Boszniai fazék recept
A Boszniai fazék hozzávalói:• 1 kg borjú- vagy üszőhús
• 1 kg burgonya
• 20 dkg sárgarépa
• 10 dkg zöldség
• 25 dkg hagyma
• 3 dkg fokhagyma
• 25 dkg zöldpaprika
• 25 dkg padlidzsán
• 40 dkg paradicsom
• 2 dl száraz fehérbor
• só
• szemesbors
• csípős törött pirospaprika
• 2-3 szegfűszeg
A Boszniai fazék elkészítési módja:
A húst és a zöldségféléket közepes kockákra felszeleteljük. Belerakjuk egy (lehetőleg fedős) agyagedénybe, majd ízlés szerint sózzuk, megszórjuk a csípős paprikával, szemesborsal, hozzáadjuk a bort és a szegfűszeget. Óvatossan összekeverjük, felöntjük hideg vízzel, felforraljuk, és lefedve (ha az edénynek nincs fedele, lefedhejük pergamentpapirral vagy alufóliával), lassú tűzön kb. 30 percig pároljuk, majd a sütőben (a hústól függően) 2-3 órat süssük. Az utolsó 30 percben fedő nélkül. Ha lehetséges, kis agyagtálakban szolgáljuk fel. Vajon pirított kenyeret (esetleg juhtarhót is adunk hozzá). Jó étvagyat !
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. nov. 3. 12:04
A boszniai fazék elkészítési módja és hozzávalói.