Sütés nélküli sütik húsvétra (beszélgetés)
Melyik a kedvenced a sok közül?
Én is szeretnék valami finom túrós krémtortát. Ribizlis túrókrémtorta szokott lenni a fagyis kocsin (Fam.Frost), de drágállom, pedig hihetetlenül finom...
Lehet kapni szárított reszelt citromhéjat, a fűszerek közt!
Lucullus vagy Kotányi, halványsárga zacskóban van.
Nekem most a Kot. van itthon, 278 Ft volt, de több citrom héja van benne szerintem. Szárazon 14 gramm, és meg lehet kis citromlében áztatni is.
Nincs rajta, milyen citromot reszeltek le, de Törökország a származási ország. Ott azért már van citrom, amit még a konzerválás előtt lereszelhetnek.
Én szoktam itthon tartani, egyszerűbb is a használata, mint a reszelés.
Nagyon hasonlít az Agglegénytúrós vagy Lusta asszony túrósa nevűekhez.
Én ha sütöm, mindig nevetnem kell közben, mert mintha homokoznék... :-D
Raktam még el a sütés nélküli túró-tortát is a kedvenceim közé, megkeresem és még azt is ideteszem.
Gesztenyegolyók - sütés nélküli 5 dkg puha vaj
10 dkg cukor
10 dkg darált keksz
50 dkg gesztenyemassza
3 evőkanál rum (vagy rumaroma ) Elkészítése: A vajat a cukorral kikeverjük, majd hozzáadjuk a darált kekszet, a gesztenyemasszát és a rumot. Jól formázható masszát kell kapnunk, így szükség esetén egy kis darált kekszet vagy rumot még adhatunk hozzá. Az elkészült masszából golyókat formázunk, melyeket hűtőben tároljunk. Amennyiben időnk engedi, csokimázzal bevonhatjuk a golyókat.
Bajadéra
Hozzávalók:
35 dkg cukor
16 ek. tej
1 kockamargarin
30 dkg darált keksz
30 dkg darált dió
2 ek. cukrozatlan kakaó
kókuszreszelék vagy darabolt dió
Elkészítés:
A cukrot a tejjel felforralod. Belekevered a margarint, a darált kekszet és diót. Ketté osztod, egyik felébe beleteszed a kakaót. Rétegenként rákened egy tálcára. A tetejére szórj kókuszt vagy durvára vágott diót.
Dió helyett én dejót használok, úgy még olcsóbban kijön.
Ostyaszelet
Hozzávalók:
1 kockamargarin
20 dkg porcukor
1 cs. vaníliás cukor
1 cs. csokis pudingpor
1 ek. keserű kakaópor
2 egész tojás
1 cs. ostyalap
Elkészítés:
A margarint egy nagy lábasban felolvasztom. Egy keverőtálban összekeverem a porcukrot, a vaníliás cukrot, a pudingport és a kakaóport, majd az olvasztott margarinhoz adom. Jól összekeverem, majd hozzáadom a két egész tojást, és ezt is alaposan elkeverem benne (még mindig a tűzön). Ha felforrt, leveszem, és beletördelem a jó apróra tört ostyaszeletet. Folpackkal kibélelt őzgerincformába öntöm, és a hűtőben dermedni hagyom.
Sport szelet, ahogy mi szeretjük
Kategória: Sütemények, édességek
Hozzávalók: Fél kg. darált keksz
25 dkg. porcukor(lehet kevesebb is)
25 dkg margarin(gőz felett felolvasztva)
5-10 dkg kakaópor
Rum aroma izlés szerint
kb. 2 dl tej(ne legyen se nagyon kemény, se nagyon lágy)
A tetejére:
2-3 tábla tortabevonó,
5 dkg vaj
Elkészítés: A hozzávalókat összegyúrjuk, egy nagyobb ,
folpacckal leterített tálcára szétnyújtom egyenletesre.
A tortabevonót gőz felett felolvasztom, hozzáadom a vajat,
és egyenletesen elsimítom a tészta tetején.Berakom a hűtőbe,
és ha a csoki a tetején megdermedt felszeletelem.
Tanácsok: Gyorsan kész, és nagyon finom!
Elkészítési idő: 20 perc
. Csokitorta sütés nélkül 2014-04-12 16:53
Hozzávalók
- 1 csomag babapiskóta
- 2 csomag csokoládés Aranka krémpor
- 1 csomag tejszínhabpor
- 1 csomag habfixáló
- csokoládé darabok
- tej és rum
Elkészítése
A babapiskótákat egy kevés rummal elkevert tejbe áztatjuk. Egy kerek kapcsos tortaformát kivizezünk, és kirakjuk az ázott babapiskótákkal.
Fél liter tejjel elkeverjük az Aranka krémporokat, majd az előzőleg felvert tejszínhabport, és a habfixálót is hozzákeverjük. A massza felét ráöntjük a lerakott babapiskótákra, majd még egy réteg áztatott babapiskótát rakunk a tetejére, és a maradék krémet is rásimítjuk. A tetejét csokoládé darabokkal díszítjük. Önthetünk rá egy kis vanília krémet, vagy pudingot, amelytől sokkal gusztusosabb lesz az édesség.
Hűtőbe helyezve másnap lesz szeletelhető és fogyasztható.
BÓLYI TÚRÓSLEPÉNY
25 dkg sima liszt
22 dkg porcukor
1/2 sütőpor
csipet só
2 cs vaníliás cukor
- összekeverni -
kb. 6 dkg margarint a tepsi alján elkenve, a lisztes keverék felét egyenletesen rászórva, erre 1/2 túró, majd a lisztes keverék másik fele.
2,5 dl tej 2 tojással elkeverve, a tetejére ráöntve egyenletesen és kb 6 dkg vaj rámorzsolva.
Előmelegített sütőben 35-40 percig sütjük.
Megsrni mazsolával, 1 citrom részelt héjával.
Túrós hógolyó
25 dkg túró, 20 dkg porcukor, 15 dkg kókusz,(egy részét félretesszük a hempergetéshez), 1 vaníliás cukor, fél citrom reszelt héja. Összegyúrjuk, golyókat formázunk, kókuszba forgatjuk.