Főoldal » Fórumok » Babák & Mamák fórumok » Dilemma, segítségkérés, adni vagy nem? fórum

Dilemma, segítségkérés, adni vagy nem? (beszélgetés)

16. liliom10 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 09:31

Ha nagyon segítenél neki, írd meg, hogy meglátogatod előbb. Vajon hogy reagál ? Becsaphat így is, eltűntetheti az összes élelmiszert, talán nincs is gyereke, stb. Még a személyi igazolványát , lakcímkártyáját is megnézném, és a gyerekekét is ! Talán pár szomszédját is megkérdezném.

Rengeteg a szélhámos !

Nem segítenék így idegennek, eleget voltam balek ! Részéről pedig lehet kihasználás, tudja, hogy vannak jóhiszemű emberek.Könnyű így pénzhez jutni munka nélkül.

tegnap 09:19
Ez nem lenne igazi segítség. Ha valóban segíteni szeretnék, akkor felajánlanám, hogy segítek önéletrajzot írni, és megpályázni pár állást, hogy tudja rendezni az életét, és visszakaphassa a gyerekeit. Esetleg adnék ruhát az interjúra. Amíg nem talál állást, felajánlanám, hogy felfogadom magamhoz takarítani/ház körüli munkákat végezni. Valamint felajánlanám, hogy alkalmanként vigyázok a gyerekekre. Ha valóban segíteni szeretne magán és a gyerekein, akkor élne ezekkel a lehetőségekkel.
14. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:59

Nem segítenék ismeretlennek.

Gondolom nem azon a napon fog múlni, hogy elviszik őket.

Bárki kerülhet bajba, de gondoskodó szülő nem vár addig, hogy idáig fajuljon a dolog.

Ha ennyire élhetetlen, nem kért segítséget hivatalosan, akkor mit lehet várni tőle.

A másik sokan hamis adatokkal fotókkal visszaélnek.

Ismerősnek adnék, ha nem is kér, de látom nincs neki.

13. csemár (válaszként erre: 7. - Flóra76)
tegnap 08:35

Nem vagyunk egyformák.

(Nem tudom látatlanul eldönteni, hogy mi a VALÓS helyzet ennél a családnál, így azt se tudom eldönteni, hogy Neked van-e igazad, vagy nekem.)

12. Ruslan (válaszként erre: 9. - Matutinem)
tegnap 08:31
A hatóságoknak sem érdeke, hogy eltartsanak gyerekeket, mert az pénzbe kerül. Ha igaz, jobb lesz a gyereknek náluk. Ha nem igaz, ugyanaz a válasz, vagyis nem.
11. 55Judit (válaszként erre: 9. - Matutinem)
tegnap 08:30

Egy tartalomkészítőt is ki lehet lakoltatni. Bár az ilyenek életvitele elgondolkodtató. Valószínűsíthető hogy esze van, dolgozni tud.

Fiam egyik barátja hajóskapitány a Balatonon. Hogy a nyaralásához hozzájusson egy kis plusz bevételhez nem a neten rinyált hanem éjszakánként elment szállodába mosogatni.

A munkának a hiedelemmel ellentétben nincs szaga.

tegnap 08:28

Az ilyen online segítséget kérők általában pénzt kérnek. Nem természetbeni, hanem anyagi támogatást.

Na, és "természetesen" égetően sürgős a dolog, mert ha nem érkezik a segítség, akkor másnap (mint jelen esetben) elviszik a gyereket a gyámügyesek.

Tapasztalatom (ez hangsúlyos, hogy saját tapasztalatom) szerint az ilyen és ehhez hasonló segítségkérés jóhiszemű emberek megtévesztése.

Természetesen tudom, hogy létező probléma az ilyen, hogy a gyerek elhanyagolt, és még a legalapvetőbb gondoskodást sem kapja meg a szüleitől. Pedig járna neki.

A felvetett kérdésre pedig:"Mert egy napra segítünk, de mi lesz a következőn?" - ez itt a bökkenő. Mi lesz a következőn és az azt követő napokon?!

tegnap 08:21

Két napja olvastam egy kérést, 1.5 milliót kell összeszednie pár nap alatt a kilakoltatás miatt.

Ránéztem a face oldalára, a nő digitális tartalomkészítő 5500 követővel. Ez nekem sem tűnik hitelesnek. Nehéz eldönteni, mi a valós, ki akar csak másokon élősködni.

8. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 08:20

Bárhol jobb a gyerekeknek mint a családban éhezve, ellátatlanúl.

Másrészt elgondolkodtató hogy pelenkára nem futja, de internetre igen.

7. Flóra76 (válaszként erre: 6. - Csemár)
tegnap 08:20
Azt sehol nem írtam. Én CSAK a gyerekeket sajnálom ilyen esetben.
6. csemár (válaszként erre: 5. - Flóra76)
tegnap 08:09

Persze, persze... Meg "szegény" anyuka!

(Annyira átlátszó az ilyen könyörgés!)

tegnap 07:55

Vinnék én de halottnak a csók....

Szegény gyerekek!

4. Alnisa (válaszként erre: 3. - Csemár)
tegnap 07:50
Én meg biztos nem vinnék.
3. csemár (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnap 07:36

Nem dilemmáznék egy pillanatig se.

Vinnék nekik egy kenyeret, egy evésnyi sajtot, 10 tojást. Meg egy szappant.

Hogy ettől a gyámügy meghatódik-e, az már nem az én gondom.

tegnap 07:36
Másnap??? Miért az utolsó pillanatban kér? Minden nap kell legyen otthon étel meg pelenka.
tegnap 07:29
Online segítséget kér egy anyuka, hogy elviszik a gyerekeit másnap a gyámügyesek, ha nincs otthon étel, tisztálkodási szerek, pelenka. Te ugranál ilyen esetben segíteni? Vagy ha ennyire nincs, akkor tényleg jobb, ha kiemelik a gyerekeket? Mert egy napra segítünk, de mi lesz a következőn? Dilemma...

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook