Húsvét ünneplés nélkül. (beszélgetés)
Nálunk is hasonló a helyzet. Egyre inkább azt látom, hogy minden arról szól, hogy vásároljatok, költsetek minél többet...Ünnepektől függetlenül jó lenne több időt tölteni együtt, de be kell érni a kevesebbel, viszont meg kell tanulni azt a keveset minőséggé varázsolni. Ez elég nehéz.
Személy szerint én nem szeretem az ünnepeket. Csak szolidan, szerényen, de őszintén. Ennek látom értelmét
Biztosan jók lesznek visszanezni a "kicsi" fiad. A dédim mindig bőgött, a nagyim csak kicsit leverte a szemüveget.
Ha a cicák jól pozolnak, azt velünk is oszd meg!
Nálunk addig volt igazi husvetozas, amíg a Mama élt. Mindig úgy készült! Akkor hazajozz a kuzinom is sokszor.
Meg nálam otthon amikor egy-ket baratom atjott sütit enni a családi ebéd utan, és eloszedtem az ünnepi porcelánt a nyuszis felsőmben.
Szerintem jók az ilyenek.
Mert most ott tartunk, hogy az unokatesom első gyereket csak pelenkasan lattam. De már ketten vannak. Karácsonyra kapnak valamit egy fantomtol. Nem is tudják, hogy én ki vagyok.
Én, vagy írhatom, hogy mi, a családom, már nem ünneplem úgy a húsvétot, mint régen, amikor még kicsik voltak a gyerekek, megvolt a varázsa a meglepetések keresésének, a készülődésnek. Mostanra már más lett a dinamika, és nálunk nincs is kiélezve az ünnepekre, hogy mikor kell együtt lennünk. Amikor találkozunk, az nem feszélyezett, nem kötelező, hanem őszinte és szeretetteljes. És pont ettől értékes. Úgyhogy ha most nem jön össze a látogatás vagy a meghívás Nálatok, ne bántson, jön majd egy másik, szép alkalom. Addig is pihenj, sétálj egy jót, nézz egy kellemes filmet, töltsd magaddal az időt úgy, ahogy jól esik.
Ha vallási is nálad az ünnep, sétálj el a templomba.
Mindenkinek teljen úgy, ahogy azt szeretné!
További ajánlott fórumok:
- Fogyni gyorsan kínzó éhség nélkül. . .?! Régi sikeres fórum-új köntösben. Ha szeretnéd tudni a titkot, csatlakozz, segítünk.
- Stressz, szorongás, pánikbetegség, depresszió?Gyógyszer nélkül van megoldás?
- Aszparanta */szavak a-val megkötés nélkül/
- Sütés nélküli sütik húsvétra
- Milyen süteményt készítsek Húsvétra sütő nélkül?
- Születésnap ünneplése a Fővárosi Nagycirkuszban