruhái - máshogy nem tudtam rendesen kimosni csak 90 fokon. Egyszer egybemosta az én cuccaimmal - mindenem tönkrement.)

2. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 14:48

1. Semmit nem mosok 90 fokon

2. Nem mosnám újra

tegnap 14:29

sziasztok ,2 kérdésem lenne:

1.ti mit mostok 90 fokon,én ágyneműt ,törölközőt szoktam,hosszú távon tönkreteheti ezeket a 90 fokon történő mosás??

2.Ma csinaltam egy hülyeséget: nem emlékszem, hogy tettem-e mosókapszulát ezekhez-90 fok-törölközők ,ágynemű szintén.Nem jártam még így soha.Szerintetek tegyem vissza még egy mosásra,vagy "kifőzte " annyira a 90 fok,hogy nem maradt bennük baci?

nincsenek bennük foltok,talán ami volt is kijött,bár alapjáraton se voltak túl foltosak,az illatuk nem túl intenzív ,tehát az se mond semmit,bár a kapszulával mosott ruhák sose annyira illatosak.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook