Van egy tasak tenger gyümölcsei mixem(apró rák, kagyló, tintahal karika). Hogyan készítsem el? (tudásbázis kérdés)
Kedves Cszsuka!
Én is így voltam vele, hogy amikor megfőztem egy ilyen tasakkal, fele nagyon kemény, fele normális puha volt! Azóta sem merek újabbat venni, mert nem tudom, hogyan kéne megfőzni, hogy minden darabja egyformán jó legyen!
Kérem, ha Valaki tud segítsen :-) Köszönöm: Fiti
Azért, hogy a recept bort, vagy bármi alkoholt ír ne rémülj meg, az sütés-főzés közben elveszti alkohol tartalmát.
Nem tudom, hol élsz, de biztos van a közeledbe egy "megbízható kocsma", ahol a főzéshez való 1-2 deci bort megtudod venni.
Én legalább is így szoktam megoldani, mivel egy üveg bort felbontani, azért mert 1-2 kanál, vagy deci kell a főzéshez sajnálom, nálunk senki nem "boros", és a maradékot kiönteni meg nem engedhetem meg magamnak.
Én is szoktam főzni, következőképpen:
Egy nagy fej hagymát és egy zöldpaprikát apróra kockázok, felteszem olajra, amikor már jó üveges, akkor ráteszem a megmosott és lecsepegtetett tenger gyümölcseit. Hagyom benne párolódni. Bizonyos részei hamar megpuhulnak, de van olyan, amit órákig kell főzni. Fedőt nem szabad rá tenni, hogy ne legyen olyan erős illata tálaláskor.
Pulyka mellet vagy combot tokányosan összevágok és hirtelen olajon megpuhítom. Amikor már puha a hús és a tenger gyümölcsei egyaránt, akkor összeöntöm, teszek bele egy doboz tejszínt és apróra vágott kaprot. Ezzel még pár percre összerottyantom.
Párolt rizst szoktunk hozzá adni.
Jó étvágyat!
:)
Ne és ez:
"Rizottó tengeri gyümölcsökkel
Hozzávalók:
500 g vegyes tengeri gyümölcs
2 gerezd fokhagyma
1 ek kakukkfű
7 ek olívaolaj
2 hagyma
250 g rizottó rizs
500 ml zöldégleves
sáfrány
petrezselyem
Elkészítés:
Mossuk meg a tenger gyümölcseit, csöpögtessük le. Egy apróra vágott fokhagymagerezdet, 3 kanál olívaolajat, kakukkfüvet, sót, borsot összekeverünk, és a sütőedényben halmozott tengeri gyümölcsökre öntjük. 200 °C-on kb. 30 percig sütjük. A zöldséglevet eközben egy lábasban felmelegítjük és a rizst 20 percig főzzük benne. A második gerezd fokhagymát áttörjük, és a sáfránnyal együtt a rizshez adjuk. Végül a tenger gyümölcseit is a rizshez keverjük.
Petrezselyemmel megszórjuk és melegen tálaljuk."
További ajánlott fórumok:
- Tenger gyümölcsei:)))
- A buborékfújóba miből készítsem el a löttyött?
- Hogyan készítitek a tenger gyümölcseit?
- Tenger gyümölcsei tejszines spagettit hogyan tudnám elkésziteni?
- Tenger gyümölcseinek otthoni elkészítési módja érdekelne.
- Sziasztok! Tud valaki egy Tenger gyümölcse leves receptet? Előre is köszi.