Töltött káposztát hogyan készítitek? (beszélgetés)
57. Csillagszem38 (válaszként erre: 33. - Bless the child)
2021. dec. 25. 20:47
nalam is igy volt regebben, de nem eszunk meg ennyit, igy mar csak fel kg-60 dkg husbol csinalom :)
56. ,zumba (válaszként erre: 39. - Vigyefene)
2021. dec. 25. 17:51
Ez igen! Szoktam úgymond gerslilevest készíteni:igen zöldségek,gersli, némi füstölt belevalóval...fincsi.
55. ,zumba (válaszként erre: 43. - Semleges)
2021. dec. 25. 09:54
Igen, én savanyúkáposzta levélbe tekerem, erre úgy nevezik ezt a laposfejű, vékonylevelű káposztát:hasáb.
54. dafke
2021. dec. 25. 09:35
Tök mindegy, anyós és anyám úgyis megkritizálja.
53. trapiti
2021. dec. 25. 09:03
Húsgombóc: 60% marha 40% disznó, rizs (nem főzöm elő), hagyma, fokhagyma. Tojást nem teszek bele. Savanyított levélbe csomagolom. Füstölt hús, kolbász megy a gombócok közé. 14l-es fazékban főzöm mert mindenki szereti nálunk és hetekig eláll. Se habarás, se rántás nincs. Nagyon lassan főzöm, szinte egy egész nap. Isteni :)
52. 5d8fd6c5cb (válaszként erre: 51. - Lalapapa)
2021. dec. 24. 09:09
kezet rázhatunk...-)
51. Lalapapa
2021. dec. 24. 08:57
Én nem szoktam készíteni,csak enni szeretem. :)
50. vigyefene (válaszként erre: 49. - 5d8fd6c5cb)
2021. dec. 24. 08:44
Meg persze enni is.
49. 5d8fd6c5cb
2021. dec. 24. 08:42
Sehogy.
a konyha nem az én területem...
viszont pompásan tudok rendelni..-)
48. vigyefene
2021. dec. 23. 21:37
Vannak akik habarják, és vannak akik csak rántással készítik. Vannak akik egyiket sem használják.
47. bnedora (válaszként erre: 43. - Semleges)
2021. dec. 23. 21:22
Én akkor szoktam szálas káposztába tenni, amikor elfogy a levél és marad még gombóc.
46. c9155193c4 (válaszként erre: 4. - 8d00a82c06)
2021. dec. 23. 21:17
Én is így csinálom. Nem is hallottam róla eddig, hogy valaki tojást tenne bele.
45. semleges (válaszként erre: 44. - Vigyefene)
2021. dec. 23. 20:28
Igen, szerintem is könnyebb úgy. Én szeretem ha savanyú, nem szoktam kimosni.
44. vigyefene (válaszként erre: 43. - Semleges)
2021. dec. 23. 20:25
Sokkal könnyebb, mert hajlékonyabb mint a friss. Amikor tudok venni, azt hásználom, de kiáztatom hogy ne legyen túl savanyú.
43. semleges
2021. dec. 23. 20:22
Én olyat is hallottam, hogy a gombócokat is savanyú káposztába tekeri. Szerintem mindenhogy jó.
42. vigyefene
2021. dec. 23. 20:10
Az én véleményem szerint, a töltöttkáposzta bármikor jó/finom. Még füstölthús nélkül is.
41. Channa* (válaszként erre: 30. - Ms_Daisy)
2021. dec. 23. 20:07
Én mindig karácsony után főzöm meg;)
40. vigyefene (válaszként erre: 36. - Globus)
2021. dec. 23. 20:01
Amikor kb. félig kész, akkor teszem bele a rizsát, vagy gerslit, ami éppen van kéznél.
39. vigyefene (válaszként erre: 35. - ,zumba)
2021. dec. 23. 19:57
Az még jobb. Amikor étteremben levest eszek, azt szoktam enni. Így néz ki.
38. ,zumba
2021. dec. 23. 19:56
Savanyú káposztából,füstölt oldalast is teszek bele, vízzel felöntve.Holnap készül.
37. 4df706278f
2021. dec. 23. 19:54
Békés Boldog Karácsonyt kívánok Mindenkinek!
36. globus (válaszként erre: 32. - Vigyefene)
2021. dec. 23. 19:54
Csak úgy, keveredve? Biztosan sűríti kicsit.
35. ,zumba (válaszként erre: 32. - Vigyefene)
2021. dec. 23. 19:54
Én a székelykáposztába gerslit teszek.
34. 4df706278f (válaszként erre: 30. - Ms_Daisy)
2021. dec. 23. 19:53
Én holnap.
33. Bless the child (válaszként erre: 27. - Csillagszem38)
2021. dec. 23. 19:42
Nálam az arány: 1kg darálthús, 1kg savanyúkáposzta.
32. vigyefene (válaszként erre: 29. - Globus)
2021. dec. 23. 19:32
Én még a székelykáposztába is beledobok egy fél marék rizsát.
31. 8d00a82c06 (válaszként erre: 30. - Ms_Daisy)
2021. dec. 23. 19:29
Amikor megkívánom. 🤣
Idén karácsonyra nem csináltam.
30. Ms_Daisy
2021. dec. 23. 19:17
Ti mikor főzitek meg, már holnap? Vagy 25.-én?
29. globus (válaszként erre: 21. - Bless the child)
2021. dec. 23. 19:10
Ezzel talán én is elboldogulnék 🙂 De a kézimunkás csavargatás, azt sem tudnám, melyik végén kezdjem, na ehhez nincs affinitásom.
Székelykáposztát gyakran főzök, ebben rizs kivételével ugyanilyen hozzávalók vannak.
28. Channa* (válaszként erre: 27. - Csillagszem38)
2021. dec. 23. 19:07
A nénikéim bár szoktak savanyú káposzta levet is tölteni, de legtöbbször csak apró káposzta van és gombócok.
Így is fincsi;)