Főoldal » Fórumok » Hobbi & Otthon fórumok » 2 köbméter víz 6 nap alatt fórum

2 köbméter víz 6 nap alatt (beszélgetés)

17. Ilián (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 18:39

6 nap alatt 2m³, az 1 hónapban 10 m³, teljesen átlagos. Persze mindennél lehet kevesebbet fogyasztani, de ez a pazarlástól messze van. A ruhákat mosni kell mindenkinek, ha nem akar retkesen járni. Munkába , iskolába stb. járni más mosási szokásokat eredményez, mint pl. egész nap otthon lenni. Zuhanyzásnál lehet odafigyelni, hogy nem folyamatosan folytatni a vizet , amíg tusfürdőt , sampont keneget az ember . Mosogatásnál a mosogatógép sokkal víztkarékosabb , mint kézzel mosogatni. Szóval , ha nincs medence , nem locsoltok, illetve megszűntva csöpögés,

akkor ilyenekkel lehet valamennyit spórolni , de azért az nem lesz olyan számottevő sztem.

16. fincsi5 (válaszként erre: 3. - K-né Zsóka)
ma 17:26

Mi is már ketten, 10-11m3 megy el. Heti 3 mosás.

amíg a gyerek velünk lakott, 23m3 ment el, mi fizettük a legtöbbet a társasházban.

15. fincsi5 (válaszként erre: 5. - Cicosz)
ma 17:22
😍
14. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 12. - Birebora)
ma 17:05
Köszönöm! Mindenkép írni fogok, már nagyon kíváncsi vagyok én is az eredményre :)
13. Borian (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:56
Nem sok. Nálunk átlag 24 köbméter a havi fogyasztás, igaz, az én családom imád pacsálni, naponta minimum egyszer, de van, hogy többször mosok, megy a mosogatógép és nyáron locsolunk is.
12. birebora (válaszként erre: 11. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:28
Lehet, hogy elcsöpögött. Most hogy már nem csöpög akkor csinálj mindent úgy mint eddig és nézd meg 6 nap múlva mit mutat az óra. Kiváncsi vagyok. Majd ird meg.
11. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 10. - Birebora)
ma 16:25
Én is sokallom, de szerelő szerint jó az óra. Lehet,hogy tényleg ennyi elcsöpögött a rossz csapból? Most már rá vagyok kattanva,óránként nézem. Nem vagyok normális :(
ma 16:23
Én egy picit sokallom, de lehet, hogy reális.
9. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 8. - 55Judit)
ma 16:17
Köszönöm! Mivel hárman vagyunk muszáj a 2 naponta mosás,törölközők ágynemű, napi használatú ruhák. De így megnyugodtam :)
8. 55Judit (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:01

Amikre gondoltunk, semmit nem lehet kihagyni. Én nem mosnék 2 naponta, viszont mindenki maga tudja a család igényét.

nem pocséklás amit csinálsz, ekkora család, minimum ennyit fogyaszt.

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek, akkor ezek szerint lehet min spórolni :) Igaz a WC-ét sokat lehúzzuk és azért 3 fő napi zuhanyzása is sok lehet. Maximum még a mosáson lehet, de azt meg muszáj sajnos..
6. 55Judit (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:14

Zuhanyozás, +konyhai pancsolás, + vécé húzgálás, + napi kb. 20 l csögögés az kb. 250-300 l 3 főnél. 1 mosás (nálam) 50 l. Így jöhet ki a mérésed.

Én egyedül havi 3, nyáron van hogy 4 m3-t használok. Ebben van kevés locsolás is.

ma 15:10
ne igyál annyit
4. andi6020 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:08
Reális fogyasztás az szerintem.
ma 15:04
Mi ketten vagyunk, zuhanyzó van, mosógép, havi 6 köbméter a fogyasztásunk. Szerintem 6 nap alatt 2 köbméter elég sok, de lehet a csepegés a ludas, iszonyat mennyiség el tud így folyni.
2. simple (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 15:03
Nálunk 24 köbméter a fogyasztás/2 hónap. Ketten vagyunk. A vízművek 5-6 köbméter/fő/hónap átlaggal számol. Szerintem reális 2 köbméter fogyasztás 6 nap alatt.
Múlt héten cserélt egy csapot a szerelő, akkor lefényképeztem a vízórát, mert lassan aktuális lesz a cseréje. Ma megnéztem és 2 köbméter ment bele 6 nap alatt egy 3 fős családnál. Zuhanyzunk, mosógép legkisebb programon 2 naponta, nem locsolunk, nem folyóvízben mosogatok. Ma észre vettem, hogy az elzáró csapnál csepeg a víz, ott elmehetett ennyi? Most hívtam a szerelőt, megcsinálta. Szerinte az óra megfelelő. Rengetegnek találom a napi 0.33 köbméter vizet. Lehetséges, hogy ennyi elcsepegett?

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook