Hány évesen mehetek nyugdíjba? (beszélgetés)
Sajnos az ápolási nem számit bele a 40-be-
Csak a öregségi nyugdijnál számitják be.
Sajnos én is igy vagyok.
Ha xy kormányhivatal a foglalkoztatód akkor dolgozol, van munkahelyed. Nálam az "ápolásin vagyok" azt jelenti, hogy valamely családtaggal otthon vagy és nincs munkahelyed.
"otthon ápoló" vagy vagyis házi betegápoló vagy? Kijársz betegekhez akkor az természetesen munkaviszony.
Félreértettem. Bocsi.
Az egyeztetésnél kaptam levelet és két felsorolást.
A felsorolásoknál ott voltak a munkahelyeim és a suli is és a gyerek is éves lebontásban.
Minden egyes évhez oda volt írva egy betű.
Ahol J betű van, az számít bele a nők 40-be.
Az N betű nem számít bele.
Nekem a gyed és gyes évek mellett G betű van. Gondolom ez majd beleszámít.
Ha tavaly lekérdezted, ott egyértelműen le van írva, hogy a nők 40 jogosultsághoz mennyit számolnak el.
Ehhez kell hozzátenned azt az időszakot, ami még hiányzik a 40 évhez.
Munkanélküli, ápolási nem számít bele.
Én is úgy tudom, hogy ha 17 évesen kezdtél el dolgozni és nem voltál munkanélkülin, ápolásin akkor 57 évesen a nők 40-el eltudsz menni. Szakmunkásképzőben a nyári gyakorlat számít bele. Aki szakközepet végzett annak szerintem még az sem vagy csak töredéke. Úgy tudom a 4 óra bejelentett csak felét éri. Tehát ha valaki 4 évet dolgozott 4 órában az csak kettőt ér az években. De ezt nem tudom pontosan. A 6 óra már teljesnek számít.
A 3 gyerek beleszámít az évekbe mintha dolgoztál volna.
Csak a nyári! számít bele.
Amit ugye évzáró után csináltunk. Nekünk június 15-től 1,5 hónap volt.
Az évközi nem számít bele a nők 40-be., az csak az öregségibe.
Ha tudod napra pontosan, hogy mikor lenne meg a 40 éved, akkor ahhoz hozzá kell adni a munkanélküliséget és egyebeket és akkor.
Illetve, ha volt diákmunkád, szakmunkásban kötelező nyári gyakorlatod, akkor azok is beleszámítanak.
Én 1984. szeptember 3-án kezdtem dolgozni. Tanultam nappalin kb. 1 évet, voltam munkanélküli is és 1 gyerekem van, így én 2026. december 11-én mehetek nyugdíjba.
Nekem 2*48 nap gyakorlatom volt, valamint 21 nap diák munkám.
A barátnőm, idén ment nyugdíjba. Egy napon kezdtünk dolgozni. Ő sosem volt munkanélküli és 1 gyereke van. Idén júniusba ment nyugdíjba, mert neki is volt nyári gyakorlata 2*48 nap, és ennyivel korábban meg lett neki a 40 év.
40 év szolgálati idő kell.
28 évvel nem mehetsz nyugdíjba. A gyerek miatt kapott éveket nem le kell vonni, hanem hozzá adni.
Hány évesen kezdtél el dolgozni?
Voltál e munkanélküli?
Jártál e nappali képzésre, amióta dolgozol?
Ezek nem tartoznak bele a 40 évben
Ha 17 évesen elkezdtél dolgozni és sosem voltál munkanélküli azaz folyamatosan dolgoztál, kivétel a gyed+gyes, akkor 57 évesen mehetsz nyugdíjba.
További ajánlott fórumok:
- 11.000 Ft-os (1990-ben szerzett) bérrel 1990-ben nyugdíjba vonuló férfinak lehet 180.000 Ft nyugdíja 2023-ban?
- Mindenki visszalép az állami nyugdíjba?
- Ha az ember éveken keresztül 4 órára van csak bejelentve, akkor azt hogy számolják be a nyugdíjba?
- 40-50 évesen elmehet valaki nyugdíjba?
- Az 1990-es években is beleszámított a jutalom, törzsgárda jutalom összege a nyugdíjba?
- A régi törvény szerint hány éves korukban mentek nyugdíjba a rendőrök, határőrök stb.?