A fürdőkádnál a fuga mitől lesz fekete és hogy lehet eltüntetni? (tudásbázis)
De nálam állandó a szellőztetés, mert én egyszerűen nem bírom ki, hogy ne legyen naponta szinte minden órában átszellőztetve a lakás, pár hete meg kora reggeltől késő estig egész nap nyitva voltak az ablakok, tavasztól - őszig a fürdőszobában meg éjjel-nappal, folyamatosan nyitva vannak az ablakok...
Most is egész nap a fürdőben nyitva volt, ezért nem értem, hogy miért penészesedik, amikor nálam soha nincs gőz fürdésen kívül...
Ez egy szilikonos ragasztó azt hiszem és ez a neve. Bár nem igazán értek hozzá. De a 4 éve felújított fürdőszobánkban a fuga olyan gusztustalan lett egy év alatt, hogy kiszedtük nagy munkával és helyette ez lett. 3 éve bírja az én Domestos, vízkőoldó támadásom és szép enyhén opálos maradt. Egyébként a csempénk vaniliafagyi színű(legalábbis szerintem)és nem üt el tőle. Szilikill nevű szerrel állítólag gyorsabban kiszedhető a régi szilikon, bár ezt még nem próbáltam, de tervben van anyuéknál.
A penészt a rossz szellőzés és nálunk a xar szigetelés okozta, de már elmúlt. Meg valahogy az előző fuga olyan gumis volt és a rendszeres tisztítás miatt meg elvált a faltól, de ez nem.
Én azt bánom, hogy nem választottam sötétebb fugát anno..., amikor a fürdőszobát csináltattam...
Annyira világos a fuga a járólap, meg a csempe közt is...
Fogalmam sincs, hogy ez penész -e vagy valami más...
De mitől lesz egyáltalán penészes? És csak a belső perem a kádnál, fentebb már nem.
Amíg otthon laktam, sose volt ilyen gond, igaz az bérház volt, de ez mindegy is.
Mi is az az FBS??
MInek a rövidítése??
gomba, és domestossal, és hipóval simán lejön...
Nekem is van, főleg a járólapon, de ha a csíkokba öntök domestos csíkokat, és hagyom rajta pár percet, gyönyörű tiszta lesz utána...
A falon lévő csempét meg domestossal, vagy bő hipóval kell áttörölni, persze gumikesztyűvel...
További ajánlott fórumok:
- Pattanás utáni hegeket hogyan lehetne eltüntetni?
- Vastag comb, vékony derék! Hogyan lehet eltüntetni a zsírocskákat, a belsőcombról? Minél hamarabb!:D
- Hogy lehet herpeszt minél gyorsabban eltüntetni?
- Szeplőket mivel lehet eltüntetni?
- Hogyan lehet eltüntetni pár ősz hajszálat?
- Hogyan lehet eltüntetni a terhesség csíkjait?