Mennyibe kerül ma 1 köbméter gáz? (tudásbázis)
Mi gázzal fűtünk,3 konvektor van,most jött ki 14500ft számla .
Fűtőértéke egyébiránt 0..főzésnél is észrevettem,ezelőtt 6 éve 1-2 m3 ment el nyáron főzésre,most nyáron 7-8m3 és nem főztem annyit..
havonta diktálom így nem ér meglepetés,itt is olyan 130 ft körül van köbmétere.
Nálam szinte ugyanez!
Nyáron csak főzés, mosogatás, fürdés, havi 3,0-3,5 ezer ft.
Télen a fűtéssel együtt 15-18 ezer Ft, 35 m2-re!
Én havonta elküldöm az óra állást, így mindig ki tudom számolni, hogy kb. mennyit fogok fizetni hó végén, és nem kell tartanom a nov-i végelszámolásnál a szívbajtól! 😁😁
Igen, ez a korrekt összeg - legalábbis Budapesten biztosan.
Mondjuk mi havi 11 eFt-ot fizetünk 175 nm-re. Ez nyilván függ a szigeteléstől, fűtési, vízmelegítési módtól.
A főzés, fürdés elenyésző a fűtéshez képest.
De a nyári hónapokból ki tudod számolni.
Úgy látom senki nem tudja...
A gáz ára 98-105 Ft/m3.
És van egy havi készenléti díj vagy mi, ami havi 1000 Ft.
Nekünk 65 nm-es a lakásunk, 3.3 belmagassággal. 3 konvektorunk van (parapet), 1 gáz bojlerünk és gáz főző lapunk. Átalányt fizetünk havi 14500 Ft-ot, így jellemzően nem kell ráfizetnünk és nem is jár vissza +- 2-3 ezer Ft. Évek óta írom a fogyasztásunkat és kb. ilyen fogyasztásunk van:
December: 288
Január: 270
Február: 298
Március: 261
Április: 54
Május: 39
Június: 41
Július: 30
Augusztus: 37
Szeptember: 48
Október:105
Ezek a múlt évi:
november: 218
Hárman vagyunk. Júliusban nyaraltunk.
Tehát, a téli hónapokban, amikor fűtünk kb. 30 ezret fizetünk gázt. Nyáron, amikor csak főzés van és fürdés, akkor 3-4 ezret.
Azért tértünk át az átalányra, hogy télen se kelljen 30 ezret fizetnünk, illetve azért volt olyan telünk, amikor 50 ezret is fizettem egy-egy hónapban.
Hópihe14 válaszolt nagyjából pontosan..mindegy, hogy mire mi jön, mi mekkora, és azt hogy számolják, a lényeg a havi fogyasztás(vagy kéthavi)leolvasott köbmétere, és az érte fizette díj, oszt jónapot.
Azt írod, hogy kandallóban szeretnél gázzal fűteni fa helyett..bizosan jó ötlet? ugyanis nem írod, hogy a házban van- e gáz, mert nagyon nem mindegy.Nekem úgy jött le, hogy nincs.
Az lényegtelen, mert annyi minden jön hozzá.:(
Egyszerűbb, ha úgy kérdezed; "x m2 fűtése kb. mennyibe kerül,ha télen pl. 23 fokot szeretünk?" :))
Fűtőértéktől függetlenül, alapdíjastól, szőröstől-bőröstől, favágó módszerrel számolva 1 m3 gáz ára áfával együtt 138-140 ft körül szokott lenni.
Ha felírod az óraállást a fűtés kezdésekor, és hó végén, akkor a kettő közötti különbözetet ezzel az átlagárral beszorzod, megközelítőleg megkapod a leendő számlád összegét.
Szia!
Nem tudom melyik szolgáltatónál vagy, de ez az oldal hasznos arra, hogy kalkulálni tudj!
Sok sikert!
"Tehát 1 MJ után jelenleg ,3640 Ft-ot "
helyesen:
Tehát 1 MJ után jelenleg 2,3640 Ft-ot
Melyik nehezebb az 1 kiló só, vagy az 1 kiló toll?
A kérdésedre a válasz, az 1 m3 GÁZ, bizony 1 M3 GÁZ.
Amennyiben az árára vagy kiváncsi , azt bizony a szolgáltatótól kell megkérdezned, bár a gázórádon mutatott gáázfogyasztás m3-ben nem alapszorzó a fizetendő fogyasztással. A fűtőérték a mérvadó, ami bizony napról napra változik és a havi átlaggal számolják. Tehát 1 MJ után jelenleg ,3640 Ft-ot számolnak.
Emmelett van a Háztartási alapdíj (amiért nem kapsz semmit) ez havi 766 Ft.
Mindezeket terheli a 27%-os ÁFA.
mert mindig más az ára,attól függ mennyire jön ki a fűtőérték,
60m3 gázra a fizetés,6727-ft,ésebben már az alapdij is benne van,tehát 112,11-ft-ra jött ki,
de volt már hogy 130-ra,
láztál már gázszámlát,nem egyszerű,
További ajánlott fórumok:
- Egy köbméter (m3) víz hány liter?
- Szerintetek átlagosan egy felnőtt ember egy hónapban hány köbméter vizet fogyaszt?
- Meg tudja valaki mondani, hogy hány forint egy köbméter gáz?
- Tudja-e valki mennyibe kerül Budapesten 1 kilowatt áram, 1 köbméter gáz és 1 köbméter víz?
- Mennyibe kerül a gáz köbmétere?
- A díjbeszedőnél mennyibe kerül köbmétere a víznek? Bp. 11. ker.