Burgonyás zöldségsaláta recept


50 dkg burgonya
1 kicsi (15 dkg) zellergumó
25 dkg kígyóuborka
10 dkg kemény
apró paradicsom
2 kemény fejes saláta
1 húsos zöldpaprika
10 dkg ementáli sajt
másfél dl sûrû majonéz
fél dl tejszín
1 citrom
ízlés szerint só és csipetnyi cukor
1 mokkáskanál õrölt fehér bors.
A Burgonyás zöldségsaláta elkészítési módja:
Elõször elkészítem a saláta mártását: a majonézt simára keverem a tejszínnel, a citromlével, a sóval és a borssal, majd lefedve a hûtõszekrénybe teszem. A burgonyát héjában megfõzöm, és még melegen meghámozva hagyom kihûlni. A zellert nagyon gondos tisztítás után egészben félpuhára párolom, és ugyancsak hagyom kihûlni. A megmosott kígyóuborkát és a megmosott, kicsumázott zöldpaprikát lehetõleg egyforma vékony metéltre vágom és salátástálra teszem. A sajtot felcsíkozom. A kihûlt burgonyát és a zellert is metéltre vágom, majd az egészet a salátástálban összekeverem a tejszínes mártással. Jól átforgatom és a hûtõszekrényben lehûtöm a megmosott, leveleire szedett, megszárított, és a csíkokra vágott fejes salátával együtt. Közvetlenül tálalás elõtt keverem csak össze a salátacsíkokkal és azonnal tálalom. (Azért nem szabad elõbb belekeverni a fejes salátát, mert ha fél óránál hosszabb ideig áll, összeesik és megpuhul, löttyedt lesz.)
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. aug. 8. 09:40
A burgonyás zöldségsaláta elkészítési módja és hozzávalói.