Volt már valakinél hasonló? (beszélgetés)
Engem azzal nyugtattak még, hogy az ovinkban volt egy kisfiú, aki 4 éves kora előtt nem akart megszólalni. Ők is voltak mindenhol, konklúzió: NEM AKAR.
Az én fiam se, pedig már olyan jó lenne!:))
Neki azért van némi szókincse, de nem túl nagy...:)
Szia !
Mi is jártunk közösségbe 6 hónapig de semmi jelét nem láttam a beszédbe !! Mi most megyünk hallás vizsgálatra de pont éjjel belázosodott influenzás lett így majd a jövő hét közepe fele lesz esedékes a vizsgálat de beutalló már meg van .. Szellemileg nem fogyatékos az biztos !
Összeségében a képességfelmérés eredménye :
Kisfiam érdeklödő kisfiú.Figyelme ét könnyen lehet terelni,szívesen foglalkozik a kiválasztott játékkal,de önállóan kevéssé tat ki mellette.Beszéde korához képest elmaradt,így a foglalkozások során a hallás-és beszédfejlődésre kerül hangsúly továbbá a megismerő tevékenységek ,megismerése fejlesztésére.Azoknál a gyermekeknél ,akiknéél fennáll a megkésett beszédfejlődés gyanúja ,érdemes neurológiai,fül-orr-gégészeti ,audologiai vizsgálat végezni. Mivel a kisfia elöbbin már részt vett,és semmi rendelleneset nem találtak nála,nem indokolt újból neurológushoz fordulni.Amennyiben 3 éves koráig nem tapasztalja a beszéd nagyobb fokú fejlődését érdemes a gyermekkel a Tanulási Képességeket Vizsgáló Szakértői és Rehabilitációs Bizottsághoz fordulni . A gyermek intenzív fejlesztésének érdekében otthonra beszédinditás segítő beszédfejlesztő feladatokat adok.
Így röviden ennyit írtak ...
Beutaltak??
Egyáltalán nem kommunikál a gyerek egyébként??
Valószínűleg a beszéddel is így lesz - amikor már biztosan tudni fogja használni, akkor megszólal.
Én már nagyon várom, meg magamban persze aggódok, de neki próbálom nem mutatni, mert az csak növelné a gátlását...
3 éves kora előtt logopédus nem foglalkozik vele. Nekünk még annyit mondtak, hogy ez normális (még ha nem is ez az átalgos).
Járni is viszonylag későn kezdett el: 15 hónapos múlt, amikor egyszer csak felpattant, és szaladt.
Óvónők szerint gátlásos, és ezért nem akar beszélni.
1-1 szót használ, egyre többet, de inkább csak mutogat, meg közben mond 1-2 szót, és nekem ebből kell összerakni, mit akar. Általában sikerül!:)
Talán ezért se erölteti a dolgot.
Szia!
Az én kisfiam 3 éves lesz jövő hónapban, és nem beszél.
Nincs szervi oka, nincs halláskárosodása, se szellemi fogyatékossága. Egyszerűen nem akar.
Már oviba jár, reméltük, hogy majd ott, a közösségben beindul. Az elmúlt fél évben ennek jelét nem nagyon tapasztaltuk..
huu erre nagyon nehéz választ adni hogy vissza maradott-e én állítólag késöbb tanultam meg járni beszélni aszem legalábbis valahogy anyu így mondta :D
szerintem anyagcsere genetikára kellene bejutnotok, és nem kinevetni ilyen igenis létezik , mondjuk Szegeden a Korányi Fasorban, gyerek klinika, csak az a kérdés hogy mi lesz a gyerekkel ha felnő mert ha felnő oda nem mehet holfogják kezelni?
mindenképpen próbáld meg :)
Nagyimnak mondtam:
Mama, nem szejetem én seddemet, mindig fellök engemet!
:DDDDDDDD
Anyukám szerint nagyjából 3 éves koromig nem beszéltem, csak motyogtam.
Akkor elsütöttem egy egész mondatot, és azóta be nem áll a szám.
A mondatot inkább nem írnám le... ;)
szívesen kis poén akart lenni :D
nem jó az ha hablatyol, majd megtanul beszélni, esetleg elvinni logopédiára :) én sokat jártam van hogy ki nem állhattam a tanárnőt :D
hablatyol?
én is hablatyolok nektek : fhjdfjdhj hfdhj wutus dguzzufu odgurtiz ggbhjjc hufst kfehtfuszrgbiuhfurfzwhwqrufuqwegtrozhbgufehvfndzghjbhvdfiwegvudthif wrhrfuizd hzuszfu zufeuzgfufzhrb uzfugzeufzw fufswurftucwargiu zwzwwwiu zf8zrf8w8zw.......... így megfelel? :D
További ajánlott fórumok:
- Volt már valakinél számlálóbiztos? (mikrocenzus 2016)
- Kiugrott a kutyám szeme..Volt már valakinél hasonló probléma a kutyusával?
- Túl nagy a babám! Volt valakinél hasonló?
- 12 hetes vagyok és folyamatosan fája fejem. Minden leletem jó, orvosilag nincs bajom. Valakinél volt hasonló, folyamatos fejfájás?
- Vetélés után 6 hónap eltelt és nem jön össze, valakinél hasonló?
- A babámnak egyszerre jön az alsó oldalsó és középső metsző foga. Valakinél volt már hasonló?