Pár perces sütés, főzés nélküli édességek. (beszélgetés)
remélem beválik))) az enyéim nagyon szeretik..úgy szoktam, hogy amikor valahol akciós olcsó por van,veszek 2 dobozzal, mert egyébként nem feltétlen jön ki sokkal olcsóbban mint a bolti jégkrém...
olyat is csináltam már, hogy így a nyáron rumosan eltett üveges meggyet raktam a csokirétegekre elszórtan, és úgy a következő réteg habot... ennek olyan feketeerdei beütése lesz....
szoktam bele 2 csepp vaníliaaromát is tenni, de pl mikor kakaósra csináltam a habot, akkor csokiaromát tettem bele 4 cseppet...eszméletlen jó íze lesz tőle..... általában őzgerincformában fagyasztom, és csináltam már olyat, hogy nagyon vékonyan teavajjal kikentem, beszórtam dekor cukorral, vagy csokireszelékkel, és úgy kezdtem el beletenni a rétegeket...így mikor kiborítom gyönyörű, mutatós, gusztusos)) /azért mielőtt a szívedhez kapsz, ez utóbbi a ritkább eset... idő, pénz, és energiapótlás miatt))/
összetört babapiskóta
erre önteni: tejfölbe tenni cukrot ízlés szerint és citrom- v narancshéjat reszelve
valamilyen gyümölcsöt felvagdosva (jó pl. a konzerv barack)
ezeket mind összekeverni és egy nagy tálban hűtőbe tenni
Én csak a sárgáját.Különben hogy csinálnék majonézt?
A tyúktojás jól megmosva biztonságos.A kacsa meg a libatojás nem ehető nyersen.
Ha Valaki mégis fél,lehet kapni szalmonella ellen kezelt tojást.
bajadéra, nutellás golyók.
nálunk ezek a slágerek.
kb. 10 perc az elkészítésük, sütni nem kell.
2 tejszínhabpótló port megcsinálok habnak, de nem olyan keményre, hanem kb másfélszer annyi tejjel. Megy bele 2 cs vaniliáscukor, és szoktam bele tenni juharszirupot is, azzal édesítem egy kicsit. De innen már mindenkinek a fantáziájára van bizva, hogy kakaót, csokit, gyümölcsöt, turmixolt gyümölcsöt, de bármivel lehet izesíteni.
(Az eredeti recept űgy szólt, hogy a 2 tejszinhabpótló port megcsinálom habnak, 3 tojásfehérjét 3 kanál cukorral kemény habbá verem, hozzáadagolom a tojás sárgáját is, majd a kettőt vegyítem. Felét igy hagyom, másik felét kakaóporral ízesítem. Edényben fagyasztóba teszem. Nem tudom, hogy a szalmonella fagyasztás hatására elpusztul-e, ezért én nem teszek bele tojást.) Remélem ízlik majd :)
Sziasztok!
Engem érdekelne.
Ha lennél szíves beírni , megköszönném.
na akkor elmesélem:
10 kiflit összekarikázok, leöntöm fél liter tejjel. Egy hidegen elkészíthető vaniliáspudingot összeturmixolok, kb fél csomag mákot ledarálok porcukorral. A mákot ráöntöm a tejes kiflire, erre öntöm a pudingot. Az egészet összekeverem, és lehet enni, de lehet hagyni kicsit a hűtőben összeérni :)
A sütős változatát is ismerem, az már inkább sütemény, de az is nagyon fini :)))
tojást esztek nyersen? szörnyű! A szalmonelláról még senki nem hallott?
Egyébként én is kokuszgolyót csinálok, mákos gubát sem kell sem sütni, sem főzni.
Gyorsrecept?? Hát tok ajánlani egy párat, de ami naon gyors, pl vaniliás piskóta tekercs! Hamar elkészül, nem kell utána sokat mosogotani!!!
Recept:
-piskóta(ki hány tojásból szokta késziteni, én pl 8 szoktam)
-vanilia pudding
Elkészítés:
Kihúlt piskótára rákenjük a pudingot feltekerjük, meghintjük porcukorral, miután kihült felszetelejük és tálaljuk!!
Jóétvágyat!! :-)
tojássárgája cukorral kikeverve :)
Lehet kakaót is tenni bele
További ajánlott fórumok:
- Ki tud olyan egyszerű, sütés nélküli torta receptet, amit gyorsan el lehetne készíteni nyaraláson? Mint pl. pudingtorta!
- Sütés nélküli sütik húsvétra
- Sütés nélküli finomságok
- Sütés nélküli süteményt keresek (Tiramisu kizarva)
- Gyors, egyszerű sütés nélküli buli ételek?
- Ismertek valami finom, egyszerű, meleg nyári napokra való tortát?Lehet sütés nélküli is, de nem fontos