A fürdőkád festetése tartós? (tudásbázis)
Mamáék nak is zománcos kádjuk volt,a végefelé már eléggé kopott,hívtak szakembert hogy azért biztos ami biztos,ha kicsit többe is kerül,de legalább tudja mit csinál,és csak tartósabb jó munkát végez,hát nem!
Egy kisebb vagyont fizettek hogy a szép lábas kádjuk a régi legyen,erre 3 hét leforgása alatt fel hójagzott,majd le hámlott szépen a friss festés!
mikor megvettük ezt a lakást elképedtem.. zöld a kád.. de valami nagyon csúnya zöld... :D rákérdeztem, az előző tulajék festették. semmi baja a festésnek, mintha gyárilag zöld lenne :D
van direkt ilyen célre festék, szerintem.
Én a megkopott lakótelepi kádat akartam felújíttatni, anélkül, hogy kibonttatnám. Újramázoltattam, vagy nem is tudom, mi az eljárás pontos neve. Ecsettel és festékszóróval estek neki. Olyan szemcsés lett a felület, hogy amikor belefeküdtem a kádba, felért egy bőrradírral. Nekem nem jött be. A lakást pedig hamarabb eladtam, minthogy a máz lekopott volna. (de nem ezért :)
De ha nem megfelelő vízkőoldót (mondjuk wc-be valót a kádra - én ezt tettem) használsz, máris lemarathatod a mázat.
Ha nem tartós a mai kád festése akkor mivel ill mivel ne tisztítsuk?
Jaa és lemez- (hagyományos) vagy műanyag kádról van szó?
köszi a választ,nem a kád ára miatt nem akarom kicseréltetni,hanem sajnos csepézni kellene az egész fürdőt,mivel a kád is be van csempézve faltó-falig.
Ez már macera lenne, mert annyira viszont még nincs lekopva a kád fénye.
További ajánlott fórumok:
- Régi fürdőkádat milyen takarítószerekkel tartjátok tisztán?
- Szerintetek melyik a jobb? A hagyományos lemez fürdőkád, vagy az újabb akrilkád?
- Gyerek fürdetése szempontjából a fürdőkád vagy a zuhanykabin jobb?
- A fürdőkádnál a fuga mitől lesz fekete és hogy lehet eltüntetni?
- Kilyukadt a fürdőkádunk..Meg lehet valamivel javítani, ha ideiglenesen is..?
- Tudja valaki, hogy mivel és hogyan lehet tísztítani a fürdőkád fuvókáit?