Burgonyás rántotta kolbásszal/szalonnával recept
A Burgonyás rántotta kolbásszal/szalonnával hozzávalói:2 személyre:
5-6 db tojás
héjában főtt burgonya 5-8 db közepes méret (lehet maradék is)
ízlés szerint füstölt kolbász vagy szalonna
olaj
só
bors
A Burgonyás rántotta kolbásszal/szalonnával elkészítési módja:
A tojásokat előkészítem,mint a rántottának szoktam. A héjában főtt burgonyát meghámozom,hagyom kihűlni. A kolbászt/ szalonnát feldarabolom karikára/kockára. A kihűlt burgonyát a reszelő durva fokán lereszelem. Egy serpenyőbe olajat forrósítok,beleöntöm a kolbászt/szalonnát,kicsit megpirítom,hozzáteszem a lereszelt burgonyát,sózom,borsozom,és jól átsütöm. Ha már kicsit megpirult a burgonya is,akkor ráöntöm a felvert tojásokat,és készre sütöm. Kenyérrel,savanyúsággal tálalom.
Kategória: Tojásételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2009. nov. 28. 08:55
A burgonyás rántotta kolbásszal/szalonnával elkészítési módja és hozzávalói.