Sziasztok! A Ventolin inhalátor okozott-e valakinél erős szívdobogást? (tudásbázis)
szezon?Ne is mond...mióta szeptemberben 2x beteg volt a fiam,4 napot van oviban,aztán ujra náthás,köhög...most is mindjárt inhalálunk...
Hétfőn meg kezdek új munkahelyen...ha tudok...
Na,szét offoltuk a topikot...
nem értem némelyik orvos hozzáállását...mért kell megvárni egy harmadik esetleg súlyos rosszullétet???
Rectodelt kúpot kaptatok legalább otthonra?
már mint magadért :)
Szerintem természetes a használatnál!!
Bár én 3féle inhalátort használok sajna !
igen...!
De ne aggódj szerintem !
Igen,tartósan,igaz,még csak másfél hónapja..
Mi Salsol infúziós sóoldatot kaptunk,a kórházban irták fel.Ez desztillált viz és só összetétel.
22-én kell Pulmonológushoz mennünk ujra.
Sziasztok!
Az én 5 éves fiamnak is asztmatikus hörghurutja volt 3x is,kétszer voltunk kórházban vele,szintén a MEDEL inhalátor készüléket irták fel neki,/+Flixotide-ot,/nagyon szupi!Azóta fulladás nélkül átvészelte a náthákat:)
Sóoldattal szoktunk inhalálni.
Egyébként többféle inhalátor van,hasonló árban,és szerintem orvosa válogatja,hogy felirja-e és hányadik befulladás után.
Egyik ismerősömnek 7 éves a kisfia,4 éve asztmás,és nem is mondta nekik a doki,hogy felirhatja a gépet!
Szomorú..
Nekünk rögtön a második kórházi kezelés után felirták.
Nagyon örülök neki:)
Alternatív gyógymódként próbáltam még:
(Ha nem ismered, akkor nézd meg a Google-ban)
Szerzetesek körtéje tea
NAC kapszula (N-Acetyl-Cysteine), ez van az ACC-ben is, csak fele annyiba kerül.
Pemetefű cukor.
Sópipa
Radiátorra só (fele só-fele víz)
Sziasztok,
4 éve van asztmám, az a csendben megfulladós fajta, semmi hirtelen befulladás.
A doki írt fel nekem Ventolint, de csak akkor kéne használnom, ha befulladok, ami szerencsére nem volt még. Nekem a SOTÉ-n a dokinő azt mondta, hogy az csak arra való.
Annak idején (inhalátor:) Miflonide-dal (gyulladásra) és
Foradillal (hörgőtágító) kezdtem.
Theospirex vagy Diaphyllin tabi hozzá.
Később egy másik doki lehúzta a Foradilt, mert szorított tőle a szívem néha. A Miflonide nagyon jó volt, nem volt tőle szívdobogásom és nem is köhögtem. Terhes lettem és elmentem a SOTÉ-ra, ahol elvették a Miflonide-ot, mert laktóz van benne. Kaptam Symbicortot, de szanaszét vert tőle a szívem, meg a kezem is remegett.
Jelenleg Aerox Jet-et használok, ez nem laktózos, etanol van benne (ez nem tudom,hogy mennyire jó).2x2 puff helyett 2x1-et használok, mert ez is piszkálja a mellkasom.
Szóval kérdezd meg a Miflodine-ot, ha nem vagy laktózérzékeny.
Kislányomnak asztmatikus hörgőgyulladása volt szeptemberben, októberben, de még így is meg kell várni a harmadik hörgőgyulladást mert csak utána írhatja fel az inhalátort a tüdőgyógyász... :-( Amit ő ajánlott 24000 Ft lenne, felírva azt hiszem 5000. Szerintem nem várom meg a 3. hörgőgyulladást, ha rá megy a gatyám akkor is megveszem, remélem használni fog és nem jutunk el a hörgőgyulladásig, szörnyű nézni ahogy fullad!
Egyébként nekünk 3 féle spraynk is van, Ventolin, Pulmicort, Flixotide, de sajnos mindegyikre rá van írva, hogy erős szívdobogást okozhat. Én is ettől félek mert egy 3 éves még nem fog szólni, hogy erős szívdobogása van tőle...
Salvusvizes izém nekem is van, de az csak spray. Azért kipróbálom, hátha lemegy belőle egy kicsi.
Köszi a jó tanácsot, utánanézek ezeknek.
nekem tüdőgyulladásom volt tavaly télen. majd megfulladtam én is. Nagyon jó a Theospirex retard. tabletta, fél óra a ható idő , de 12 órán át megtartja. nem tudom, hogy szívre milyen hatással van, de jó hörgőtágító. Köptetőnek én az Elix Thimit használom gyereknek is , felnőttnek is. Régen én is lándzsáztam, de drága:(
...ami viszont a legjobb - a tüdőgondozóban írták fel: inhalátor készülék. egyszerű salvusvízzel használva utánozhatatlan.
Szerintem is menj vissza a dokihoz!
Addig is,ha nincs géped, keress rá a neten a sóoldatos inhalálásra,az jót tesz a hörgőknek.
Visszamenni? 2 órát köhögtem a váróban. A többiek ha ölni tudtak volna a szemükkel...:)
Holnap dolgoznom is kell, bár a doki kiírt egy hétre.
Azért menjen vissza az orvoshoz starmama, mert a sógornőm is kapott másik gyógyszert az asztmájára, habár annak is megvannak a maga mellékhatásai, de ez jobb neki. A Ventolinról meg sok rosszat hallottam.
Én is asztmás vagyok, nekem más fajta gyógyszerem van, de annak is lehet szívvel kapcsolatos negatív hatása...
Egyébként most alternatív megoldásokkal próbálkozik, hátha... Rosszabb már úgysem lehet :)
További ajánlott fórumok:
- Milyen szakorvost keressek fel, ha erős szívdobogást érzek evés után?
- Tudna valaki segíteni inhalátor használatával kapcsolatban?
- Mi okozhat gyakori szívdobogást?
- Hirtelen heves szivdobogás egy pillanatra volt már valaki így?
- Melyik inhalátort ajánljátok?
- Hallhatom a saját szívdobogásomat?Ha én hallom az rendellenes?