Főoldal » Fórumok » Lélek & Szerelem fórumok » Válni akarok mire számíthatok? fórum

Válni akarok mire számíthatok? (beszélgetés)

1 2
44. birebora (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 15:33
Hát nem fog megszakadni a röhögéstől az biztos. Minden esetre legyél felkészült. Menj ügyvédhez és képviseld az érdekeidet és a gyerekét is.
43. alinka01 (válaszként erre: 31. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 15:05

Így igaz, ezt már én is írni akartam! Mert gondoljunk pl. egy olyan esetre, hogy a jól menő vállakozó férj mellett nem dolgozik a feleség, majd a váláskor azt mondja a férj, hogy minden az övé, az asszony meg mehet egy szál ruhában, a gyerekkel és Isten hírével világgá?! Szerencsére a jog nem így rendelkezik. Idézek egy ügyvédi iroda leírásából:

"A házastársak osztatlan közös tulajdonát képezi mindaz a vagyon, amit a házasság ideje alatt akár együttesen, akár külön-külön szereztek. Ezt házastársi vagyonközösségnek, vagy más néven törvényes vagyonjogi rendszernek nevezzük. Ebben az esetben a közös tulajdon a házastársakat egyenlő arányban illeti meg. Ez azt jelenti, hogy a házasságkötés időpontjától egészen a válásig szerzett ingatlanok, illetve ingóságok, amely lehet személygépkocsi, bútor, festmény, szőnyeg, étkészlet, gyűjtemények, valamint készpénz, állampapírok, kötvények, és egyéb vagyoni jogok, mint például a cégekben lévő tulajdonjog, fele-fele arányban illetik meg a házastársakat. De a válással nemcsak a vagyontárgyak fele, hanem a terhek is megosztásra kerülnek, valamint a felek közösen viselik a vagyonközösség fennállása alatt vállalt kötelezettségből eredő tartozásokat is. Tehát amennyiben a házasság alatt bármelyik fél akár egyedül, akár közösen az ingatlanra vagy bármely másra hitelt vett fel, az adósság is közös lesz."

42. liliom10 (válaszként erre: 34. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 14:57
Persze ! Apám se akarta eladni. Elüldözte a nejét az agresszív viselkedésével, aztán osztozkodni nem akart.
41. K-né Zsóka (válaszként erre: 23. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 14:50
" Az általános gyakorlat az, hogy az a fél, akinél a bíróság a közös gyermeket, gyermekeket elhelyezi, továbbra is használhatja az egykor közösen lakott ingatlant. A kizárólagos használatnak az sem akadálya, ha egyébként a tulajdon közös marad." Ügyvéd mondja, ezt mutatja nagyon sok példa is, velük kötekedj!
40. Amaunet (válaszként erre: 38. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 14:39

Igen, erről írtam a vagyonmegosztás részben, csak nem szóról, szóra.

Legközelebb felkészülök ügyvédként is, mielőtt egy bejegyzést teszek.🤣

39. Piroska52 (válaszként erre: 37. - Andi6020)
tegnapelőtt 14:38
Igen, ha kitekered akkor Igen.
38. asztanaviszta (válaszként erre: 36. - Amaunet)
tegnapelőtt 14:31

A ház -a f.i elmondása szerint - közös tulajdon.

Fele-fele arányban.

Ameddig nincs megegyezés - bírósági döntés - nem vásárolhatja ki a férje részét, tehát nem is értékesítheti azt.

37. andi6020 (válaszként erre: 27. - Piroska52)
tegnapelőtt 14:24

"Ami pénzt tudsz tedd át arra."

Ezt írtad.

Nyilván át tudja tenni az összeset.

36. Amaunet (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:20

Mindenképp nyiss külön számlát és a saját jövedelmed, bevételeid irányítsd át oda.

A banknál érdeklődj, hogy áthidaló hitelt kaphatsz-e, hogy kivásárold a férjed tulajdonát és értékesíthesd a házat, mint 1/1 tulajdonod.

(Nem vagyok benne biztos, de úgy emlékszem, hogy a vagyonmegosztási eljárásban nem mondhat ellent ennek az ajánlatnak.)

35. asztanaviszta (válaszként erre: 29. - Piroska52)
tegnapelőtt 14:17

Így igaz.

Ha nincs közös megegyezés, akkor a válás nagyon el tud húzódni.

Csak az ügyvédek és az állam jár jól.

34. asztanaviszta (válaszként erre: 32. - Liliom10)
tegnapelőtt 14:17
Mivel a ház közös tulajdon, a férj nem adhatja el a másik fél beleegyezése nélkül.
33. Enissa (válaszként erre: 30. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:16
Majd az ügyvéd elmond mindent, ami a lényeg legyen új számlád.
32. liliom10 (válaszként erre: 28. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 14:10

Azt hittem, otthon van, nem dolgozik,azért van társkártyája. Ezért írtam, hogy csak valamennyi pénzt hagyj a számlán.

Anyám maximálisan igazságos volt, náluk is fele- fele ingatlan volt a nevükön, apám mégis majdnem kisemmizte. Mivel egy agresszív ember volt, hosszú, bonyolult ügy volt nem a válás, hanem utána a vagyon megosztás. Ha mindenképp Te költöznél el, gondolj arra, hogy bármi lehet utána, még az is, hogy nem adja el a házat a férjed, aztán ki tudja meddig lakhattok albérletben a gyerekkel.

Lehetőleg ő költözzön el !

Az ügyvéd majd felvilágosít.

31. asztanaviszta (válaszként erre: 26. - Enissa)
tegnapelőtt 13:54

Nem nézi.

Ha nincs vagyonjogi szerződés, akkor a házasság alatt szerzett javak közösnek számítanak. (fele-fele arány)

Amiről te írsz, az az élettársi kapcsolatra vonatkozik.

30. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 26. - Enissa)
tegnapelőtt 13:49
Tényleg? Fél éve 3x annyit keres mint én, előtte viszont 5 évig én kaptam az ő fizetésének a dupláját. Akkor vettük házat és autót is.
29. Piroska52 (válaszként erre: 24. - Asztanaviszta)
tegnapelőtt 13:48

A fiam öt éve vált el.

Naggyàból elég simán.

De nagyon alá tud vágni az egyik a másiknak.

Főleg az amelyik nem akar válni.

28. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 25. - Enissa)
tegnapelőtt 13:48

Ez megy évek óta. Most napi szinten telefonon hívogat és mondja a magáét. Csak pár hónapja van kint. Ez elég volt ahhoz hogy lássam ha nincs itt minden jobb.

A házat kozosen vásároltuk. Az autót is házasság alatt, neki nincs jogosítványa, ezért van a nevemen.

Nem opció kibaszni vele (már elnézést a megfogalmazás miatt) ugyan úgy megdolgoztunk a részünkert. A pénzt se fogom levenni. Mindent 50-50%ban akarok elosztani. Egyedül a gyerek teljes felügyelete az amit szeretnék, mert ha kint marad kulfoldon úgy egyszerűbb lesz.

Kettőnk közül én vagyok a korrekt fél. Ő azt mondta nem engedi soha hogy elvaljak tőle a nyakamon marad és addig nyaggat míg be nem adom a derekam nem megy a házból és engem sem enged. Most hogy nincs itt lenne lehetőség elhagyni.

27. Piroska52 (válaszként erre: 22. - Andi6020)
tegnapelőtt 13:45

Mondtam én hogy az összeset vegye le?.

Nem mondtam.

De bizony legyen külön számlája, ha ennyire rossz a helyzet.

Mert az biztos jobb lesz, ha egy fillér nélkül marad a gyerekkel.

26. Enissa (válaszként erre: 25. - Enissa)
tegnapelőtt 13:43
Még azt is fogja a bíróság nézni, a házasság alatt ki mennyit tett a közösbe.
25. Enissa (válaszként erre: 12. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 13:41

"Lelki terror minden nap, érzelmi zsarolás a férjem részéről."

Hat hetente jár haza, hogy a viharban tud napi szinten zsarolni?

Kellene tudni a lakást már közösen vásároltárok, vagy valamelyikőtöké volt már eleve az ingatlan?

A kocsit a házasságotok előtt vásároltad magadnak, vagy közösen, de a Te neveden van valamiért?

Ami biztos, nyithatsz saját számlát, ahová kéred a pénzed.

Nem venném le az összeset a közös számláról, hiszen gondolom a társad is ráutalta a pénzét, nem lenne fair.

Mindig úgy gondolkodj, hogyha a te fiadról lenne szó egy válásnál, mit várnál el a menyedtől?

Ha teljesen lemondasz a gyermektartásról, megkaphatod a férjedtől a lakás ráeső részét, ha ő abba beleegyezik.

Elválasztanak, ha a férjed nem is akarja, nem kötelező házasságban élned, csak hosszadalmasabb.

24. asztanaviszta (válaszként erre: 16. - Piroska52)
tegnapelőtt 13:30

Mivel közös számlájuk van, a pénz jelenleg közös.

Ezzel az erővel a férj is lenullázhatja a számlát.

23. asztanaviszta (válaszként erre: 14. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 13:21

Ha közös az ingatlan, akkor egyik fél sem kapja azt meg.

Eladják - felezik az összeget - vagy az egyik kifizeti a másikat.

Gyerektartás helyett is lehet ingatlanrészt átadni, de azt mindig felül vizsgálják, hogy mennyiben szolgálja a gyerek érdekét.

22. andi6020 (válaszként erre: 16. - Piroska52)
tegnapelőtt 13:20
De hát az a férje pénze is. Ez nettó lopás, csalás vagy nevezhetjük bárhogy, de tisztességesnek nem.
21. asztanaviszta (válaszként erre: 9. - 55Judit)
tegnapelőtt 13:19
Ameddig közös a számla, mindkét fél annyit vesz le róla, amennyi akar/tud.
20. asztanaviszta (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 13:18

Az ügyvéd fog neked pontos információkkal szolgálni.

Ha nincs közös megegyezés, hosszú folyamatra számíthatsz.

19. asztanaviszta (válaszként erre: 4. - Semleges)
tegnapelőtt 13:17

Amennyiben az autót a házasság alatt vették, függetlenül attól, hogy kinek a nevén van, közös tulajdon.

A házassági vagyon része.

18. K-né Zsóka (válaszként erre: 15. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 13:02
Igen, a volt szomszédom így egyezett meg a feleségével. Kiköltözött Németországba, maradt a ház az asszonynak és nem fizetett gyerektartást. Kérdezz rá az ügyvédnél.
17. alinka01 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:43
No, akkor irány a bank, még az ügyvéd előtt! - szerintem. Nyitsz egy új számlát csak a Te hozzáféréseddel, arra átteteted a mostani egyenleg felét. Intézkedsz, hogy a Te fizetésed az új számládra legyen utalva. Férjnek ezután (csak utána!) küldesz egy emailt, leírva hogy az eddigi számlát meg kívánod szüntetni, mi legyen a rajta lévő pénzével. A jóhiszeműségedet igazolod ezzel.
16. Piroska52 (válaszként erre: 13. - Fórumnyitó (anonim))
tegnapelőtt 12:40

Az a legsürgősebb , nyiss egy új számlát magadnak.

Ne férjen hozzá.

Ami pénzt tudsz tedd át arra.

A többihez meg sok erőt.

15. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 14. - K-né Zsóka)
tegnapelőtt 12:39
Ilyen van, hogy nekem hagyja a gyerektartás helyett? Az a baj anyosomek a szomszédban laknak én úgyis mennék innen. De a ház árából tudnék venni egy lakást.
1 2

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook