Kell sajnálni azt az embert, aki nem tesz a saját gyógyulásáért? (beszélgetés)
"Sőt csak tovább masszívan iszik és dohányzik is?"
Nincs több kérdésem!
Oda akartam kilyukadni, hogy vagy egy utolsó szívtelen dög szemétláda, ha nem sajnálod őt. Ez parancsszóra amúgy se megy. vagy jön belülről hogy sajnálom, vagy nem.
Akiről írtál, nem a sajnálatra méltó kategória. Inkább szánalmas.
Ki mit keres, megtalálja. Ő választotta a sorsát. Dohányozni és inni is ő akart.
Úgy mint ő, te is élheted a saját életed. Ha azt választod hogy sajnálkozol valaki felett és ezzel adod az energiádat, a te dolgod. De szerintem kellhet neked az még sok jóra és szépre.
Nem tudom, hogy milyen szinten van az alkolizmusa/ az agyvérzés utáni állapota, de valószínű, hogy alakohol teljesen tönkretette, így az illető nem képes belátni, hogy tennie kellene a javulásáért(mozgás/egyéb rehabilitáció), illetve fizikai állapota sem lehet megfelelő a rehabilitációhoz.
Hogy kell-e sajnálni? Nem.
Két dologra lenne szüksége:
1, egy olyan emberre, aki keményen mellé áll, (pokoli nehéz) és
2, önmagára, de önmagát már az alkohol miatt valószínűleg teljesen elvesztette.
Gyefeke, felesége vagy?
Ha nem jön csípőből, szánni nem kell.
Neked is egy életed van, nem kell feláldozod magad.
Azért az "iszik, dohányzik" mindegyike addiktív dolog, a függőség is betegség.
Van daganatos, végstádiumos ismerősöm, aki nem mond le a cigarettáról. Nem tudom kárhoztatni érte.
Nem kell,,mégis sajnálja az ember ha látja ,hogy mivé lett a másik.
Van akin nem lehet segíteni.
További ajánlott fórumok:
- Hipofízis adenóma-tapasztalatok, gyógyulások
- Náthából "gyors" gyógyulást, de hogyan?
- Csomót a mellben műteni kell? Más módon hogyan gyógyítható, teljes gyógyulás van-e?
- Mért van, hogy sokan sajnálni tudnak macskát kutyát..és ki tudja mit de egy embert már nem annyira?
- Saját kocsma nyitása esetén feltétlenül megfelelő végzettségű embert kell foglalkoztatni?
- Ha egy embert külföldön letartóztattak, az használhat saját mobilt, hogy kapcsolatba lépjen a kapcsolattartójával?