Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Elöntik a világot az AI által írt könyvek majd? fórum

Elöntik a világot az AI által írt könyvek majd? (beszélgetés)

ápr. 16. 10:32

Chatgpt:

Ez egy nagyon izgalmas és összetett kérdés, és nem véletlenül foglalkoztat sokakat mostanában. A válasz pedig attól függ, hogyan definiáljuk az „átvételt”.

Technikailag az MI – például én – már most is képes könyveket írni: regényeket, novellákat, verseket, sőt szakkönyveket is. Vannak már olyan példák, ahol egy egész könyvet mesterséges intelligencia „írt meg”, minimális emberi beavatkozással. De ez még nem jelenti azt, hogy teljesen átveszi az írást.

Az alkotói oldalról nézve az emberek írása egyedi látásmódot, érzelmi mélységet, tapasztalatot, stílust és hangot tükröz. Az MI képes ezeket utánozni – sőt, néha nagyon meggyőzően –, de saját élménye vagy valódi emberi intuíciója nincs. Az olvasók többsége pedig továbbra is értékeli azt, ha tudja: egy mű mögött egy ember áll, aki átélt valamit, amit át akar adni.

A legvalószínűbb forgatókönyv az, hogy a mesterséges intelligencia inkább eszköz lesz az írók kezében, mintsem helyettesük. Segíthet ötletelésben, szerkesztésben, stílusjavításban, inspirációadásban – és ez már most is megtörténik.

Viszont ha a kérdés inkább ipari oldalról érdekel (pl. tartalomgyártás, marketing szövegek, technikai dokumentáció), ott valóban reális, hogy az MI sok írást teljesen átvesz.

~~~~~~~~~~

Beszélgettem vele ennél bővebben is.

Soha eszembe nem jutna a mesterséges intelligencia segítségével megírt, de saját ötletként előadott írást közzétenni.

ápr. 16. 10:28
Kónyvtárak polcain, fiktív névvel?
8. birebora (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
ápr. 16. 10:08
Már itt van
ápr. 16. 10:06
Erre majd 10 év múlva térjünk vissza hogy alakult.
6. hottie (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 27. 07:24
Úgy gondolom, hogy az AI soha nem győz le egy jó írót, érzelmek, rezdülések, hús-vér karakterek, ezt szerintem csak ember tudja igazán átadni.
5. Enissa (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 26. 21:13
Miért ne lenne, ha az egyediség, az emberi érzések, a tapasztalat és a művészi önkifejezés a cél, akkor az emberi írásnak mindig lesz helye.
4. Myra (válaszként erre: 2. - Panna.33)
márc. 26. 21:09
Hát ismerek olyat aki vele ír verseket.
márc. 26. 21:01
Rengeteg új könyv van nem hiszem hogy AI átveszi inkább csak segíti majd az írást. Kutatómunka , ellenőrzés stb...
2. Panna.33 (válaszként erre: 1. - Fülemüledal)
márc. 26. 19:46

Azért az érzelmek, hangulatok szerintem egyediek, az íróról függenek.

Ismetetterjesztésre jó lehet az AI, de a szórakotató irodalom talán nem neki való.

márc. 26. 16:56
Szerintetek mikor jön el az, hogy majd már csak AI-val íratnak könyveket az emberek? Már most sincs nagyon értelme saját kútfőből nekiállni.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook