Alapítvány adott kenyeret, de a a kutyának sem adnám oda... (beszélgetés)
Csak kenyeret sütök.
Illetve ez màr nem is kenyér , inkább kalács:
Tej ,liszt , élesztő,tojás,jó minőségű vaj.
Péksüteményt nem próbáltam.
Igény lenne rá (férj)
ismerős egyszer nekem adott egy csomagolt kenyeret arra hivatkozva hogy ő is vett meg a férje is, rájuk romolna. Mondjuk gyanús volt mert simán lefagyasztható.
Az a kenyér nem volt lejárva, de savanyú, kellemetlen szaga volt, biztos tele volt ki tudja milyen adalékanyagokkal. Én meg ilyeneket sok éve nem eszek, lehet azért éreztem ki. Kidobtam.
Isteni zsemléket, bagetteket sütök, töredék áron mint a bolti.
Elég furcsa eset, és ha igaz, felháborító is.
Azt is megfigyeltem hogy adományba mindig a leggyengébb minőségű, vagy egészség szempontjából inkább ártalmas mint hasznos élelmiszert osztogatnak. Pl. kekszek, nápolyi, napraforgó olaj, cukor. Hogy nem jut eszükbe hogy ezek mellé adjanak legalább 1 olyan dolgot is amit a szegény megvenni se tud, de egészségére válik. Mert a silányra csak összeszedi valahogy. Mondjuk aki tud internetet fizetni, eszköze is van amivel használja, azt olyan nagyon nem kell félteni.
Hát de nem kóstolhatják meg mielőtt odaadják.
A csomagolt kenyereket amúgy is a lejárat napjáig simán eladják.
Teljesen egyetértek a szikkadt kenyér felhasználási ötletekkel. Én is sokszor alkalmaztam már. Viszont azt azért halkan megjegyzem, hogy amit mostanában kenyér címszó alatt lehet kapni, az sokszor állagában és egyéb tulajdonságaiban nem éppen emlékeztet azokra a kenyerekre, amiket több naposan is szívesen felhasznál az ember. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy egy igazi kenyér nem lesz ehetetlen kétnaposan. A mostaniak viszont szinte csak frissen jók.
Én személy szerint imádom az igazi, kovászos kenyeret. De a legtöbb bolti kenyér elért egy olyan szintet, hogy nincs gusztusom megenni még frissen sem.
Olyan meg nincs, ha nem kell valami, nem fogadom el.
Ha meg már elfogadtam, legfeljebb csendben kidobom.
Nagyon sajnálatos, hogy rászorulónak számítasz. De felmerül bennem a kérdés, hogy nem tanítottak meg a száraz kenyér megfelelő felhasználására?
Ha nem penészes az teljesen jó.
Gyerekkoromban számtalan esetben ilyet ettünk, maradék zsírban átsütve, megsózva, hogy a kollégiumi maradékokról ne is beszéljünk. Egy kollégistának jellemzően soha nincs elég pénze ,eszik, amit talál és a menzán gyakorta már csak száraz kenyér maradt. Ha tojás is volt az már fényűzés volt és bundás kenyér lett belőle. De a zsíros,hagymás, fokhagymás paprikás kenyér is előkelő vacsora volt időnként. Száraz kenyérkocka kifejezetten finom tud lenni egy kis sima köménymagos levesben vagy sárgarépa krémlevesben.
Máskor ne dobd el , kérdezz itt és jönnek majd a használható ötletek.
Kenyere válogatja, de ettem már három napja lejárt kenyeret.
Ha valami nem felel meg, nem kell elfogadni, aztán még önérzeteskedni.
Nem tudom milyen kenyeret kaptál és kitől.
Azt tudom, szigorú szabályai vannak.
Szomorú, ha kenyérre sem jut.
Én ettem már bőven lejárt kenyeret, csap alá tettem pillanatra, és forró tepsibe.
Olyan lett, mint a frissen sült.
Ha budapesti vagy, veszek neked friss kenyeret.
Lehet, hogy kovászos, azért savanykás. Nem hiszem, hogy száraz, max nem friss, kissé szikkadt.
Egyenesen a kemencéből szeretnéd a langyos kenyeret?
További ajánlott fórumok:
- Bölcső alapítvány? Tapasztalatok?
- Igazságtalan, felháborító és elkeserítő egyszerre - megszűnik a Peter Cerny Alapítvány
- Már megint kaptam egy számomra ismeretlen alapítványtól csekket+névreszóló matricákat, hogy fizessek nekik. Ha nem fizetek, megbüntethetnek?
- Mi a véleményetek az alapítványokról?
- "Adakoztam" netes csalóka alapítványnak. Sajnos saját...
- Valaki adott, vagy küldött már hajat alapítványnak?