Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Régóta tartó köhögés, valaki? fórum

Régóta tartó köhögés, valaki? (beszélgetés)

1 2
42. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 41. - Alinka01)
tegnapelőtt 17:54
Köszönöm részletes kifejtéseidet és segítségedet!
41. alinka01 (válaszként erre: 40. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 09:00

A lényeg, hogy mindent megtegyél a nyálka oldására, hogy fel tudd köhögni. Ahogy az általam alább megadott oldalon írják a módszereket. Pl. a teák közül nem ajánlják a kamillát, mert szárító hatása lehet, és a bélrendszernek sem tesz jót a rendszeres fogyasztása. Muszáj az oldást és felköhögést segíteni, nehogy a nyálka elzárja a légzőfelületet a hörgőkben.

Valaki ajánlotta lentebb a szteroidot. Ha másként nem megy, akkor szóba jöhet, de a felelős orvoslás ha lehet még az antibiotikumoknál is óvatosabban bánik az alkalmazásával.

40. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 39. - Alinka01)
tegnapelőtt 00:31
Igen, ezzel nem is próbálkoztam, mert a köhögéscsillapító még csak többet árt mint használ, hiszen az száraz köhögésre van. :(
39. alinka01 (válaszként erre: 38. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 23:23

Azt hiszem, jobb ha maradsz az orvosi oldalak tanulmányozásánál, mert itt kezd elburjánzani a hozzá nem értés miatti felelelőtlen ötletelés!

Nem szabad pl.lefogni a köhögési ingeredet, mert akkor nem tudod felköhögni a lerakódott váladékot.

38. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 35. - Érdekes73)
márc. 30. 21:53
Tényleg, de régen is csináltam már.
37. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 34. - Regin_a)
márc. 30. 21:52
Nálam kötetlenül, ülve, fekve, állva, mindenhogy rámjön, valamikor elég ha csak levegőt veszek és érezem, hogy "szortyog" a mellkasomban a sok minden.
36. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 33. - Shukran)
márc. 30. 21:51
Az sajnos száraz köhögésre van,az enyém hurutos, de köszönöm szépen a válaszod, egy esetleg száraz köhögési rohamra eltartogatom az információt. :)
35. Érdekes73 (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 20:35
Hagyományos módszer: kisfazékban kamillát forralsz asztalra hőálló lapra lerakod ráhajolsz törülközővel a fejeden . Kemény, de az kivisz belőled mindent.
34. Regin_a (válaszként erre: 32. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 20:07

Ha semmi eredmény akkor szteroid tartalmú tabletta. Nevét már nem tudom mit írt fel a körzeti

Két hetet ülve aludtam, mert fekve azonnal köhögés volt

33. Shukran (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 19:18

Nekem tavaly volt egy hosszan tartó köhögésem, hónapokig szenvedtem tőle.

Már nem is emlékszem, milyen-mennyi gyógyszert szedtem be, de egyik sem használt.

Végül a lányom ajánlott egyet, neki teljesen elmulasztotta a köhögését, nem is kellett beszednie az egészet.

Codinep 20 mg a neve, amit én is szedtem tavaly, nekem is elmúlt a köhögésem, és még fele gyógyszer meg is maradt.

Ez receptköteles, fel kell íratni a háziorvossal.

Egy próbálkozást megér, ha eddig semmi sem segített elmulasztani a köhögésed.

Jobbulást kívánok!

32. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 31. - Érdekes73)
márc. 30. 18:13
Salvus vízet szoktam porlasztani inhalátorban
31. Érdekes73 (válaszként erre: 29. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 18:00
Ezeknek segíteni kéne a iszod rendszeresen. Gőzölni szoktál ?
30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 28. - Alinka01)
márc. 30. 17:49
Köszönöm!
29. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 27. - Érdekes73)
márc. 30. 16:33
Meghűlés tüneteit enyhító teakeverék, utána kakukkfűtea, ökörfarkkóró tea, kamillatea, hársafavirág tea, lándzsás úitfű levél tea.
28. alinka01 (válaszként erre: 27. - Érdekes73)
márc. 30. 15:53

Ez jó kérdés! Itt vannak szakszerű tanácsok a nyákdugó oldására, így a teákra is:

[link]

27. Érdekes73 (válaszként erre: 23. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 15:16
Milyen teák?
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Alinka01)
márc. 30. 12:40
Ő ajánlotta az ACC nyákoldót, "nyákdugó"-ról beszélt. Azt mondta, hogy tüdőben bármilyen komoly bajra utaló zörejt ,hangot nem hall, nincs hegesedés a röntgenképen, hörgő sem gyulladt már, vérkép is rendben van. De ezekszerint valami mégis sántít, mivel minden reggelem azzal kezdtem, hogy egy kiló köpet feljön. A sósvizes öblögetést és a gyógynövényes teákat pedig a gyógyszertárosom ajánlotta, hogy próbáljam meg. Nekem úgy tűnik ,mintha valami módon nem tudna kiürülni. Pedig ha valaki, én akkör köhögök-köpködök egész nap itthon, még az sincsen benne, hogy visszatartanám és azért. :(
25. alinka01 (válaszként erre: 24. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 30. 12:33
A felsorolt készítmények közül az Aksolin ugye antibiotikum, azt tehát csak ha a doki nagyon javasolja. Az ACC segít, hogy fel tudd köhögni a megmaradt lerakódásokat. De nem biztos, hogy elég. - Tüdőgyógyász mit mond ezekre az elhúzódó panaszaidra?
24. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 21. - Alinka01)
márc. 30. 10:32
Nem dohányzok, légszennyezés sincsen mivel itthonról dolgozok
23. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Myra)
márc. 30. 09:41
Különféle teák, ACC, illetve az akkor aktuális gyulladást Aksolinnal.
22. Myra (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 29. 21:08
És mivel kezelted eddig?
21. alinka01 (válaszként erre: 20. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 29. 19:58

Ok, a nagyján tehát túl vagy a hörgőgyulladásnak, de ezek szerint maradtak lerakódások, és ez okozhat krónikus gyulladást is. Ez a probléma jóval lejjebb van a szervezetben, mint hogy a sósvizes öblögetés segíteni tudna.

Nem tudom, dohányzol-e vagy van-e a munkahelyeden levegőszennyezés. Ezek fenntarthatják a krónikus hörghurutot.

Ezen az oldalon alaposak az infók, érdemes megnézni:

[link]

20. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 19. - Alinka01)
márc. 29. 18:55
Abból gyógyultam október végén, és ebből maradt fent.
19. alinka01 (válaszként erre: 18. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 29. 18:30
A hörgőgyulladás még nem jött szóba a vizsgálatok során?
18. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Csemár)
márc. 29. 18:26
Nem idegenkedek, nyitott vagyok mindenre :) Kipróbálom!
17. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Szegfűrózsa)
márc. 29. 18:25
Ezt kipróbálom ,illetve a sós vízes öblögetést szoktam csinálni.
márc. 29. 18:18
Epés refluxról tudok, ami a hányást színezi sárgás-zöldre, viszont a torokban keletkező váladék színéről csak annyit tudok, hogy azért lehet sárgás-zöld mert valamilyen gyulladás van a szervezetben a légútakban. Viszont nálam az értékek és orvosi vizsgálatok semmit nem mutattak. Csak tudnám, hogy akkor ez mégis mi!
15. alinka01 (válaszként erre: 13. - Bnedora)
márc. 29. 18:12
Hű!!! Ennek azért olvass utána! Aztán írd meg, hogy lehet az epét felköhögni.
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 13. - Bnedora)
márc. 29. 13:36
De, a köhögéssel egyidőben kezdődött, és szúró fájdalomként tudnám leírni.
13. bnedora (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
márc. 29. 09:07
Nekem nem, inkább fehér. A zöldes-sárga váladék epétől lehet. Jobb oldalon, a bordád alatt nem fáj véletlenül?
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook