Magyarországi receptet ki lehet váltani külföldön? (tudásbázis)
Ott nem tudsz elmenni orvoshoz?
Egyszer küldtem Írországba levélben, jól becsomagolva, doboza nélkül csak a blisztert 😁 Nem volt gond.
en egyszer probältam a mult szäzadban, de megmosolyogtak.
Frankfurtban akkor nem lehetett.
de persze ez vältozhatott.
Belgiumban vagyok már 8. napja
Van mèg 20 napom
E-receptet biztosan nem látják, csak papíron jó.
Viszont számíts rá, hogy más országban esetleg más lehet a gyógyszer neve. Hatóanyaga ugyanaz.
Horvátországban, kb. 5 éve működött, papíralapon Európa szerte.
"E-recept
Az e-receptet más országokban esetleg nem fogadják el, ezért ha az orvosa elektronikus vényt állított ki Önnek, és Ön a felírt gyógyszert egy másik tagállamban akarja kiváltani, kérjen egy nyomtatott példányt is orvosától.
Egyes uniós országok azonban már bevezettek kölcsönösen átjárható rendszereket az elektronikus vényekre vonatkozóan. Így például a Finnországban kiállított e-rendelvényeket Észtországban, Horvátországban és Portugáliában már ki lehet váltani kinyomtatott példány nélkül.
Szerintem nem fog.
Keress fel egy ottani orvost.
20 napot tartózkodom külföldön, nyilván amilyen szerencsèm van, most lenne szükségem antibiotikumra.
Valaki esetleg tudna abban segíteni, hogy magyarországi receptet, hogyan lehet kivàltani, lehet-e, illetve működhet-e az e-recept?
Köszönöm
További ajánlott fórumok:
- Kaphat-e hitelt Magyarországon az a belföldi személy, aki külföldön dolgozik és külföldi bankhoz utalják a fizetését?
- Természetbe járóknak, akik szeretnek kirándulni, túrázni, futni, biciklizni, de nincs kivel, Magyarországon belül vagy külföldön
- Magyar élelmiszerhiány külföldön és az egészséges Magyarország
- Mi az, ami Magyarországon nem (vagy csak nagyon drágán) kapható, külföldön viszont reális áron beszerezhető?
- Külföldön élek, de Magyarországon dolgozom?
- Hol lehet utána nézni hogy külföldön (Skóciában) élő hogy tudja igazolni Magyarországon hogy kint él?