Régóta tartó köhögés, valaki? (beszélgetés)
Köszönöm részletes kifejtéseidet és segítségedet!
A lényeg, hogy mindent megtegyél a nyálka oldására, hogy fel tudd köhögni. Ahogy az általam alább megadott oldalon írják a módszereket. Pl. a teák közül nem ajánlják a kamillát, mert szárító hatása lehet, és a bélrendszernek sem tesz jót a rendszeres fogyasztása. Muszáj az oldást és felköhögést segíteni, nehogy a nyálka elzárja a légzőfelületet a hörgőkben.
Valaki ajánlotta lentebb a szteroidot. Ha másként nem megy, akkor szóba jöhet, de a felelős orvoslás ha lehet még az antibiotikumoknál is óvatosabban bánik az alkalmazásával.
Igen, ezzel nem is próbálkoztam, mert a köhögéscsillapító még csak többet árt mint használ, hiszen az száraz köhögésre van. :(
Azt hiszem, jobb ha maradsz az orvosi oldalak tanulmányozásánál, mert itt kezd elburjánzani a hozzá nem értés miatti felelelőtlen ötletelés!
Nem szabad pl.lefogni a köhögési ingeredet, mert akkor nem tudod felköhögni a lerakódott váladékot.
Tényleg, de régen is csináltam már.
Nálam kötetlenül, ülve, fekve, állva, mindenhogy rámjön, valamikor elég ha csak levegőt veszek és érezem, hogy "szortyog" a mellkasomban a sok minden.
Az sajnos száraz köhögésre van,az enyém hurutos, de köszönöm szépen a válaszod, egy esetleg száraz köhögési rohamra eltartogatom az információt. :)
Hagyományos módszer: kisfazékban kamillát forralsz asztalra hőálló lapra lerakod ráhajolsz törülközővel a fejeden . Kemény, de az kivisz belőled mindent.
Ha semmi eredmény akkor szteroid tartalmú tabletta. Nevét már nem tudom mit írt fel a körzeti
Két hetet ülve aludtam, mert fekve azonnal köhögés volt
Nekem tavaly volt egy hosszan tartó köhögésem, hónapokig szenvedtem tőle.
Már nem is emlékszem, milyen-mennyi gyógyszert szedtem be, de egyik sem használt.
Végül a lányom ajánlott egyet, neki teljesen elmulasztotta a köhögését, nem is kellett beszednie az egészet.
Codinep 20 mg a neve, amit én is szedtem tavaly, nekem is elmúlt a köhögésem, és még fele gyógyszer meg is maradt.
Ez receptköteles, fel kell íratni a háziorvossal.
Egy próbálkozást megér, ha eddig semmi sem segített elmulasztani a köhögésed.
Jobbulást kívánok!
Salvus vízet szoktam porlasztani inhalátorban
Ezeknek segíteni kéne a iszod rendszeresen. Gőzölni szoktál ?
Meghűlés tüneteit enyhító teakeverék, utána kakukkfűtea, ökörfarkkóró tea, kamillatea, hársafavirág tea, lándzsás úitfű levél tea.
Ez jó kérdés! Itt vannak szakszerű tanácsok a nyákdugó oldására, így a teákra is:
[link]
Ő ajánlotta az ACC nyákoldót, "nyákdugó"-ról beszélt. Azt mondta, hogy tüdőben bármilyen komoly bajra utaló zörejt ,hangot nem hall, nincs hegesedés a röntgenképen, hörgő sem gyulladt már, vérkép is rendben van. De ezekszerint valami mégis sántít, mivel minden reggelem azzal kezdtem, hogy egy kiló köpet feljön. A sósvizes öblögetést és a gyógynövényes teákat pedig a gyógyszertárosom ajánlotta, hogy próbáljam meg. Nekem úgy tűnik ,mintha valami módon nem tudna kiürülni. Pedig ha valaki, én akkör köhögök-köpködök egész nap itthon, még az sincsen benne, hogy visszatartanám és azért. :(
A felsorolt készítmények közül az Aksolin ugye antibiotikum, azt tehát csak ha a doki nagyon javasolja. Az ACC segít, hogy fel tudd köhögni a megmaradt lerakódásokat. De nem biztos, hogy elég. - Tüdőgyógyász mit mond ezekre az elhúzódó panaszaidra?
Nem dohányzok, légszennyezés sincsen mivel itthonról dolgozok
Különféle teák, ACC, illetve az akkor aktuális gyulladást Aksolinnal.
Ok, a nagyján tehát túl vagy a hörgőgyulladásnak, de ezek szerint maradtak lerakódások, és ez okozhat krónikus gyulladást is. Ez a probléma jóval lejjebb van a szervezetben, mint hogy a sósvizes öblögetés segíteni tudna.
Nem tudom, dohányzol-e vagy van-e a munkahelyeden levegőszennyezés. Ezek fenntarthatják a krónikus hörghurutot.
Ezen az oldalon alaposak az infók, érdemes megnézni:
[link]
Abból gyógyultam október végén, és ebből maradt fent.
A hörgőgyulladás még nem jött szóba a vizsgálatok során?
Nem idegenkedek, nyitott vagyok mindenre :) Kipróbálom!
Ezt kipróbálom ,illetve a sós vízes öblögetést szoktam csinálni.
Epés refluxról tudok, ami a hányást színezi sárgás-zöldre, viszont a torokban keletkező váladék színéről csak annyit tudok, hogy azért lehet sárgás-zöld mert valamilyen gyulladás van a szervezetben a légútakban. Viszont nálam az értékek és orvosi vizsgálatok semmit nem mutattak. Csak tudnám, hogy akkor ez mégis mi!
Hű!!! Ennek azért olvass utána! Aztán írd meg, hogy lehet az epét felköhögni.
De, a köhögéssel egyidőben kezdődött, és szúró fájdalomként tudnám leírni.
Nekem nem, inkább fehér. A zöldes-sárga váladék epétől lehet. Jobb oldalon, a bordád alatt nem fáj véletlenül?
További ajánlott fórumok: