Gyerek fürdetése szempontjából a fürdőkád vagy a zuhanykabin jobb? (tudásbázis kérdés)
Ha lesz majd gyereketek...
Nekünk elég nagy a fürdőszoba, először mégis állványos babakádat használtunk. Az kb. 15 kg-ig bírja, azóta zuhanyozik esténként. Ez valamivel 2 éves kora előtt volt. Szóval lassan 2 éve zuhanyozik a gyerek, és ezt is élvezi, így is tud játszani, sőt apával együtt fürdeni is, ha úgy alakul.
Ha tovább akartok még ott maradni abban a lakásban, mint a gyerek megszületése + 1/2 év, akkor "csak" a gyerek miatt szerintem felesleges a kád.
Szerintem a zuhanyozasra nem lehet raszoktatni a gyereket, vagy szereti vagy nem. En mindig (kenyelembol, gyorsasag miatt, higienes okokbol es dermatitisz miatt) a zuhanyt preferaltal de picikent uvoltottek, kb. 5-6 eves kor az, amikor mar nyugodtan, hiszti nelkul zuhanyoznak, illetve hagyjak, hogy megmosd a hajukat rendesen stb, nem felnek a zuhanyrozsatol.
De a 6 ev olyan gyorsan elrepul, hogy emiatt felesleges a kad, ha helyhiany van, tehettek zuhanyozot es legyel kicsit turelemmel!:)
Mi mind a két emeletre olyan zuhanykabint vettünk, aminek a pereme magasan van. Úgy hívjuk, hogy babakád.
Még most is, pedig már 10 éves, bele szokott ülni, és fürdik. Soha nem bántuk meg. Nagyon jó megoldás.
De ha siet, vagy nincs kedve fürdeni, akkor sem csapja mindenhová a vizet, mert be van oda zárva.
Mondjuk, mind a két kád óriási, mire azok megtelnek, sok idő és víz, de ha kádban fürdünk is, előtte zuhanyozunk, hogy ne a saját koszunkban ázzunk.
Az en gyerekeim is es az unokaim is mindig a furdokanbeli furdest szeretik, jatszanak benne!
A tusolast egyik sem kedveli...
De Te tudod, nallatok mi a gyerekeidnek mi a kedvesebb ...
Nálunk az esti fürdéses játék nagyon fontossá vált. Szerencsére nagy kádunk van, így azt is igényli a gyerekem, hogy én is vele fürdödjek, ezért nem tudnám zuhanykabinban elképzelni az esti tisztálkodást. Mivel két fürdőszobánk van, az egyikben kabin van, sose használjuk. Azt bánom, hogy oda is nem kád került.
De természetesen a szükség nagy úr. Mégis, ha panelben laknék, és választanék, csakis kádat rakatnék, nem zuhanykabint.
Igen, vannak már polcok felfúrva a falra, azzal sok helyet spóroltam.
Viszont mivel 1,5 szobás a lakás, a konyhám is 4 nm, ott már van beépített konyha bútor, oda sajna már nem tudom be rakni a mosógépet, és ebben nem is gondolkodtam, mivel az is nagyon kicsi, nem akartam ezzel elvenni a helyet onnan.
Tudod, hogy tudod megcsinálni jól és viszonylag tágasabbra egy paner fürdőszobáját?
Hogy kiemeled belőle a mosógépet, és beépíted a konyhába. Helyet nyersz, rattan polcokkal, izléses színekkel(nem sötét bordó, fekete színekkel ami egy kis helységet totálisan összenyom)jó világítással és izléses mosdószekrénnyel klassz fürdőt lehet panelbe is csinálni.
Zuhanykabinos káddal nincs problémám, tetszik is a megoldás amúgy.
Itt egyedül a hely hiánnyal van problémám most sajnos.
Sajnálom, hogy nem volt pénzem 100 nm-es lakásra...
Ha látnád a mostani fürdőnket, azt is ocsmánynak tartanád, annyira zsúfolt.
És nem attól lesz a kabin ocsmány, hogy panel vagy tégla lakásba rakjuk be.
Te vagy a gyerekért, és nem a gyerek érted. Ha érted a célzást.
Láttam panelbe zuhanyzót: ocsmány.
Igazából nem tudom melyiket válasszam. Májusban szeretnénk felújítani a panel lakásunk fürdőszobáját, ami ugye kb 4 nm. Sokkal jobb lenne a zuhanykabin a hely szempontjából, de viszont ha lesz gyerekünk, neki valóban játék szempontjából a kád lenne a megfelelő. De viszont néztem olyan kabint, ami 90 cm magas. Abba még bele tudnám ültetni, amíg kicsi.
Oké, hogy jó neki játszani a kádban, de szerintem ha kis korától kezdve a zuhanyt szokja meg, akkor azzal is ellenne...
További ajánlott fórumok:
- Egy dajkaanyaság története az életadó szempontjából
- Idősávos vásárlás szempontjából a kínai vegyes bolt minek minősül?
- Egy fiatal párnak melyik helység lenne ideális nyaralás szempontjából?
- Gond az a gyerek szempontjából, ha egy elvált anya sosem hagyja mással egyedül a (most már lassan 6 éves) gyereket, még az apukával sem?
- Mit gondoltok a mostani fiatalokról, és szüleikről, nevelés és neveltetés szempontjából?
- Körülbelül két-három hetes kiscica fürdetése, mivel?