Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Hogy készítitek a töltött káposztát? fórum

Hogy készítitek a töltött káposztát? (beszélgetés)


1 2 3
2021. jan. 14. 22:09
Mèg sosem főztem töltött káposztát, de ki fogom próbálni. Paradicsomosat.
2021. jan. 3. 15:29
Készitettem íkarácsonyra és új évre baboskáposztát,mind a kettő sikeres..mindig.
86. tumbo2 (válaszként erre: 82. - Forrest2010)
2021. jan. 3. 15:19
én is csodálkoztam rajta,de hát ízlések?Szulák Andrea-
85. tumbo2 (válaszként erre: 78. - ,zumba)
2021. jan. 3. 15:14
a múltkor volt a tévében,nyelvet főztek,mondja a lányom milyen undorító.dehogy az.mikor puhára főtt,leszedték a külső részét,finom az.
2021. jan. 3. 14:16
Sehogy sem készítem,anyukám csinál egy szekérderékkal karácsonykor,és esszük egy darabig.Én nem rajongok érte,megeszem és kédz.A töltött paprikát sokkal jobban szeretem.
83. tumbo2 (válaszként erre: 82. - Forrest2010)
2021. jan. 1. 10:02
én sem.
82. forrest2010 (válaszként erre: 37. - Bless the child)
2021. jan. 1. 09:59
... de jó !!! még ilyet se hallottam :) : tojásoslecsó tejföllel :) dehát szabadon választott ! ki mit szeret ? egye + jó étvággyal :)))
81. ,zumba (válaszként erre: 79. - Epresturmix)
2020. dec. 24. 18:17
Én szerettem.Jó hangulat , beszélgetések, viccelődések, fagyos, sokszor havas reggelen kezdtünk hozzá...szép emlékek.
80. Guruljka (válaszként erre: 41. - Globus)
2020. dec. 24. 17:39

Én sem, habár enni ettem néhányszor. Sosem alakult ki bennem akkora rajongás iránta, amikről itt olvasok.

Elvileg szeretem a savanyú káposztás ételeket, de mivel a fiam nem eszi, én bizony csak magamnak nem főzök még székelykáposztát sem.

Töltött káposztát a férjem rakosgatott össze utoljára, de túl sok húsfélét rakott a nem túl nagy öntöttvas lábasba, és szerintem megcsömörlött tőle, mert többet ő sem sóhajtozott a töltött kápiért. :D

79. Epresturmix (válaszként erre: 78. - ,zumba)
2020. dec. 24. 17:24
Az utolsón voltunk idén. Annyira nem bánom. :D
78. ,zumba (válaszként erre: 70. - Epresturmix)
2020. dec. 24. 17:21
Igen ,abalé én is így ismerem . Hej, a jó régi disznótorok!
77. stokimagdi (válaszként erre: 67. - Lávli*)
2020. dec. 24. 16:30

Én a grízgaluskával vagyok így.

:D

76. Epresturmix (válaszként erre: 74. - Tumbo2)
2020. dec. 24. 15:46
Igen. Abârolólê (jajj de nehezen írtam le) is. Ettem belőle, miközben főtt. 🤪
75. tumbo2 (válaszként erre: 63. - Dfc04c70e4)
2020. dec. 24. 15:38
a nagyanyámnak is volt.nem volt egy konyhatündér de az abban sütött kacsának nem volt párja.én sem tudom hova tűnt.
74. tumbo2 (válaszként erre: 70. - Epresturmix)
2020. dec. 24. 15:36
abárólólének hallottam.mi is abalének hívtuk.az abban főtt májnak,fejhúsnak nem volt párja.
73. tumbo2 (válaszként erre: 72. - Epresturmix)
2020. dec. 24. 15:34
lehet hogy jót is tett mindkettőjüknek.
72. Epresturmix (válaszként erre: 67. - Lávli*)
2020. dec. 24. 07:39
Nekem nagyanyâm sült szalonnája, vele sült krumplija az igazi. Nem tudom mi volt a titka. Lehet, hogy mindig elaludt közben, de annak olyan jó ropogós, sós íze volt. :))))
71. Epresturmix (válaszként erre: 69. - Epresturmix)
2020. dec. 24. 07:37

Izê, tejföl nélkül akarom írni.


(csinálok egy kávét inkább)

70. Epresturmix (válaszként erre: 40. - 184481d874)
2020. dec. 24. 07:36

Van aki tesz a levêve abalèt. Nem tudom ismeritek-e, disznóvâgâskor ebben főzik a disznó egyéb alkatrészeit, mint pl fej, nyelv, ilyesmik, és tesznek el ebből a lêből a káposztâba karácsonyra.


Ha ismeritek bocsi, nem okoskodom, csak hátha máshogyan ismeritek a nevét. :)

69. Epresturmix (válaszként erre: 42. - Unom)
2020. dec. 24. 07:32
Én sem. Tejföllel a tetején nem ér sokat. :D
68. Epresturmix (válaszként erre: 32. - Andi6020)
2020. dec. 24. 07:30
Ahogy gondolod Andi. Tegyél bele! :)
67. Lávli* (válaszként erre: 65. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 23. 22:03

A nagyanyák főztjénél nincs jobb, az biztos:))

Az én emlékeimben olyan töltött dagadó él, tele petrezselyem zölddel, borssal, kérge pirosra sülve, amilyet azóta se ettem és soha nem is fogok már.

66. NomNom
2020. dec. 23. 22:00
Nem tudom, én csak enni szoktam. 🙈
65. a97b9a4e4e (válaszként erre: 64. - Lávli*)
2020. dec. 23. 21:55
Szerintem nem sok. Én azt se szeretem ha tömény hús az egész. Egyébként a rizstől szerintem csak puhább lesz. Nagyanyám az még többet rakott bele, nem méricskélte , csak úgy szemre. :D De isteni jókat főzött. Sütött. Macskaszem. Mióta meghalt nem ettem macskaszemet se. Nincs aki megcsinálja. Nem szerette ha ott sertepertélünk körülötte gyerekként miközben főz, aztán mindent az internetről tanultam én is amit tudok. Pedig ilyenkor de jól jönnének a tanácsai.
64. Lávli* (válaszként erre: 60. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 23. 21:48
Szerintem az rengeteg. Én 1 kiló húshoz max 20 dekát teszek.
63. dfc04c70e4 (válaszként erre: 61. - A97b9a4e4e)
2020. dec. 23. 21:36

Csodálkozom, hogy hagyma nélkül csinálta a nagymamád.

Nálam a hagyma alap.

Voltak régen jó nagy méretű vaslábasok, abban aztán finom ételeket lehetett készíteni. Lehet, hogy nagymamád is vaslábasban főzött.

Én is örököltem egyet, de szőrén-szálán eltűnt. Nem értem, hogyan.

62. dfc04c70e4 (válaszként erre: 59. - Globus)
2020. dec. 23. 21:32

Na, pont ezért szeretem én is azt a fajtát, amit írtam. Nincs vele sok macera.

Az a kis előkészület megéri, míg összeállítom a tölteléket. Utána már elfődögél szépen.

Ja, és másnap talán még finomabb. Addigra érnek össze igazán az ízek.

2020. dec. 23. 21:31
Pedig nagyanyám se főzte elő sose a rizst. Csak összekavarta a hússal, egy kis pirospaprika, fokhagyma, aztán annyi. Meg egy kis bors, kömény. Ő vöröshagymát se rakott bele. Nagy piros lábosban csinálta, akkora volt mint egy üst. Alig fért a gázon, azt ettük még januárban is. :D
60. a97b9a4e4e (válaszként erre: 57. - Dfc04c70e4)
2020. dec. 23. 21:27
Én szoktam belerakni a rizst. Feleannyit rakok kb. mint amennyi a hús. Egy kilóhoz mondjuk olyan 40 dekát. Vagy 3X átmosom a rizst, tojást abszólute nem rakok hozzá, mégis olyan kemény legtöbbször mint a beton. Zsírral szoktuk feljavítani az állagát, de sokat nem ér az se neki.
59. globus (válaszként erre: 55. - Dfc04c70e4)
2020. dec. 23. 21:25
Valaki tett fel évekkel ezelőtt egy másik fórumba "káposztástál" néven receptet. Az nagyon jó. Minden benne van, ami kell, különösebb babrálás nélkül.
1 2 3

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook