Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Hány évesen mehetek nyugdíjba? fórum

Hány évesen mehetek nyugdíjba? (beszélgetés)

ma 16:29

Sajnos az ápolási nem számit bele a 40-be-

Csak a öregségi nyugdijnál számitják be.

Sajnos én is igy vagyok.

29. globus (válaszként erre: 25. - Birebora)
ma 16:19
Nem igazán világos a szolgálati idő és jogviszony közti különbség ilyen aspektusból...
28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 22. - Channa*)
ma 16:12
Én is ilyet kaptam,plusz a végén összegezték hogy mennyi van a nők 40-hez és mennyi az általános nyugdíjhoz. Persze addig is dolgoznom kell,de mégsem mindegy hogy hány évet.
27. asztanaviszta (válaszként erre: 25. - Birebora)
ma 16:10
Majd, ha elmegy nyugdíjba, akkor igen, de a nők 40-hez nem számolják bele.
26. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 24. - Birebora)
ma 16:09
Semmi gond! Még a bankom is elfogadta a hitelnél,mert munkaviszony!
25. birebora (válaszként erre: 23. - Channa*)
ma 15:50
Nem naprakész a tudásom ebben. Én így tudom. Az ápolásinál is fizetnek adót és járulékot, mégsem számítják bele. Két kolléganőm is ezért nem tud elmenni csak 65 évesen. Mindkettő a szüleit és nagyszüleit ápolta, gondozta és mindent fizetett amit kellett. Illetve vonták tőle. Vagyis az egyik elmehet 64 évesen mert így lesz meg a 40 éve.
24. birebora (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:46

Ha xy kormányhivatal a foglalkoztatód akkor dolgozol, van munkahelyed. Nálam az "ápolásin vagyok" azt jelenti, hogy valamely családtaggal otthon vagy és nincs munkahelyed.

"otthon ápoló" vagy vagyis házi betegápoló vagy? Kijársz betegekhez akkor az természetesen munkaviszony.

Félreértettem. Bocsi.

23. Channa* (válaszként erre: 17. - Birebora)
ma 15:45
Tudomásom szerint az nem számít, hogy hány órában dolgoztunk. Max. a 2 órásat veszik ki, bár azt sem értem, hogy miért, ha dolgozott, fizetett járulékot és adót.
22. Channa* (válaszként erre: 19. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:43

Az egyeztetésnél kaptam levelet és két felsorolást.

A felsorolásoknál ott voltak a munkahelyeim és a suli is és a gyerek is éves lebontásban.

Minden egyes évhez oda volt írva egy betű.

Ahol J betű van, az számít bele a nők 40-be.

Az N betű nem számít bele.

Nekem a gyed és gyes évek mellett G betű van. Gondolom ez majd beleszámít.

ma 15:42
Az otthon ápolás nem számít bele a kedvezményes időszakba.
ma 15:40
Igen,de csak 2023-ig adtak információt,azóta majd 2 év telt el munkával és ápolással ezért vagyok bizonytalan.
19. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 17. - Birebora)
ma 15:38
Köszönöm,de a Gyod beleszámít,tavaly kérdeztem le és szolgálati időnek számít. Az összeg nem ,de maga a jogviszony igen. Kértem ki hatósági bizonyítványt is és jelenleg az XY: Kormányhivatal a foglalkoztatóm!
ma 15:38

Ha tavaly lekérdezted, ott egyértelműen le van írva, hogy a nők 40 jogosultsághoz mennyit számolnak el.

Ehhez kell hozzátenned azt az időszakot, ami még hiányzik a 40 évhez.

ma 15:34

Munkanélküli, ápolási nem számít bele.

Én is úgy tudom, hogy ha 17 évesen kezdtél el dolgozni és nem voltál munkanélkülin, ápolásin akkor 57 évesen a nők 40-el eltudsz menni. Szakmunkásképzőben a nyári gyakorlat számít bele. Aki szakközepet végzett annak szerintem még az sem vagy csak töredéke. Úgy tudom a 4 óra bejelentett csak felét éri. Tehát ha valaki 4 évet dolgozott 4 órában az csak kettőt ér az években. De ezt nem tudom pontosan. A 6 óra már teljesnek számít.

A 3 gyerek beleszámít az évekbe mintha dolgoztál volna.

16. Channa* (válaszként erre: 15. - Globus)
ma 15:32
Gondolom igen, ahogy a sorkatonaság is beleszámít.
15. globus (válaszként erre: 10. - Channa*)
ma 15:31
Az talán a 65 éves öregségibe számíthat, az összegével?
14. Channa* (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:30
Akkor beleszámít.
13. globus (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:30
Az mindegy, mert a 3 gyerekkel otthon levés ideje max. 8 év kedvezmény. Azt akkor is megkapod, ha nem dolgoztál volna, 2x nem számít. Ugyanez fordítva is, ha pl. 3 gyerekkel 6 évet lettél volna, akkor 6 év "ingyen", többi a munka után. Esetleg a nyugdíj összegét befolyásolja.
12. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Channa*)
ma 15:24
Biztos,mert tavaly kérdeztem le és ott áll: jogviszony szolgálati idő. Gyod-ról van szó.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 9. - Channa*)
ma 15:23
Igen,nyári volt pont nekem is 1.5 hónap de talán 2 is.
10. Channa* (válaszként erre: 8. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:18
De biztos? A munkanélküliből is vonnak nyugdíjjárulékot, még sem számít bele!
9. Channa* (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:17

Csak a nyári! számít bele.

Amit ugye évzáró után csináltunk. Nekünk június 15-től 1,5 hónap volt.

Az évközi nem számít bele a nők 40-be., az csak az öregségibe.

8. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Channa*)
ma 15:10
Igen,nyugdíj járulékot vonnak belőle és szolgálati időnek számít.
7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 4. - Channa*)
ma 15:09
Igen,volt 2 év szakmunkás gyakorlatom. A 3 gyermekre mennyit számolnak?
6. Channa* (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:07
Az ápolási beleszámít?
5. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Channa*)
Dolgoztam a gyes alatt is,az számít?
4. Channa* (válaszként erre: 3. - Fórumnyitó (anonim))

Ha tudod napra pontosan, hogy mikor lenne meg a 40 éved, akkor ahhoz hozzá kell adni a munkanélküliséget és egyebeket és akkor.

Illetve, ha volt diákmunkád, szakmunkásban kötelező nyári gyakorlatod, akkor azok is beleszámítanak.

Én 1984. szeptember 3-án kezdtem dolgozni. Tanultam nappalin kb. 1 évet, voltam munkanélküli is és 1 gyerekem van, így én 2026. december 11-én mehetek nyugdíjba.

Nekem 2*48 nap gyakorlatom volt, valamint 21 nap diák munkám.

A barátnőm, idén ment nyugdíjba. Egy napon kezdtünk dolgozni. Ő sosem volt munkanélküli és 1 gyereke van. Idén júniusba ment nyugdíjba, mert neki is volt nyári gyakorlata 2*48 nap, és ennyivel korábban meg lett neki a 40 év.

3. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 2. - Channa*)
ma 15:00
Köszönöm! Én is így számoltam,igen már 17 évesen dolgoztam és talán pár hónapot voltam álláskeresőin. 4 éve vagyok ápolásin,de mellette dolgoztam napi 4 órában. A 2009-20017 évig 280,000 Ft bruttóra voltam bejelentve. Akkor kb. 6 év kell még hozzá?
ma 14:44

40 év szolgálati idő kell.

28 évvel nem mehetsz nyugdíjba. A gyerek miatt kapott éveket nem le kell vonni, hanem hozzá adni.

Hány évesen kezdtél el dolgozni?

Voltál e munkanélküli?

Jártál e nappali képzésre, amióta dolgozol?

Ezek nem tartoznak bele a 40 évben

Ha 17 évesen elkezdtél dolgozni és sosem voltál munkanélküli azaz folyamatosan dolgoztál, kivétel a gyed+gyes, akkor 57 évesen mehetsz nyugdíjba.

53 éves vagyok 28 év munkaviszonnyal,ez tavalyi adat,3 gyermekem van. Mikor lehetek jogosult a nyugdíjra? Hány év kell még? Jelenleg otthon ápoló vagyok. Köszönöm a segítséget.

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook