Mosás 90 fokon tönkreteheti a ruhákat? (tudásbázis)
A feheret, feketet/szurket kulon, de kimosom minimum 60-al ami agynemu vagy torolkozo, vagy a padlon volt. Inkabb 90-nel. Kicsi a lakas ket bejaratal, mindent osszemaszkalunk. Nem ebbe a koltsegbe halunk bele.
A ruhakaem teszem ilyen homersekletre. Azok 1 orara mennek be, ha a Draga nincs itthon 40 fok eco. Csak o tinyal miert hosszu a program.. De vitatkozik azert is "minek ennyi kaja" - mert felzabalod.
Minek az a tarolo/polc, de bele/rateszi a cuccat.
Ha baciktól aggódsz lehet kapni fertőtlenítő mosószer adalékot. Ágyneműt, törölközőt, fehérneműt azzal mosok. Mindenhova is bejáró, befekvő macskáink vannak. Csak emiatt használom.
A másik a kapszula. Teljesen leszoktam róla, a folyékony mosószerekről is, azt tapasztaltam hogy a mosóporok (ugyanabban a márkában) hatékonyabbak a kosszal szemben.
Nem mosnám újra.
Mondjuk 90 fokon se mosnék.
Akkor mostam 90 fokon mikor a macskáknál felütötte a fejét a microsporum. Minden tönkrement néhány mosás után, pár hónap után a mosógép is, de az akkor tényleg muszáj helyzet volt.
Én szoktam 90 fokon mosni. Konyharuha és törölköző. Ágyneműt nem.
Szerintem moshatod újra, ha úgy gondolod, hogy kell, mert mosószer nélkül mostál, de nem a bacik miatt, mert azok elpusztultak.
Ha csak a mosószer miatt teszed, akkor elég 40 fokon újramosni.
1. Még soha semmit nem mostam 90 fokon . Kb. 40 éve mosok.
2. Biztos, hogy nem . Velem is előfordult már.
Max.60 fokon mosok.
Nem mosnám újra.
Említették a vasalót,elpusztítja a baktériumokat.
1. Semmilyen ruhafélét nem mosok 90 °C hőmérsékleten.
Mivel soha nem is mostam, nem tudom, csak gondolom, hogy hosszú távon nem tesz jót a ruháknak ilyen magas hőmérsékleten mosni. De - szerintem - felesleges is. Hosszabb mosási idő, több energia.
2. Biztos, hogy nem mosnám újra a ruhákat.
Megint csak szerintem: nem kell "kifőzni" sem az ágyneműt, sem a törölközőket. Ha a baciktól félsz, a helyedben inkább vasalnám az ágyneműt és a törölközőket is.
Én csak a hideg vízben történő mosásban nem hiszek. Ha szinte csak egy átöblítés, frissítés kell a ruháimnak, akkor megy a 30 °C hőmérsékletű mosás. Többnyire a 40°C a nyerő. Nálam.
Sosem mosok semmit 90 fokon. Nem mosnám újra. Nem tartom szükségesnek a 90 fokos mosást és van rá sansz h hosszú távon tönkreteszi a ruhákat.
Nem használok mosókapszulát.
(Kivétel volt exem munkás ruhái - máshogy nem tudtam rendesen kimosni csak 90 fokon. Egyszer egybemosta az én cuccaimmal - mindenem tönkrement.)
1. Semmit nem mosok 90 fokon
2. Nem mosnám újra
sziasztok ,2 kérdésem lenne:
1.ti mit mostok 90 fokon,én ágyneműt ,törölközőt szoktam,hosszú távon tönkreteheti ezeket a 90 fokon történő mosás??
2.Ma csinaltam egy hülyeséget: nem emlékszem, hogy tettem-e mosókapszulát ezekhez-90 fok-törölközők ,ágynemű szintén.Nem jártam még így soha.Szerintetek tegyem vissza még egy mosásra,vagy "kifőzte " annyira a 90 fok,hogy nem maradt bennük baci?
nincsenek bennük foltok,talán ami volt is kijött,bár alapjáraton se voltak túl foltosak,az illatuk nem túl intenzív ,tehát az se mond semmit,bár a kapszulával mosott ruhák sose annyira illatosak.
További ajánlott fórumok:
- Folyékony mosószerrel való mosás........
- Mit használjak Calgon helyett mosáskor?
- Hol lehet jó áron nátrium perkarbonátot kapni? (Öko mosáshoz, folttisztító, fehérítő só)
- Mi használható a zoknik összefogására mosáskor?
- Ti mivel és hány fokon vízkőtelenítitek a mosógépet?
- Toll párnát lehet mosni? 30 fokon betettem egy kímélő mosásra. Hogy szárítsam? Lesz valami baja?