Spenótos-sajtos batyu recept
A Spenótos-sajtos batyu hozzávalói:• - 1 leveles tészta
• - 50 dkg spenót (lehet mirelit is)
• - 1 mozzarella sajt (vagy 15-20 dkg trappista)
• - vaj, só, bors, szerecsendió
• - egy tojás
A Spenótos-sajtos batyu elkészítési módja:
A tésztát felengedés után vékonyra kinyújtjuk, négyzetekké vágjuk. A spenótot vajon a fűszerekkel megpároljuk. Belekeverjük a kockára vágott mozzarellát vagy a reszelt (kockára vágott) trappistát. A tésztadarabokra egy kanálnyit helyezünk, batyuvá formázzuk, megkenjük tojással, és előmelegített sütőben körülbelül 25 percig sütjük. A tepsit kenjük ki zsiradékkal vagy béleljük ki sütőpapírral. Önállóan is fogyasztható, de ha valamilyen szószt kínálunk mellék, még finomabb.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c6b27363e5, 2007. nov. 1. 19:44
A spenótos-sajtos batyu elkészítési módja és hozzávalói.