Régóta tartó köhögés, valaki? (beszélgetés)
Kakukkfű tea reggel.
Nekem a fűszerként használt kakukkfű is bevált:
Egy e.k szárított kakukkfű 3 dl vízzel leforrázás után 10 perc múlva szűrve, kortyolgatva.
............
Paradicsom "ivólé" készítése:
- Előző nap fedeles befőttes üvegben, vízben áztatott vöröshagymát e lében + babérlevéllel (+ esetleg cukor, parányi só) megfőzve; sűrített paradicsomlé + kakukkfű hozzáadással még 2-3 perc főzés.
A lényeg, hogy mindent megtegyél a nyálka oldására, hogy fel tudd köhögni. Ahogy az általam alább megadott oldalon írják a módszereket. Pl. a teák közül nem ajánlják a kamillát, mert szárító hatása lehet, és a bélrendszernek sem tesz jót a rendszeres fogyasztása. Muszáj az oldást és felköhögést segíteni, nehogy a nyálka elzárja a légzőfelületet a hörgőkben.
Valaki ajánlotta lentebb a szteroidot. Ha másként nem megy, akkor szóba jöhet, de a felelős orvoslás ha lehet még az antibiotikumoknál is óvatosabban bánik az alkalmazásával.
Azt hiszem, jobb ha maradsz az orvosi oldalak tanulmányozásánál, mert itt kezd elburjánzani a hozzá nem értés miatti felelelőtlen ötletelés!
Nem szabad pl.lefogni a köhögési ingeredet, mert akkor nem tudod felköhögni a lerakódott váladékot.
Ha semmi eredmény akkor szteroid tartalmú tabletta. Nevét már nem tudom mit írt fel a körzeti
Két hetet ülve aludtam, mert fekve azonnal köhögés volt
Nekem tavaly volt egy hosszan tartó köhögésem, hónapokig szenvedtem tőle.
Már nem is emlékszem, milyen-mennyi gyógyszert szedtem be, de egyik sem használt.
Végül a lányom ajánlott egyet, neki teljesen elmulasztotta a köhögését, nem is kellett beszednie az egészet.
Codinep 20 mg a neve, amit én is szedtem tavaly, nekem is elmúlt a köhögésem, és még fele gyógyszer meg is maradt.
Ez receptköteles, fel kell íratni a háziorvossal.
Egy próbálkozást megér, ha eddig semmi sem segített elmulasztani a köhögésed.
Jobbulást kívánok!
Ok, a nagyján tehát túl vagy a hörgőgyulladásnak, de ezek szerint maradtak lerakódások, és ez okozhat krónikus gyulladást is. Ez a probléma jóval lejjebb van a szervezetben, mint hogy a sósvizes öblögetés segíteni tudna.
Nem tudom, dohányzol-e vagy van-e a munkahelyeden levegőszennyezés. Ezek fenntarthatják a krónikus hörghurutot.
Ezen az oldalon alaposak az infók, érdemes megnézni:
További ajánlott fórumok:
- Van köztetek olyan, aki régóta tartós fájdalomban él?
- Tud valaki olyan szert, ami lehet szedni szoptatás alatt köhögésre?
- Régóta tartó arcüreggyulladással mit lehet kezdeni?
- Volt már valakinél olyan, hogy hetekig kapart a torka, és állandó köhögés gyötörte?
- Nektek is szokott fájni a hátatok 1 hete tartó köhögésnél?
- A Broncho-vaxom okozhat hosszan tartó köhögést?