Melyik inhalátort ajánljátok? (tudásbázis)
Mi is ezzel szednvedünk, nem tudtam, hogy ilyen sok gyerkőc küzd ezzel a gonddal:( Nálunk most jelentkezett először ez a kruppos köhögés, de nagyon megijedtünk éjszaka mikor rájött. Azt sem tudtam, hogy mit kell csinálni, mert nem is találkoztam még ezzel.
Már4 hete betegeskedik a fiam és még a napokban is elő jött az ugató köhögés. Figyeljük a levegő páratartalmát, hidegpárásítunk ha kell.
Mi az a porlasztó?
Sajnos/szerencsére idővel megtanulod már egy apró szusszanásból, hogy támad a krupp és akkor nem lesz kórház.
Nagyon ritka, hogy valaki pl. már 2 éve kruppos, de minden alkalommal kórházba kerül, nagyon nagyon ritka, mert a szülő tényleg apró dlgokból felismeri a közelgő bajjt és időben tud hörgőtágítót ad, pl: spirot, meg teophilint/diaphilnt
Nekem is közösségben van a gyerek, sőt sokszor úgy van bent, hogy megkapja a hörgőtágítót...már a Dokink erre külön írt egy igazolást az óvónöknek meg annó a bölcsisdadusoknak, hogy "csak" ennyivel lehet bent nyugodtan
Értem.Mi eddig egyszer sem úsztuk meg a kórházat,hirtelen jött,és nem hat a kúp,csak a vénás szteroid.Reméljük a inhalátor segít valamelyest.
Nekünk a bölcsi is rá tesz,április óta jár,azóta ahogy lenni szokott,nekünk is mindig van valami,a vitaminok ellenére is...
Egyszer fulladt be úgy igazán, akkor hatott a kúp, kórházban nem voltunk.
Szerencsére ahogy a Doki fogalmaz idejében meg tudjuk gogni, már egy levegővételből tudom, hogy mikor kell elkezdenem porlasztani és a Spirot adni, így "csak" a nehéz, de nem fulladós részig jutunk el.
Mint írtam szeptermbertől májusig, durván 2 hetente kell elkezdeni gyógyszerzni, úgyhogy elég sűrűn.
4 éves és 1 éves korától kruppos.
Én rögtön amint kiderült megvettem a porlasztót, nem vártam vele.
Persze,hogy a vitamin nem gátolja a kruppot, de egy kruppos gyerek nagyon könnyen felülfertőződik, tehát nem a krupp ellen vannak a vitaminok, hanem a plusz vackok ellen és persze nrmál működéshez.
Nekünk nem hat a szteroidos kúp.3 hete voltunk kórházban mert befulladt,most hétvégén ismét.Bármit megpróbálnék,hogy ne kelljen többször vagy legalább csak időnként.
Hány éves a fiad??? Hányszor fulladt be eddig?
Nekem tapasztalatom szerint a vitaminok nem gátolják a kruppot.Emelt c-vitamint,7000 Ft-os immunerősítőt kapott a gyerek,olyat amit kemoterápiás betegeknek is ajánlanak,szóval gondoltam rossz nem lehet,de ha fulladni "akar" azt eddig nem gátolta meg semmi...még az inhalátorban bízom,hátha...
3 éve kruppos a fiam és csak egyszer kapott szteroidotos kúpot, pedig egészen szeptembertől májusig csüngünk a porlasztón a spiropenten, teophilinen/diaphilnen, fenistilen és még sorolhatnám, az antihisztamint, a különböző vitaminokat stb...
Sajna a TB nem fog olyat támogatni, amire durván 5 évig van szükség...az hogy a gyereknek mi az érdeke és a TB pénztárcájának, hát az sajna két különálló fogalom..hidd el a dokik is inkább írnák fel, mint döfködjéék a gyereket, de nem tehetik
Köszönöm a válaszokat,utána nézek ezeknek.
Csak pulmonológus írhatja fel,a kórházban azt mondták egy próbát meg ér,de azért ne reménykedjek.Igen,én értem,hogy kinőhető,de addig sem mindegy,hányszor kap vénásan szteroidot a gyerek.Mire oda kerül,hogy kinövi,lehet tönkre vágja az immunrendszerét.Meg őszintén szólva ha csak minimális esély van rá,hogy az inhalátortól nem fullad be,akkor nem kellene felírni,és megpróbálni?? A gyerek érdeke mindenesetre ez lenne...
Csak szakorvos írhat fel ilyen jellegű készüléket és ahhoz vannak kódok rendelve.
Ha más indokkal írná fel a szakorvos akkor hamisítás, a krupp kinőhető, a megfázás meg nem egy olyan indok, ami miatt kódos lenne, de a megfázás sem egy olyan indok ami miatt felírnák.
Dehát ezek a készülékek felnőtteknek is jó megfázásnál....
Sajnálom, hogy ilyen a dokitok. háziorvos nem írhatná fel?
Nekünk Omron van, nagyon szeretjük, már ha lehet ezt a szót használni orvosi segédeszközre.
Én Ultrahangos porlasztót nem ajánlom, mert nagyon könnyen tönkremegy.
Nekünk kompresszoros van, épp hogy kicsivel "nagyobb" a hangja, mint egy UH-snak és több éve használjuk meghibásodás nélkül!
További ajánlott fórumok:
- Melyik szülésznőt ajánljátok Székesfehérváron?
- 1 hónap alatt szeretnék minél több kilót lefogyni, épeszűen, normálisan. Melyik módszert ajánljátok?
- Szeretnék venni otthonra egy testzsír mérő eszközt, lehetőleg nem túl gagyit de nem is méregdrágát... Melyik márkát ajánljátok?
- Melyik orvost ajánljátok a Szent Imrében?
- Magánnyugdíjpénztár...ING-s vagyok, de váltani akarok. Hogy kell ezt intézni, és melyiket ajánljátok?
- Külföldön dolgozni.Melyik országot ajánljátok angol nyelvtudással? Ami meg is éri..