Sütés nélküli süteményt keresek (Tiramisu kizarva) (beszélgetés)
hozzávalók 4 főre
50 dkg félzsíros túró
12,5 dkg vaj
20-25 dkg porcukor
3 ek tejföl
1 cs vaníliás cukor
1 citrom leve és héja
3 tk zselatin
1,5 dl tej
1 cs gyümölcskocsonyapor (piros vagy színtelen)
tetejére gyümölcs ízlés szerint
elkészítés
A vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük.
Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhetjük a vajas keverékhez. Ha nagyon darabos, nyomjuk át krumplinyomón.
3 teáskanál zselatint kevés langyos vízzel csomómentesre keverünk, majd hozzáadunk 1,5 dl forró(!!) tejet. A zselatinos tejet a túrós keverékhez keverjük még melegen.
A kapcsos tortaformát kivajazzuk, és a masszát beleöntjük. Hűtőbe tesszük, és mielőtt teljesen megdermedne, rátesszük a gyümölcsöt.
A gyümölcskocsonyaport előírás szerint elkészítjük, és a tortára öntjük.
Hűtőben tároljuk.
75 dkg négyszögletes kekszből egy sort egy kisebb tepsibe berakod, fél liter 20 % -os tejfölbe 2 evőkanál ness kakaót keverj és kend be egy sort megint keksz, megint tejföl, keksz a tetejére megint tejföl, ameddig tart. a tetején tejföl legyen.
Egy napig a hütőbe tedd és fincsi lesz szeletelhető.
Emeletes élvezet,
egyszerűen Isteni, nem tudod abbahagyni az evését.
goggliban találod a receptet képpel
Házi krémes (sütés nélküli)
2 csomag Sire-sire keksz vagy bármilyen édes keksz.Lerakod a tepsi aljára, majd 1 ráma margarint 13 evők.kristály cukorral kikeversz.6 tojás fehérjét habbá vered. Másfél liter tejet 3cs.vanilia pudingot,2cs.vaniliás cukrot, 1cs. zselatint és a 6db tojás sárgáját sűrű krémmé főzd, majd az előzőleg kikevert magarint és a felvert habot még melegen keverd hozzá. Öntsd a keksz tetejére majd megint egy sor keksz kerül rá.A tetejére csokimáz kerül és másnap fogyaszthatod.
Oké, akkor előkaparom a receptet:)
Kétszer csináltam meg, nekem és másoknak is fene módon ízlett.
Jucka születésnapi tortája(nem ez volt az eredeti neve:D)
Hozzávalók:
*25 dkg háztartási keksz(porított formában, ledarálva)
*1 üveg meggybefőtt
*10 dkg vaj
*2 ek zsírszegény kakópor
*10 dkg porcukor
*vaníliás pudingpor
*tej
*1 csomag vaníliás cukor
*rum(elhagyható)
Elkészítés:
1) A kekszet ledaráljuk, majd a vajjal, kakóval, cukorral és a vaníliás cukorral kikeverjük.
2) Kicsi rummal ízesítjük, tejjel lazítjuk.
Előveszünk egy tortaformát, kibéleljük(azzal a hülye átlátszó papírral, mi a neve?! amúgy ha a tortaformát kimosod hideg vízzel úgy is jó), és az aljára nyomkodjuk a keveréket.
3)Ennek tetejére jön a lecsöpögtetett meggybefőtt(leve belekerülhet a kekszes keverékbe előzőleg), illetve meghintjük fahéjas porcukorral.
4) A tetejére vastagon (3 deci tejjel, porból főzött) szükség szerinti zselatin/habfixszel a puding kerül, majd a végén mindezt tejszínhabbal fejeljük meg.
Kell neki egy nap állás, és szerintem eszméletlenül finom(most meg is kívántam...)
Nem tudom, érdemes kísérletezni vele. Végül is a túrónak nem sok íze van, úgyis a gyümölcs a lényeg a tetején vagy esetleg benne.
Eszembe jutott a fagyitorta is. :) Nyáron az is finom tud lenni.
Őőő...attól függ mid van otthon?
met van egy nagyon jó receptem, kipróbált de kell hozzá pudingpor, meggybefőtt és keksz is.
De csinálhatsz joghurttorát is, illetve babapiskótás rakott süteményt, gyümölcsös túrótortát.
További ajánlott fórumok:
- Mit szoktatok sütni karácsonyra? Hányféle süteményt csináltok?
- Milyen süteményt készítsek Húsvétra sütő nélkül?
- Létezik olyan nem beépíthető, a munkalapra elhelyezhető sütő, amivel süteményt is meg lehet sütni normálisan, nemcsak pizzát, meg húsokat?
- Hogyan kell elkészíteni a színes, réteges zselatinos süteményt?
- Baja lehet az embernek, ha penészes süteményt eszik?
- Mit csináljak kb. 5 tojásfehérjéből, ha nem akarok süteményt?