Cukkinis-tejszínes gnocchi recept
30 perc
A Cukkinis-tejszínes gnocchi hozzávalói:
- félkész gnocchi (mert lusta vagyok magam elkészíteni:D),
- maradék felvágott, szalámi, ami van otthon,
- cukkini
- kaliforniai paprika
- reszelt sajt
- főzőtejszín
- bazsalikom (friss + morzsolt)
- apróra vágott petrezselyemzöld (a fagyóból)
- 2 gerezd fokhagyma összenyomva
- só
- bors
- delikát
- 1 ek liszt
A Cukkinis-tejszínes gnocchi elkészítési módja:
1. A cukkinit, paprikát, szalámikat apró kockára vágtam. 2. Kevés olajon megfuttattam az összenyomott fokhagymát, rádobáltam a felvágott szalámikat, kicsit pirítottam, majd hozzáadtam a felvágott zöldségeket, sóztam, borsoztam, delikátoztam és 3-4 percig, gyakran megkeverve sütögettem. 3. Felengedtem tejszínnel a zöldséges keveréket, hozzáadtam a fűszereket (bazsalikomot, petrezselymet) és kb. 10 percig főztem. Közben gyakran megkevertem, kóstoltam. A lényeg, hogy ne főjön szét a cukkini, még kicsit maradjon ropogós. 4. Elkezdtem kifőzni a gnocchit, lecsöpögtettem és egy tálba tettem. 5. A tejszínes zöldségekhez szórtam 1 ek lisztet, hogy kicsit sűrűbb legyen, majd az így elkészült szósszal nyakon öntöttem a kifőzött gnocchit, megszórtam reszelt sajttal, még kavartam rajta párat és kész is lett.
Gnocchi helyett szerintem bármilyen tésztaféle felhasználható (penne, spagetti, stb.), úgy is biztos finom és úgy másnap is ehető, nem úgy, mint a gnocchi, ami szerintem csak frissen elkészítve finom, másnapra megkeményedik (szvsz).
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Hisztikirálynő, 2012. jan. 25. 14:45
A cukkinis-tejszínes gnocchi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.