Hogy készítitek a töltött káposztát? (beszélgetős fórum)
Mèg sosem főztem töltött káposztát, de ki fogom próbálni. Paradicsomosat.
Készitettem íkarácsonyra és új évre baboskáposztát,mind a kettő sikeres..mindig.
én is csodálkoztam rajta,de hát ízlések?Szulák Andrea-
a múltkor volt a tévében,nyelvet főztek,mondja a lányom milyen undorító.dehogy az.mikor puhára főtt,leszedték a külső részét,finom az.
Sehogy sem készítem,anyukám csinál egy szekérderékkal karácsonykor,és esszük egy darabig.Én nem rajongok érte,megeszem és kédz.A töltött paprikát sokkal jobban szeretem.
... de jó !!! még ilyet se hallottam :) : tojásoslecsó tejföllel :) dehát szabadon választott ! ki mit szeret ? egye + jó étvággyal :)))
Én szerettem.Jó hangulat , beszélgetések, viccelődések, fagyos, sokszor havas reggelen kezdtünk hozzá...szép emlékek.
Én sem, habár enni ettem néhányszor. Sosem alakult ki bennem akkora rajongás iránta, amikről itt olvasok.
Elvileg szeretem a savanyú káposztás ételeket, de mivel a fiam nem eszi, én bizony csak magamnak nem főzök még székelykáposztát sem.
Töltött káposztát a férjem rakosgatott össze utoljára, de túl sok húsfélét rakott a nem túl nagy öntöttvas lábasba, és szerintem megcsömörlött tőle, mert többet ő sem sóhajtozott a töltött kápiért. :D
Az utolsón voltunk idén. Annyira nem bánom. :D
Igen ,abalé én is így ismerem . Hej, a jó régi disznótorok!
Én a grízgaluskával vagyok így.
:D
Igen. Abârolólê (jajj de nehezen írtam le) is. Ettem belőle, miközben főtt. 🤪
a nagyanyámnak is volt.nem volt egy konyhatündér de az abban sütött kacsának nem volt párja.én sem tudom hova tűnt.
abárólólének hallottam.mi is abalének hívtuk.az abban főtt májnak,fejhúsnak nem volt párja.
lehet hogy jót is tett mindkettőjüknek.
Nekem nagyanyâm sült szalonnája, vele sült krumplija az igazi. Nem tudom mi volt a titka. Lehet, hogy mindig elaludt közben, de annak olyan jó ropogós, sós íze volt. :))))
Izê, tejföl nélkül akarom írni.
(csinálok egy kávét inkább)
Van aki tesz a levêve abalèt. Nem tudom ismeritek-e, disznóvâgâskor ebben főzik a disznó egyéb alkatrészeit, mint pl fej, nyelv, ilyesmik, és tesznek el ebből a lêből a káposztâba karácsonyra.
Ha ismeritek bocsi, nem okoskodom, csak hátha máshogyan ismeritek a nevét. :)
Én sem. Tejföllel a tetején nem ér sokat. :D
Ahogy gondolod Andi. Tegyél bele! :)
A nagyanyák főztjénél nincs jobb, az biztos:))
Az én emlékeimben olyan töltött dagadó él, tele petrezselyem zölddel, borssal, kérge pirosra sülve, amilyet azóta se ettem és soha nem is fogok már.
Nem tudom, én csak enni szoktam. 🙈
Szerintem nem sok. Én azt se szeretem ha tömény hús az egész. Egyébként a rizstől szerintem csak puhább lesz. Nagyanyám az még többet rakott bele, nem méricskélte , csak úgy szemre. :D De isteni jókat főzött. Sütött. Macskaszem. Mióta meghalt nem ettem macskaszemet se. Nincs aki megcsinálja. Nem szerette ha ott sertepertélünk körülötte gyerekként miközben főz, aztán mindent az internetről tanultam én is amit tudok. Pedig ilyenkor de jól jönnének a tanácsai.
Szerintem az rengeteg. Én 1 kiló húshoz max 20 dekát teszek.
Csodálkozom, hogy hagyma nélkül csinálta a nagymamád.
Nálam a hagyma alap.
Voltak régen jó nagy méretű vaslábasok, abban aztán finom ételeket lehetett készíteni. Lehet, hogy nagymamád is vaslábasban főzött.
Én is örököltem egyet, de szőrén-szálán eltűnt. Nem értem, hogyan.
Na, pont ezért szeretem én is azt a fajtát, amit írtam. Nincs vele sok macera.
Az a kis előkészület megéri, míg összeállítom a tölteléket. Utána már elfődögél szépen.
Ja, és másnap talán még finomabb. Addigra érnek össze igazán az ízek.
Pedig nagyanyám se főzte elő sose a rizst. Csak összekavarta a hússal, egy kis pirospaprika, fokhagyma, aztán annyi. Meg egy kis bors, kömény. Ő vöröshagymát se rakott bele. Nagy piros lábosban csinálta, akkora volt mint egy üst. Alig fért a gázon, azt ettük még januárban is. :D
Én szoktam belerakni a rizst. Feleannyit rakok kb. mint amennyi a hús. Egy kilóhoz mondjuk olyan 40 dekát. Vagy 3X átmosom a rizst, tojást abszólute nem rakok hozzá, mégis olyan kemény legtöbbször mint a beton. Zsírral szoktuk feljavítani az állagát, de sokat nem ér az se neki.
Valaki tett fel évekkel ezelőtt egy másik fórumba "káposztástál" néven receptet. Az nagyon jó. Minden benne van, ami kell, különösebb babrálás nélkül.
További ajánlott fórumok: