Tenger gyümölcsei:))) (beszélgetés)
A cikk, amelyhez ez a fórum nyílt, már nem aktív.
Ma a szójaszószos változatot próbálom ki:) Remélem finom lesz:)Mostanában mellőzöm a tejszínes mártásokat, viszont a tengergyümölcseit nagyon szeretem:)
Mindkettő jó hozzá! A tejszínt is nyugodtan helyettesítheted, kicsit más ízt kap de ugyanolyan finom. Használhatsz tejfől helyett még joghurtot is. Az ízesítése a fontos, és a kreatívság semminek nem szab határt. Jó kisérletezni az ízekkel.
Ja, és csak tengergyűmölcseit tettem bele, nem "kevertem". Előszőr probáljuk ki! Van spagetti is és krokett is!:))
Vettem főző tejszínt! Ez olyan sűrű, mint a tejfől!! De, nekünk a rejfölös mártások jobban bejönnek. Nem hiszem hogy veszek újra főző tejszint!:(
Ha mrgdinszteled édessé válik. Nem üt ki, és hazai ízt ad neki.
Na, igy gondoltam valahogy én is:)) De vöröshagyma a tengergyümölcsiehez?
Hasonlóképpen lehet tepsisen is készíteni. Egy kg tengergyümölcsét az előbbihez hasonló módon elkészítem. A mártást is. Kb. 2cs gyermelyi csőtésztát kifőzök majdnem készre, és a felét leteszem a kizyírozott, morzsázott tepsi aljára. Beleszórom a tgy-it és a zöldségeket, majd lefedem a tésztával. A tetejére öntöm a mártást és még esetleg megszórom jó minőségű sajttal is. 180C°-on 20 percig sütöm.. Isteni finomság, akár vendégek fogadására is.
Fúszeres vajon megpirítom kicsit, teszek bele fokhagymát zúzva, sót, kevés borsot, egy kicsi bazsalikomot. Ha megpirult, szűrőkanállal kiszedem és amaradék fűszeres olajban karikára szelt hagymakarikát dínsztelek, rádobok nagyobb darabokra vágott paradicsomot, kaliforniai paprikát, esetleg ha van akkor mangót is. Jól átforgatom, pár percig és max egy ek. lisztet szórok rá, ezzel is megforgatom és másfél -két deci tejszínnel meglocsolom, és még bele teszek egy gerezd zúzott fokhagymát is. Ezt a forrássig hevítem, besűrűsödik, ha kell akkor még híggítok rajta, hogy folyékony maradjon, de azért sűrű is. A lecsurgatott kész tenger gyümölcseit nagy tálalótálra teszem meglocsolom az öntetével, és a végén egy fél citrom levével meglocsolom. Párolt rizzsel tálalom, esetleg kifőtt tésztát is tehetek mellé. A szaft magában is fini tésztával..
Te hogy kiszítenéd el és mivel tálalnád?
Én is, azaz a család is imádja a tengeri herkentyűket bármely formában. A fiam a legnagyobb ínyenc ilyen téren, neki a poliptól kezdve a rák, a tintahal úgy ahogy van jöhet. Nem akarom elvenni senki étvágyát, de elárulom, hogy a panírozott tengeri halat nem is várja meg amíg kisütöm...
Majd holnap lesz piia. ma akkor is valamilyen tejszínes lesz(még sosem csináltam) vettem krupli krokettet azzal lesz, vagy inkább spagettivel kéne csinálni? Milyen határozott vagyok ma!:)) Vagy mégse?:((
Szia!
Leginkább olyat szeretnék a azért a magyar ízeket megüti valamely szinten. Igen, kipróbált recept kellene!
neten nézted már? vagy bevált recept kéne? (csigát még sose főztem, nem is ettem)
Sziasztok! Tudna nekem valaki csiga recepte(ke)t küldeni??
Köszi
én szoktam pizzára is tenni
Vettem akcós áron egy kiló Tengergyümölcseit!:)) Tejszínesen akartam elkészíteni, de a fiam pizzát akar enni:(( Miért ilyen földhöz ragadtak ezek a fiúk?:))
Megoldottam. Natur-halfűszerkeverékkel ízesítve megsütöttem. Citromlevet és olivaolajat összekevertem és azt öntöttem a tésztára és a halra. Jó sok reszelt sajttal megszórtam. Ízlett, de nagyon nem voltam eldurranva tőle. Az is baj volt, hogy a hal bármennyire is filézett volt mégis volt benne egy-két szálka. :((
Bocsi, nem is láttam, hogy ide írva lett.
Még aktuális a dolog?
Tengeri tőke halfilét ennék ebédre, de unom már a párolt zölsdéget köretnek. Valami tésztafélét ennék!
Van valami ötletetek?
Mit gondoltok bánhatok, úgy a hallal, mint ha pl. csirkemell filé lenne. Valami tejfölös szószra gondoltam. Nem tudom milyen lehet. Vagy natur mesütöm a halat, de akkor milyen szószt teszek rá?
Tenap ettem tenger gyümölcsei keveréket, de leszírtam chilivel...:) Előtte citromos, fokhagymás vízben megfőztem. Nagyon finom volt, család szerint olyan íztelen...nem nagyon rajongnak a látványától...ez a baj, látszat alapján ítélnek. vagyis, hogy nem tudják mi a szép.:) Pedig olyan klassz színes.:)))
van aki pont emiatt a jellegzetes tengeríz miatt nem szereti ezeket a kajákat, fokhagymánál jobb ötletem sajna nekem sincs
pontynak pocsolyaíze lehet, ha rosszul tartották a halat
Nem romlott! Hanem van ezeknek a tengeri filéknek, egy jellegszetesen erős "szaguk" . A fokhagymás tejet, már probáltam én is, de nem az igazi.
Én, pl. a pontyot sem szeretem, annak is olyan jellgzetes "szaga" és "íze" van.
Legjobban az afrikai harcsa jött be. Csak szerettem volna váltani, más írányba.
Igen én is ezt tapasztalom,viszont fokhagymás tejben beáztatva,lehet tompítani az "illatát".
Minden halnak van egy bizonyos "szaga",ugyanúgy mint a többi húsnak.
A halnak viszont kicsit erősebb,ez még nem jelenti azt,hogy romlott:)
Halnak akkor van csak halszaga, ha nem friss. A friss halnak csak viz- vagy tengerszaga van.
En sem eszem meg amugy, ha kicsit is "szaga" van.
Citromozd, fokhagymazd, lehet ezek segitenek (elnyomjak).
Többször vettem, fagyasztott tengeri halfilét. Mit csináltok, hogy elmenjen neki az erős "hal szaga" és "hal íze", mert így még rántott hal formájában sem eszi meg a családom??!!
Nem kellett semmi sem hozzá, csak sütő.:)
Isteni. Lidliben vettük, fagyasztott füstölt makrélámat. nagyon finom. Ha tudtok, szerezzetek be egyet, örök élmény, isteni az íze!
ebben nem tudok segíteni, mer egyikből se szeretem a füstöltet (a nagy kedvenc lazacból se)
Holnap makrélát eszünk.
Vetettem múltkor egy füstöltet. De mi legyen vele? Mit csináljak még, hogy klasszabb legyen?
Mindenesetre, én amikor kipróbálom, "fehéren" készítem majd el. Az valahogy nekem gusztusosabbnak tűnik.
Hát ez tényleg olyan, mint a tavaszi rizseshús. A piros paprikánál, a hazai darált pirosparikára gondolsz, vagy a "californiai" pirosparikára. Én mindig azt hittem, rajtunk, magyarokon kívül nem használnak máshol tört pirospaprikát.
További ajánlott fórumok: