Hamisgulyás... recept





50 dkg burgonya
10 dkg v.hagyma
25 dkg s.répa
10 dkg f.répa (gyökér)
10 dkg zellergumó
2 gerezd fokhagyma
1 kk. pirospaprika
1db paradicsom
1 db zöldpaprika
só, bors,kömény(mag)fél cs.petrezselyemzőld.
kevés olaj, dinszteléshez
A Hamisgulyás... elkészítési módja:
A zőldségeket megpucoljuk, mossuk daraboljuk. A burgonyát hámozzuk, mossuk, és kockákra vágjuk. Vöröshagymát apró kockára vágjuk, és olajon megdinszteljük. Mielőtt pirúlna, rádobjuk a zöldségeket,paradicsomot-z.paprikát darabolva. fűszereket és tovább dinszteljük. Ha kezd puhulni, rádobjuk a burgonyát és egy kevés pirospaprikát. Együtt pároljuk 5 percet, és felöntjük annyi lével, ami bőven elfedi. Készre főzzük, és a petrezselymet apróra vágva, megszórjuk a tetejét. Jó étvágyat!!
Ha sűrübb ételt szeretnénk belőle készíteni, tehetünk hozzá tarhonyát, csurgatott tésztát.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: Donyta, 2007. okt. 25. 10:21
A hamisgulyás... elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.