Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el? fórum

Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el? (tudásbázis)


14. Icus
2013. jan. 12. 10:43
A tintahalnak 10-15perc kell, míg a rákoknak 3-4:)
2008. okt. 12. 18:06
Köszönöm az ötleteket! Végül borban pároltuk meg fűszerekkel, fokhagymával.
12. potyek
2008. okt. 11. 22:02
Én nem szeretem ezeket a herkentyűket,a férjem wok sütőben szokta olívaolajon megpárolni,fokhagyával,sóval,borssal fűszerezi;aztán ráönt egy kis tejszínt és ez a feltét a spagettire.A fiúk imádják.
11. gerna (válaszként erre: 9. - 2104cc91e8)
2008. okt. 11. 20:10
Azt hiszem, nem kell sokáig "főzni", hanem inkább sütni, kb. 30 percig.
10. Cszsuka (válaszként erre: 9. - 2104cc91e8)
2008. okt. 11. 19:57
Semmi különös, engem nem zavart, tovább főztem és kész! :)
9. 2104cc91e8 (válaszként erre: 6. - Cszsuka)
2008. okt. 11. 19:54

Kedves Cszsuka!

Én is így voltam vele, hogy amikor megfőztem egy ilyen tasakkal, fele nagyon kemény, fele normális puha volt! Azóta sem merek újabbat venni, mert nem tudom, hogyan kéne megfőzni, hogy minden darabja egyformán jó legyen!

Kérem, ha Valaki tud segítsen :-) Köszönöm: Fiti

2008. okt. 11. 19:26
Szerintem rizottót készíts belőle, nagyon finom.
7. e28ddc7c9b (válaszként erre: 4. - 19861160fc)
2008. okt. 11. 19:15

Azért, hogy a recept bort, vagy bármi alkoholt ír ne rémülj meg, az sütés-főzés közben elveszti alkohol tartalmát.

Nem tudom, hol élsz, de biztos van a közeledbe egy "megbízható kocsma", ahol a főzéshez való 1-2 deci bort megtudod venni.

Én legalább is így szoktam megoldani, mivel egy üveg bort felbontani, azért mert 1-2 kanál, vagy deci kell a főzéshez sajnálom, nálunk senki nem "boros", és a maradékot kiönteni meg nem engedhetem meg magamnak.

6. Cszsuka (válaszként erre: 2. - 19861160fc)
2008. okt. 11. 19:08

Én is szoktam főzni, következőképpen:


Egy nagy fej hagymát és egy zöldpaprikát apróra kockázok, felteszem olajra, amikor már jó üveges, akkor ráteszem a megmosott és lecsepegtetett tenger gyümölcseit. Hagyom benne párolódni. Bizonyos részei hamar megpuhulnak, de van olyan, amit órákig kell főzni. Fedőt nem szabad rá tenni, hogy ne legyen olyan erős illata tálaláskor.

Pulyka mellet vagy combot tokányosan összevágok és hirtelen olajon megpuhítom. Amikor már puha a hús és a tenger gyümölcsei egyaránt, akkor összeöntöm, teszek bele egy doboz tejszínt és apróra vágott kaprot. Ezzel még pár percre összerottyantom.


Párolt rizst szoktunk hozzá adni.


Jó étvágyat!

:)

2008. okt. 11. 19:00

Ne és ez:


"Rizottó tengeri gyümölcsökkel


Hozzávalók:

500 g vegyes tengeri gyümölcs

2 gerezd fokhagyma

1 ek kakukkfű

7 ek olívaolaj

2 hagyma

250 g rizottó rizs

500 ml zöldégleves

sáfrány

petrezselyem



Elkészítés:


Mossuk meg a tenger gyümölcseit, csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot összekeverünk, és a sütőedényben halmozott tengeri gyümölcsökre öntjük. 200 °C-on kb. 30 percig sütjük. A zöldséglevet eközben egy lábasban felmelegítjük és a rizst 20 percig főzzük benne. A második gerezd fokhagymát áttörjük, és a sáfránnyal együtt a rizshez adjuk. Végül a tenger gyümölcseit is a rizshez keverjük.

Petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk."

2008. okt. 11. 18:50
Erre is ez volt írva, de nekem ez kicsit vadnak tűnt. Na meg nincs itthon bor :( De azért köszi!
2008. okt. 11. 18:49
Borban párolva nagyon finom. Már rég csináltam, de a tasakra volt írva ez az elkészítési mód.
2008. okt. 11. 18:45
Kérlek segítsetek! Még soha nem főztem ilyesmit. Valami finom,egyszerű ételt szeretnék készíteni belőle. Előre is köszi!
2008. okt. 11. 18:44
Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el?

További ajánlott fórumok:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook