Volt már valakinél olyan, hogy hetekig kapart a torka, és állandó köhögés gyötörte? (tudásbázis)
Nem dohányzom,és a mandulám sincs meg.
Viszont közben rájöttem,hogy valószínűleg porallergiám van,mert ha olyan helyen vagyok,ahol porosabb a levegő,akkor köhögök,és kapar a torkom.
Augusztusban megyek allergiavizsgálatra.
Ez a FIRST valójában mire való? Allergia ellen,vagy köhögés csillapító szer?
És mi az ára,ill. kell e hozzá receptet iratni?
Próbáltam a neten utánakeresni,de csak idegen nyelven van tájékoztató ):
Ma vettem Ca pezsgőtablettát,enyhe reményem javulás ügyében már kialakulóban van.
Napi hány pezsgőtablettát szoktál bevenni? Én kettőre gondoltam, 500 mg-os.
Ha allergiás vagy és közben még meg is fázol, akkor a megfázásos tünetek is sokkal erőteljesebben jelentkeznek és nehezebben múlnak el.
Én homeopáthiás szert (Coryzália) szedtem az allergiás tüneteimre, de nekem inkább orrcsöpögés volt. Azt nem tudom, a köhögésre jó-e,de valamit biztos találnál rá, ha ez a módszer megfelel neked.
A hét végén a hangom is elment 2 napra,mikor a vírust bekaptam.Sajnos akkor még egy jó kis lerakódás is kialakult a légcsövemen. Ittam Calcimusc injekciót,így a rekedtségem elmúlt. De a torok kaparásom sajnos egyfolytában gyötör. Nem tüsszögök,az szerencsére nincs. Augusztusban megyek allargia tesztre.
Megpróbálom akkor a Ca.pezsgőtablettát,hátha segít.
Én is gondoltam,hogy allergia lehet,mivel május eleje óta szenvedek.Eddig nem volt ilyen gondom.
Ilyen nekem is szokott lenni. En sem igazan tudom hogy mi okozza.
1. alvashoz megemelem a mellkasom, regen parnakkal, ma megtudom emelni az agy veget.
2. a torkomat egyfolytaban melegen tartom, azaz vekony salat tekerek a nyakam kore (kanikulaban nem kellemes, de jobb mint kohogni)
3. sok folyadekot iszom: foleg kamilla teat mezzel
4. kenem a torkom az altalad emlitett cukorkakkal.
Ha ez egyutt nem segit akkor megis csak erdemes elmenni a haziorvoshoz.
Calcimusc injekció vagy Ca pezsgőtabletta. Ha nagyon rámtör az allergia, akkor ezeket használom.
De a legjobb, ha elmész a házidokidhoz, ő továbbküld allergiatesztre. Adnak gyógyszert, igaz, én nem szedtem be, mert nagyon álmosított.
Nekem tüsszögés is van, meg torokviszketés.:S
ez tuti allergia :(
Sajnos van benne tapasztalatom.
Május óta szenvedek egyfolytában a torkommal.Olyan,mintha tollpihével csiklandoznák hol itt-hol ott,és erős köhögésre késztet.
Próbáltam már glycoseptet használni,köhögés elleni cukorkát,Pemetefű cukorkát,mézet,de semmi nem használ.
Tudom,menjek orvoshoz,de hátha egyszerűbb megoldás is adódna.
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinél számlálóbiztos? (mikrocenzus 2016)
- Sziasztok! A Ventolin inhalátor okozott-e valakinél erős szívdobogást?
- Vastagbélgyulladásnak mik a tünetei? Ki, mit tapasztalt? Térdfájdalom jelentkezett valakinél ez esetben?
- Volt már valakinél hasonló?
- Kiugrott a kutyám szeme..Volt már valakinél hasonló probléma a kutyusával?
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?