Főoldal » Fórumok » Egyéb témák » Alapítvány adott kenyeret, de a a kutyának sem adnám oda... fórum

Alapítvány adott kenyeret, de a a kutyának sem adnám oda... (beszélgetés)

28. tien (válaszként erre: 25. - 55Judit)
tegnap 09:31

Csak kenyeret sütök.

Illetve ez màr nem is kenyér , inkább kalács:

Tej ,liszt , élesztő,tojás,jó minőségű vaj.

Péksüteményt nem próbáltam.

Igény lenne rá (férj)

27. 55Judit (válaszként erre: 26. - Hansika)
tegnapelőtt 12:55
Ez rám is vonatkozik. Akármilyen szemetet én se eszek meg. Szerintem te sem.😉
tegnapelőtt 12:51
Ajändek lonak....ugye?
25. 55Judit (válaszként erre: 23. - Elbb)
tegnapelőtt 11:17

ismerős egyszer nekem adott egy csomagolt kenyeret arra hivatkozva hogy ő is vett meg a férje is, rájuk romolna. Mondjuk gyanús volt mert simán lefagyasztható.

Az a kenyér nem volt lejárva, de savanyú, kellemetlen szaga volt, biztos tele volt ki tudja milyen adalékanyagokkal. Én meg ilyeneket sok éve nem eszek, lehet azért éreztem ki. Kidobtam.

Isteni zsemléket, bagetteket sütök, töredék áron mint a bolti.

tegnapelőtt 11:13

Elég furcsa eset, és ha igaz, felháborító is.

Azt is megfigyeltem hogy adományba mindig a leggyengébb minőségű, vagy egészség szempontjából inkább ártalmas mint hasznos élelmiszert osztogatnak. Pl. kekszek, nápolyi, napraforgó olaj, cukor. Hogy nem jut eszükbe hogy ezek mellé adjanak legalább 1 olyan dolgot is amit a szegény megvenni se tud, de egészségére válik. Mert a silányra csak összeszedi valahogy. Mondjuk aki tud internetet fizetni, eszköze is van amivel használja, azt olyan nagyon nem kell félteni.

23. elbb (válaszként erre: 21. - Funnygirl)
tegnapelőtt 10:47

Hát de nem kóstolhatják meg mielőtt odaadják.

A csomagolt kenyereket amúgy is a lejárat napjáig simán eladják.

tegnapelőtt 08:38

Teljesen egyetértek a szikkadt kenyér felhasználási ötletekkel. Én is sokszor alkalmaztam már. Viszont azt azért halkan megjegyzem, hogy amit mostanában kenyér címszó alatt lehet kapni, az sokszor állagában és egyéb tulajdonságaiban nem éppen emlékeztet azokra a kenyerekre, amiket több naposan is szívesen felhasznál az ember. Eleve ott kezdődik a dolog, hogy egy igazi kenyér nem lesz ehetetlen kétnaposan. A mostaniak viszont szinte csak frissen jók.

Én személy szerint imádom az igazi, kovászos kenyeret. De a legtöbb bolti kenyér elért egy olyan szintet, hogy nincs gusztusom megenni még frissen sem.

tegnapelőtt 08:09
Volt már hogy én is ettem több napos kenyeret. Olyankor azt csináltam hogy serpenyőbe kicsi olajon vagy zsíron megpiritottam, vagy bundás kenyeret csináltam belőle. Ha meg kisebb volt a kenyér, csap alá tartottam, épphogy nedves legyen, sütőbe be, és olyan volt mintha most vették volna ki a kemencéből frissen.
20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 7. - Panna.33)
márc. 26. 21:41
Èn is ettem már 3 vagy4 napos kenyeret is de ez valami förtelem szívesen ad valaki valamit nem akarod az arcába vàgni hogy Ed meg te te diszno
19. Piroska52 (válaszként erre: 15. - Srcrss)
márc. 26. 21:16
Mivel azt írta, jut kenyérre, akkor mért fogadná el azt ami nem tetszik neki?
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 16. - Enissa)
márc. 26. 20:54
Írok neked ès napot egyeztettek veled
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Piroska52)
márc. 26. 20:52
Igaz de szivesenadja mert neki ez a munkája "alapitvány" ezért dolgozik hogy ö amit kap adja oda rászoruloaknak
16. Enissa
márc. 26. 20:52
Oké, csak előre szólók, hogy vannak napok, amikor 12 órát dolgozom, nem mindig érek rá, nehogy azt hidd majd, netán kifogást keresek.
15. srcrss (válaszként erre: 13. - Piroska52)
márc. 26. 20:51
És aki tényleg rászorul, mit csináljon vele? Egyen penészes kenyeret, vagy éhezzen tovább?
14. Myra
márc. 26. 20:49
SAjnálom, hogy ilyen tapasztalatod van, nem kellett volna elfogadni, de nem értem miért nem tartós élelmiszert adtak? Azokkal szoktak segíteni.
13. Piroska52 (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 20:45

Olyan meg nincs, ha nem kell valami, nem fogadom el.

Ha meg már elfogadtam, legfeljebb csendben kidobom.

12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 11. - Piroska52)
márc. 26. 20:42
Igen
márc. 26. 20:41
Kötelező volt elfogadni?
10. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Enissa)
márc. 26. 20:40
Megyek Pestre megírom neked privátban mikor megyek
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Enissa)
márc. 26. 19:55
Jut kenyèrre csak most sajnos anyukám meghalt és se giteni szeretnének de ne így ,hogy ehetetlen a kenyér a zsemle amit adtak tudom a logisztika mire átadàsra kerül az több napba telik inkább adtak volna konzervet vagy semmit de ez nemsegitsèg ami ehetetlen az ne egyemeg senki
8. perzsacica (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 19:43

Nagyon sajnálatos, hogy rászorulónak számítasz. De felmerül bennem a kérdés, hogy nem tanítottak meg a száraz kenyér megfelelő felhasználására?

Ha nem penészes az teljesen jó.

Gyerekkoromban számtalan esetben ilyet ettünk, maradék zsírban átsütve, megsózva, hogy a kollégiumi maradékokról ne is beszéljünk. Egy kollégistának jellemzően soha nincs elég pénze ,eszik, amit talál és a menzán gyakorta már csak száraz kenyér maradt. Ha tojás is volt az már fényűzés volt és bundás kenyér lett belőle. De a zsíros,hagymás, fokhagymás paprikás kenyér is előkelő vacsora volt időnként. Száraz kenyérkocka kifejezetten finom tud lenni egy kis sima köménymagos levesben vagy sárgarépa krémlevesben.

Máskor ne dobd el , kérdezz itt és jönnek majd a használható ötletek.

7. Panna.33 (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 19:39

Kenyere válogatja, de ettem már három napja lejárt kenyeret.

Ha valami nem felel meg, nem kell elfogadni, aztán még önérzeteskedni.

6. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 19:37

Nem tudom milyen kenyeret kaptál és kitől.

Azt tudom, szigorú szabályai vannak.

Szomorú, ha kenyérre sem jut.

Én ettem már bőven lejárt kenyeret, csap alá tettem pillanatra, és forró tepsibe.

Olyan lett, mint a frissen sült.

Ha budapesti vagy, veszek neked friss kenyeret.

5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Andi6020)
márc. 26. 19:27
Nem a kemencéböl szeretném, temindig a sèrtö szövegeidet osztod vannakhatàrok!nem baj bedobtam a tüzbe legalább adott meleget adtam már èn is rászorulonak de az nem lejárt 3 napos kenyèr volt
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 26. 19:04

Lehet, hogy kovászos, azért savanykás. Nem hiszem, hogy száraz, max nem friss, kissé szikkadt.

Egyenesen a kemencéből szeretnéd a langyos kenyeret?

márc. 26. 18:43
Alapitvány nekem adta a Tesco pedig az alapitvànynak,hogy adjon a rászorult lakosoknak
márc. 26. 18:34
Az alapítvány vagy a tesco adta a kenyeret? És kinek? Szegény rászoruló embereknek? Jól értem?
márc. 26. 18:18
"Alapitvány adott kenyeret amit a Tesco vitt nekik hát szêgyeljék magukat a kutyának sem adnám oda savanyú és mêg száraz is Minek nézik a szegény embert???"

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook