Burgonyasaláta kovászos uborkával recept


50 dkg héjában fõtt burgonya
5 db közepes nagyságú kovászos uborka
3 dl joghurt (vagy kefir)
3 gerezd fokhagyma
1 csokor kapor
1 mokkáskanál törött fehér bors
2-3 teáskanál porcukor.
A Burgonyasaláta kovászos uborkával elkészítési módja:
A burgonyát a saláta fogyasztása elõtt lévõ napon megfõzöm, majd meghámozva hagyom kihûlni és a hûtõszekrényben tartom másnapig. (Az a lényeg, hogy a fõtt burgonya megdermedjen.) Másnap a kovászos uborkával együtt az almareszelõ durva fokán lereszelem. Salátástálban a joghurtot összekeverem a megtisztított és zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, a cukorral és a megmosott, lecsöpögtetett, apróra metélt zöld kaporral. Ebbe a mártásba forgatom bele a lereszelt uborkás burgonyát és az egészet alaposan összekeverve lefedem. A hûtõszekrényben érlelem néhány órán keresztül és hidegen tálalom.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:44
A burgonyasaláta kovászos uborkával elkészítési módja és hozzávalói.