Meg tudja valaki mondani, hogy hány forint egy köbméter gáz? (tudásbázis)
Ahol én laktam fél éve, ott 100.-Ft volt 1 m3
Bp.
sziasztok megtudná valaki mondani mennyibe kerül most egy köbméter gáz?
A neten találtam googleba olasz tételek 120 150 forint körül mozog.
Ma kaptam meg a számlát, és legnagyobb csodálkozásomra 115.- Ft/m3 jött ki egységárnak, ha visszaosztom.
Persze azt tudom, hogy a fűtőérték szokott az egységáron változtatni valamennyit, no de ennyit még sohasem tévedtem.
Remélem, nem jönnek rá később, hogy rosszul számoltak!
A gázszámlán úgy a legegyszerűbb elmenni, ha letesszük a földre. :)
A Főv. Gázművek számláin sincs rajta, hogy mennyibe kerül 1 köbméter gáz.
Az van rajta, hogy a fűtőérték 34 Ft/MJ/m3, aminek az egységára 2,55 Ft + 25% ÁFA, vagyis 108,375 Ft. Ehhez hozzájön 569*1,25 Ft háztartási alapdíj (ami szintén változhat).
De ezek alapján sem lehet kiszámolni előre a gázdíjat, mert van rajta havonta változó, ÁFA mentes import korrekciós tényező, ami a 9. havi számlán 1996 Ft, a 10. havin 1939, az utolsó, például vett 11. havi számlán 357 Ft. Egy kis matek:
357+569*1,25 Ft háztartási alapdíj, ami 1068,25 Ft (gyakorlatilag a semmiért a 11. hónapban).
Tehát ha veszünk egész évben HAVI 114 köbméter fogyasztást, ami nagyon kevés, nem lehet vele 20 fokos melegben átvészelni a legenyhébb telet sem, akkor kijön 12354,75+1068,25=13423 Ft.
(Az előző hónapokban 14823, ill. 147874 Ft állt a számlán.)
Ezért a pénzért egy 72 négyzetméteres kertes házban fűtöm a fiam szobáját 22 fokra, a nappalit 16-18 fokra, az én szobámat melegítik, vagy védik a hidegtől a környező helyiségek 18-19 fokosra. A konyha jégverem a maga 10-11 fokával, de ha ott dolgozok, végül is nem hiányzik a meleg. A fürdőben kb. 17 fokban gyorsan tusolunk (eléggé meg is edződtünk), hajmosáshoz, fürdéshez előre összebeszélünk és kinyitjuk az egyébként lezárt radiátort.
Plusz mindig akad sok papírszemét, fahulladék, fa, szén, koksz innen-onnan, amivel enyhébb időben, hét végén, több napos ünnepen a kazánban fűtök, ami százszor nagyobb meleget ad, mint a sz@r, vizes gáz. Csak hát ugye azzal munka van. Piszkos is, meg észnél is kell lenni, mert a változó fűtőértékű cuccoktól hamar felforrhat a víz.
Tehát gyakorlatilag évi kb. 170 ezer forintért szabad télen fagyoskodni (, nyáron 40 fokban megfőni).
Ha mellette fűtök a kazánnal (végül is szívesen teszem, apám 12 éves koromban meg is tanított), akkor vannak jó meleg hétvégéink.
Szomorú, de nem panaszkodok. Örülök, hogy vannak lehetőségeim. Csak dolgozni kell.
Siralmas, akkor nekünk még szerencsénk van, mi egy 74nm-es újépítésű sorházban lakunk és a legutóbbi számlánk 25.000Ft volt!:(
Tudom, hogy lesz ez még több is, nálunk a vízzel vannak problémák, jobban mondva a szolgáltatóval, egyik hónapban 6000Ft-os számla a következőben meg 26.000Ft-os!Hülyének nézik az embert én mondom!:((
a múltkot én is azt kerestem a számlán, de nem találtam meg!Be kell telefonálni!
Van olyan szolgáltató szerintem, amelyik feltülteti a számlán!
Szerintem település válogatja!
Bár lehet, hogy ez hülyeség, de a víznél így van!
További ajánlott fórumok:
- Ki tudja megmondani milyen betegségben szenved GYőzike?
- Valaki meg tudja mondani mi baja lehet a mosógépnek, ha nem csavarja ki a ruhát?
- Miért nassolunk? Meg tudja valaki mondani?
- Hányadik héten tudják biztosan megmondani a baba nemét?
- Meg tudná mondani valaki, hogy pontosan hány forinttal emelkedik a nornál családi pótlék 2 gyermek esetén? (Elvileg köv. hónaptól)
- Valaki meg tudná mondani, hol lehet csapra szerelhető szűrőt venni pár száz forintért, ami tisztítja a vizet?