Erdei gombás lapcsánka recept


25 dkg erdei gomba (nekem szürke tölcsérgombám volt)
3-4 db tojás
1 db paprika
1 db hagyma
1 csokor petrezselyemzöld
3-4 db zsemle, de a kenyér is jó, bármilyen
bors
delikát
ek liszt
3+9 ek olaj
Az Erdei gombás lapcsánka elkészítési módja:
A hagymát apró kockára vágjuk, 3 ek olajban megpároljuk. A gombár, paprikát is apró kockára vágjuk és a hagymával együtt pirítjuk. Amikor már elfőtte a levét egy pillanatig az apróra vágott petrezselyemzölddel összekeverjük és levesszük a tűzről, kihűtjük egy kicsit. A zsemléket megáztatjuk, kinyomkodjuk alaposan, a tojásokat, borsot, delikátot és a hagymás gomba masszánkat hozzáadjuk és megpróbáljuk összeállítani. Annyi lisztet adunk hozzá ami "összefogja" Teflon sütőbe 3-4 kanál olajat hevítünk és kanállal szaggatjuk ki a lapcsánkákat, majd szépen ellapogatjuk újnyi vastagságúra. Mindkét oldalát megsütjük közepes lángon.
Vigyázat, mert nagyon finom. Nálunk önálló vacsora, a sörösök, sörrel, a teások (tudom hihetetlen) teával fogyasztják.
Hidegen is nagyon jó.
Nekem többet ér, mint egy szendvics. Kalóriában szerintem megegyezik.
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: rozsa3, 2010. okt. 13. 07:50
Az erdei gombás lapcsánka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.