Rizses, felvágottas krokett recept
15 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Rizses, felvágottas krokett hozzávalói:
10-12 dkg. párolt rizs/maradék/
10 felvágott
1 db.tojás
1 teáskanál finomra vágott petrezselyem,
1-2 evőkanál liszt
a panírozáshoz liszt, tojás, és zsemlemorzsa, és olaj a sütéshez.
A Rizses, felvágottas krokett elkészítési módja:
A rizst keverje össze az apróra vágott felvágottal, 1 db. tojással, petrezselyemmel és annyi leszttel, hogy összetapadjon. 8 db. rudat formázzon, és hagyományosan panírozza be. Forró, bő olajban süsse ki. A z olajból kivéve tegye szalvétára, hogy a felesleges olajat leitassa.
Főzelékek mellé kitűnő csemege.
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: kalmanica, 2009. ápr. 21. 15:17
A rizses, felvágottas krokett elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.