Dilemma, segítségkérés, adni vagy nem? (beszélgetés)
Ha nagyon segítenél neki, írd meg, hogy meglátogatod előbb. Vajon hogy reagál ? Becsaphat így is, eltűntetheti az összes élelmiszert, talán nincs is gyereke, stb. Még a személyi igazolványát , lakcímkártyáját is megnézném, és a gyerekekét is ! Talán pár szomszédját is megkérdezném.
Rengeteg a szélhámos !
Nem segítenék így idegennek, eleget voltam balek ! Részéről pedig lehet kihasználás, tudja, hogy vannak jóhiszemű emberek.Könnyű így pénzhez jutni munka nélkül.
Nem segítenék ismeretlennek.
Gondolom nem azon a napon fog múlni, hogy elviszik őket.
Bárki kerülhet bajba, de gondoskodó szülő nem vár addig, hogy idáig fajuljon a dolog.
Ha ennyire élhetetlen, nem kért segítséget hivatalosan, akkor mit lehet várni tőle.
A másik sokan hamis adatokkal fotókkal visszaélnek.
Ismerősnek adnék, ha nem is kér, de látom nincs neki.
Nem vagyunk egyformák.
(Nem tudom látatlanul eldönteni, hogy mi a VALÓS helyzet ennél a családnál, így azt se tudom eldönteni, hogy Neked van-e igazad, vagy nekem.)
Egy tartalomkészítőt is ki lehet lakoltatni. Bár az ilyenek életvitele elgondolkodtató. Valószínűsíthető hogy esze van, dolgozni tud.
Fiam egyik barátja hajóskapitány a Balatonon. Hogy a nyaralásához hozzájusson egy kis plusz bevételhez nem a neten rinyált hanem éjszakánként elment szállodába mosogatni.
A munkának a hiedelemmel ellentétben nincs szaga.
Az ilyen online segítséget kérők általában pénzt kérnek. Nem természetbeni, hanem anyagi támogatást.
Na, és "természetesen" égetően sürgős a dolog, mert ha nem érkezik a segítség, akkor másnap (mint jelen esetben) elviszik a gyereket a gyámügyesek.
Tapasztalatom (ez hangsúlyos, hogy saját tapasztalatom) szerint az ilyen és ehhez hasonló segítségkérés jóhiszemű emberek megtévesztése.
Természetesen tudom, hogy létező probléma az ilyen, hogy a gyerek elhanyagolt, és még a legalapvetőbb gondoskodást sem kapja meg a szüleitől. Pedig járna neki.
A felvetett kérdésre pedig:"Mert egy napra segítünk, de mi lesz a következőn?" - ez itt a bökkenő. Mi lesz a következőn és az azt követő napokon?!
Két napja olvastam egy kérést, 1.5 milliót kell összeszednie pár nap alatt a kilakoltatás miatt.
Ránéztem a face oldalára, a nő digitális tartalomkészítő 5500 követővel. Ez nekem sem tűnik hitelesnek. Nehéz eldönteni, mi a valós, ki akar csak másokon élősködni.
Bárhol jobb a gyerekeknek mint a családban éhezve, ellátatlanúl.
Másrészt elgondolkodtató hogy pelenkára nem futja, de internetre igen.
Persze, persze... Meg "szegény" anyuka!
(Annyira átlátszó az ilyen könyörgés!)
Vinnék én de halottnak a csók....
Szegény gyerekek!
Nem dilemmáznék egy pillanatig se.
Vinnék nekik egy kenyeret, egy evésnyi sajtot, 10 tojást. Meg egy szappant.
Hogy ettől a gyámügy meghatódik-e, az már nem az én gondom.