Makaróni mortadellával recept
A Makaróni mortadellával hozzávalói:25 dkg makaróni
25 dkg mortadella (vagy egyéb felvágott, például zalahús, esetleg párizsi)
2 dl tejföl
10 dkg füstölt szalonna
1 csokor petrezselyemzöld
5 dkg reszelt füstölt sajt
1 púpozott evõkanál paradicsompüré
3 gerezd fokhagyma
1 teáskanál rozmaring
1 teáskanál bazsalikom
1 mokkáskanál törött fekete bors
ízlés szerint só.
A Makaróni mortadellával elkészítési módja:
Amíg a makaróni fõ, a mortadellát nagyon vékony csíkokra aprítom. A füstölt szalonnát apró darabokra vágom, és nagyobb serpenyõben a zsírját kiolvasztom. A szalonnazsírra ráteszem a paradicsompürét és a zúzott fokhagymát, ezután beleteszem a mortadellacsíkokat, majd néhány percig kevergetve megpirítom. Rászórom a fûszereket, és felöntöm 2 dl vízzel. A serpenyõt befedem, és a ragut 10 percig párolom, közben egyszer-kétszer megkeverem. A sûrûre befõtt húsos mártásba elõször belekeverem a tejfölt, ezután pedig beleteszem a megfõtt, leöblített és lecsurgatott makarónit, majd az egészet alaposan összeforrósítom. Még a serpenyõben meghintem a reszelt sajttal és a megmosott, nagyon finomra aprított petrezselyemzölddel. Jól összekeverem, és azonnal tálalom.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: elvira1, 2006. máj. 6. 15:50
A makaróni mortadellával elkészítési módja és hozzávalói.