Főoldal » Fórumok » Szépség & Egészség fórumok » Magyarországi receptet ki lehet váltani külföldön? fórum

Magyarországi receptet ki lehet váltani külföldön? (tudásbázis)

10. Tai (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 16:00
Dehogy is! Eredeti recept kell a kiváltáshoz, a felhőbe felírtat pedig csak Magyarországon válthatod ki. Tudom, mert voltam hasonló helyzetben!
9. globus (válaszként erre: 7. - Fórumnyitó (anonim))
ma 14:39

Ott nem tudsz elmenni orvoshoz?

Egyszer küldtem Írországba levélben, jól becsomagolva, doboza nélkül csak a blisztert 😁 Nem volt gond.

ma 12:13

en egyszer probältam a mult szäzadban, de megmosolyogtak.

Frankfurtban akkor nem lehetett.

de persze ez vältozhatott.

7. Fórumnyitó (anonim) (válaszként erre: 6. - Globus)
ma 11:40

Belgiumban vagyok már 8. napja

Van mèg 20 napom

6. globus (válaszként erre: 5. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:31
Hova utazol, mennyi időre?
Akkor pl., ha emailben elküldi a receptet és én kinyomtatom, az is működhet?
4. globus (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:25

E-receptet biztosan nem látják, csak papíron jó.

Viszont számíts rá, hogy más országban esetleg más lehet a gyógyszer neve. Hatóanyaga ugyanaz.

3. Enissa (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:19

Horvátországban, kb. 5 éve működött, papíralapon Európa szerte.

"E-recept

Az e-receptet más országokban esetleg nem fogadják el, ezért ha az orvosa elektronikus vényt állított ki Önnek, és Ön a felírt gyógyszert egy másik tagállamban akarja kiváltani, kérjen egy nyomtatott példányt is orvosától.

Egyes uniós országok azonban már bevezettek kölcsönösen átjárható rendszereket az elektronikus vényekre vonatkozóan. Így például a Finnországban kiállított e-rendelvényeket Észtországban, Horvátországban és Portugáliában már ki lehet váltani kinyomtatott példány nélkül.

2. Archer84 (válaszként erre: 1. - Fórumnyitó (anonim))
ma 11:12

Szerintem nem fog.

Keress fel egy ottani orvost.

20 napot tartózkodom külföldön, nyilván amilyen szerencsèm van, most lenne szükségem antibiotikumra.

Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy magyarországi receptet, hogyan lehet kivàltani, lehet-e, illetve működhet-e az e-recept?

Köszönöm

További ajánlott fórumok:

Minden jog fenntartva © 2005-2025, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook