Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Rakott kelkáposzta, ügyesen recept

Rakott kelkáposzta, ügyesen recept

Elkészítési idő 40 perc

A Rakott kelkáposzta, ügyesen hozzávalói:
• 50 dkg kelkáposzta
• 15 dkg főtt füstölt tarja
• 1 nagy fej vöröshagyma
• 3 gerezd fokhagyma
• 1 csokor petrezselyem
• 3 tojás
• 2 evőkanál zsemlemorzsa
• 5 dkg margarin
• 30 dkg darált sertéshús
• 10 dkg reszelt sajt


A Rakott kelkáposzta, ügyesen elkészítési módja:
Előkészítés: A káposztát megmossuk, leveleire szedjük, csíkokra vágjuk, és 8-10 percig sós vízben főzzük, majd leöblítjük, kihűtjük. A főtt tarját apró kockára vágjuk. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, és apróra vágjuk. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk. A tojásokat kettéválasztjuk. Elkészítés: A tojássárgákat felverjük, összekeverjük 1 evőkanál zsemlemorzsával, a kihűlt káposztával, a petrezselyemmel, és sóval, borssal fűszerezzük. Serpenyőben felforrósítjuk a margarin felét, megfuttatjuk benne a hagymát, a fokhagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, és kevergetve addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik. A tojásfehérjéből kemény habot verünk. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A maradék margarinnal kikenünk egy tűzálló tálat, beszórjuk a maradék zsemlemorzsával. Beleterítünk egy sor káposztát, erre füstölt tarját szórunk, majd káposztát, darált húst, és rákenjük a fele tojásfehérjét. Megismételjük úgy, hogy a tetejére káposzta és tojásfehérje kerüljön. A tetejét megszórjuk sajttal, betesszük a sütőbe, és kb. 30 perc alatt arany barnára sütjük. A tálban kb.

Hozzávalók 4 személyre.

A tálban kb. 15 percig pihentetjük, hogy szépen tudjuk szeletelni.


Kategória: Egytálételek receptjei


A rakott kelkáposzta, ügyesen elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook