Mennyire bonyolult kiszedni egy fürdőkádat? (tudásbázis)
Ke3verőcsap feltételem a falban, az uj kád kb ugyanakkpora mint a régi
Szoval vízelzásár minek
Lefolyóba milyen gáz kerülne? Ameddig nincs szétverve a beépités a lefolyóhoz sem fér
Vagy én értek félre valamit?
Egyszerű.
Le kell zárni a vizet, szétkapcsolni a vízvezetékeket, eldugaszolni a lefolyót, hogy a gáz ne tudjon beszivárogni a házba/lakásba. Ha új kád megy, az eltakarja a régi helyét. Ha nem, akkor javítani kell a padlót.
Van egy fórum, ahol egy anyuka egyedül bontott szét egy egész házat, csak a főfalak maradtak.
Én is szedtem szét kádat, és cserépkályhát is. Amíg egészség van, kivitelezhető, csak akarat és érték kérdése, meg a muszáj, az bizony nagy úr...magad uram, ha szolgád nincs.
Bocsi,,csak azt kérdezted egyedül csinálja e.
Erre írtam,,mert egy fürdőkád bontás ,kicipelés ,berakás,,az nem az a barkács kategória.
Egyedül csinálod?
Ha igen, kell hozzá, erős véső és nagyobb kalapács, vagy balta, amíg megbontod valahol.
Arra is készülj fel, hogy sittet találsz alatta, már találkoztam olyannal is, azzal emelték stabil "lejtésbe".
Kitartást!!!💪🏻
Ha hagyományosan, téglázva tették be, amit vakoltak és ráragasztották a csempét, nehéz, általában azt szét kell verni.
Sok sitt keletkezik utána.
Kád felújítás?
Nem tudom hogy megy,,de nem jöhet szóba?
Az van ahogy írták,,kiszedni bontani megvan.
Utána a többi ami már nem "barmolás".
Az nehezebb.
Kibontani nem lehet nagy dolog. Főleg, ha nem is lesz később használva, nem kell vigyázni, hogy ne sérüljön.
Ha öntöttvas, akkor kihozni lesz nehéz a lakásból/házból, az ajtókra, falakra vigyázva.
Építs zuhanyt a helyébe, ha nem vagy a kádfürdőzés híve. Sokkal praktikusabb, kevesebb helyet foglal és könnyebb a tisztán tartása is.
További ajánlott fórumok:
- Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán?
- Szerintetek melyik a jobb? A hagyományos lemez fürdőkád, vagy az újabb akrilkád?
- Gyerek fürdetése szempontjából a fürdőkád vagy a zuhanykabin jobb?
- A fürdőkád festetése tartós?
- Olajfolt kiszedése autókárpitból hogy lehetséges?
- Kertben lévő betontömbök (kerti út) kiszedésével, eltávolításával kit bízzak meg?